the-treasure-within-class-8-mcq-questions-with-answers-english-chapter-4

The Treasure Within Class 8 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Contractor had nightmares about

(a) his maths examination
(b) his failure in the class
(c) never finding a job
(d) losing his mother

Answer: (a) his maths examination


Q2. What is the full form of HC?

(a) Hafeez Contractor
(b) Hafeez Chopra
(c) Himansh Chopra
(d) Himansh Contractor

Answer: (c) Himansh Chopra


Q3. Contractor’s earliest memory about school is that

(a) he was a good student
(b) from third standard, he lost interest
(c) he always failed
(d) he always passed in first division

Answer: (b) from third standard, he lost interest


Q4. What is the full form of BR?

(a) Mr Bela Ram
(b) Mr Beli Raja
(C) Ms Bela Raja
(d) Ms Beli Ram

Answer: (C) Ms Bela Raja


Q5. Contractor loved

(a) learning books
(b) talking to his friends
(c) playing games
(d) helping his mother

Answer: (c) playing games


Q6. What did he have nightmares about?

(a) Maths exam where he knew it all
(b) Maths exam where he did not know anything
(c) Social studies exam where he knew it all
(d) Social studies exam where he did not know anything

Answer: (b) Maths exam where he did not know anything


Q7. Contractor passed most of his school examination by

(a) hard work
(b) cramming
(c) only with some work
(d) copying

Answer: (d) copying


Q8. Since when did the nightmares stop?

(a) Last 4-5 years
(b) Last 5-6 years
(c) Last 4 years
(d) Last 5 years

Answer: (a) Last 4-5 years


Q9. For his SSC examination

(a) contractor worked hard
(b) contractor copied
(c) contractor had advance knowledge of the question papers
(d) contractor’s Principal helped him

Answer: (a) contractor worked hard


Q10. Why according to him did the nightmares disappear?

(a) He was no longer afraid of the subject
(b) His psyche must have gotten over it
(c) He did not have enough time for nightmares
(d) Both B and C

Answer: (d) Both B and C


Q11. Contractor’s teachers

(a) admired him for his talent
(b) gave him a caning every week
(c) sent him out of school
(d) complained to his mother

Answer: (b) gave him a caning every week


Q12. In which standard did he lose interest in studies?

(a) First standard
(b) Second standard
(c) Third standard
(d) Fourth standard

Answer: (c) Third standard


Q13. Contractor would plan strategies for

(a) passing the examination
(b) cheating in the examination
(c) fighting against a gang
(d) playing cricket

Answer: (c) fighting against a gang


Q14. What did he get interested in instead?

(a) Games
(b) Running around
(c) Playing jokes and pranks on others
(d) All of the Above

Answer: (d) All of the Above


Q15. What did Hafeez and his friend compete about?

(a) Designing forts
(b) Designing guns
(c) Designing ammunition
(d) All of the Above

Answer: (d) All of the Above


Q16. In which standard did the words of his Principal influence him?

(a) Third standard
(b) Fifth standard
(c) Seventh standard
(d) Eleventh standard

Answer: (d) Eleventh standard


Q17. “Putting design, construction, psychology and sociology together and making a sketch from all that is ‘__’”

(a) Architecture
(b) French
(c) Design
(d) Mathematics

Answer: (d) Mathematics


Q18. Hafeez was-

(a) A very good sportsman
(b) Senior Champion for so many years
(c) Cricket captain
(d) All of the Above

Answer: (d) All of the Above


Q19. How did he help students who lost their button?

(a) Give them his button
(b) Cut a button out of chalk
(c) Cut a button out of eraser
(d) He did not help them

Answer: (b) Cut a button out of chalk


Q20. What did he do if he did not step out in the field?

(a) Pray
(b) Study
(c) Both A and B
(d) None of these

Answer:(d) None of these


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!