The Best Christmas Present in the World Class 8 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

The Best Christmas Present in the World Class 8 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. For whom the pronoun ‘you’ is used?

(a) The author
(b) Jim’s wife
(c) Jim’s friend
(d) Jim’s enemy

Answer: (b) Jim’s wife


Q2. The narrator found a shallow space below a secret drawer when he

(a) pulled out the first drawer
(b) began to mend the desk
(c) pulled out the last drawer
(d) had finished working

Answer: (c) pulled out the last drawer


Q3. What happened in no man’s land?

(a) Both the armies fought there
(b) Both armies wished Happy New Year to each other
(c) Both armies wished Christmas to each other
(d) None of these

Answer: (c) Both armies wished Christmas to each other


Q4. “I began work on it on Christmas Eve”. In the above sentence ‘it’ stands for

(a) a junk shop
(b) the garage
(c) the roll-top desk
(d) the drawers

Answer: (c) the roll-top desk


Q5. What does ‘Tommy’ refer to?

(a) Germans
(b) Britishers
(c) Shepherds
(d) Indians

Answer: (b) Britishers


Q6. The ‘it’ in the first sentence refers to

(a) a country
(b) a chair
(c) a desk
(d) a letter.

Answer: (c) a desk


Q7. For whom ‘I’ is used here?

(a) Jim Macpherson
(b) Connie
(c) Hans Wolf
(d) The author

Answer: (a) Jim Macpherson


Q8. The temptation to buy it was

(a) a risk
(b) a challenge
(c) the quality
(d) the cheap price.

Answer: (d) the cheap price.


Q9. Who is ‘I’ here?

(a) The author
(b) The author’s brother
(c) The author’s friend
(d) The author’s mother

Answer: (a) The author


Q10. ‘Same to you’ here means

(a) Happy Christmas
(b) good feelings
(c) we are same
(d) we are fine

Answer: (a) Happy Christmas


Q11.Who wrote this letter?

(a) Jim’s wife
(b) Jim’s girl friend
(c) Jim’s friend
(d) Jim’s mother

Answer: (a) Jim’s wife


Q12.The phrase ‘our boys’ refers to

(a) the students
(b) German soldiers
(c) some British soldiers
(d) the author’s sons

Answer: (c) some British soldiers

Q13.Why did the author not buy the roll-top desk from the junk shop?

(a) He did not like it
(b) It was very expensive
(c) It was not beautiful
(d) None of these

Answer: (b) It was very expensive

Answer: (b) It was very expensive

Q14.Carols are sung on

(a) Christmas
(b) Good Friday
(c) Holi
(d) Diwali.

Answer: (a) Christmas

Q15.The speaker of the above passage is

(a) the author
(b) the narrator
(c) Jim
(d) Hans Wolf.

Answer: (d) Hans Wolf.

Q16.Which word in the passage means ’spotted’.

(a) saw
(b) wrote
(c) noted
(d) having a spot

Answer: (a) saw

Q17.The lady being talked to, is

(a) Connie
(b) the matron
(c) Hans Wolf’s wife
(d) none of the above three.

Answer: (a) Connie

Q18.Name the lesson.

(a) A Short Monsoon Diaiy
(b) The Best Christmas Present in the World
(c) A Visit to Cambridge
(d) The Summit Within

Answer: (b) The Best Christmas Present in the World

Q19.The lady was not listening because

(a) she was sick
(b) she was deaf
(c) she was too happy
(d) she had recognised the speaker

Answer: (b) The Best Christmas Present in the World

Q20.What did a man bring on that day?

(a) A volleyball
(b) A ball
(c) A football
(d) None of these

Answer: (c) A football


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!