When I Set Out for Lyonnesse Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 7

When I Set Out for Lyonnesse Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 7

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?

(a) T.S. Eliot
(b) Thomas Hardy
(c) Rabindranath Tagore
(d) Firdaus Kanga

Answer: (b) Thomas Hardy


Q2. How far was Lyonnesse when the poet set out for?

(a) two hundred miles
(b) Hundred miles
(c) Fifty miles
(d) None of these

Answer:(b) Hundred miles.


Q3. “The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

(a) Rhyme
(b) Frost
(c) Leaves
(d) Trees

Answer: (b) Frost


Q4. Why did the poet visit there?

(a) To attend a meeting
(b) To supervise the restoration of school
(c) To visit his birth place
(d) To supervise the restoration of church

Answer:(d) To supervise the restoration of church.


Q5. Why did he go to Lyonnesse?

(a) To supervise Church restoration
(b)To supervise hotel restoration
(c) To celebrate New Year
(d) On a vacation

Answer:(a) To supervise Church restoration


Q6. “When i —– out for Lyonnesse”

(a) Set
(b) Go
(c) Reached
(d) Went

Answer:(a) Set.


Q7. The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer: (b) II


Q8. What is the meaning of ‘Lonesomeness’?

(a) Lonely
(b) Isolated
(c) Loneliness
(d) None of these

Answer:(c) Loneliness.


Q9. “The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

(a) Rhyme
(b) Frost
(c) Leaves
(d) Trees

Answer:(b) Frost


Q10. Who could not dare to declare the poet in Lyonnesse?

(a) Prophet
(b) The poet, himself
(c) Wisest wizard
(d) None of these

Answer:(a) Prophet.


Q11. Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?

(a) The poet
(b) Prophet
(c) Wisest wizard
(d) Both (b) and (c)

Answer: (d) Both (b) and (c)


Q12. “What would ——- at Lyonnesse”

(a) Become
(b) Returned
(c) Bechance
(d) All of these

Answer:(c) Bechance.


Q13. The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer:(a) I


Q14. What did the second stanza tell about the poet?

(a) Poets boredom
(b) Poets curiosity
(c) Poets foolishness
(d) Poets loneliness

Answer:(b) Poets curiosity.


Q15. What enlightened his loneliness?

(a) Starlight
(b) Magic in his eyes
(c) Radiance
(d) All of the Above

Answer: (a) Starlight


Q16. Who returned from Lyonnesse with magic in his eyes?

(a) All the people
(b) The prophet
(c) The poet
(d) No one

Answer:(b) The poet.


Q17. The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer:(b) II


Q18. What did the poet return from Lyonnesse with?

(a) Magic in his face
(b) Disappointment
(c) Memorable moments
(d) Magic in his eyes

Answer:(d) Magic in his eyes.


Q19. How far was Lyonnesse?

(a) A hundred miles away
(b) Two hundred miles away
(c) Four hundred miles away
(d) Very near

Answer: (a) A hundred miles away


Q20. “My —– rare and fathomless.”

(a) Radiance
(b) Smile
(c) Excitement
(d) None of these

Answer:(a) Radiance.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!