MCQ Questions for Class 8 English It So Happened Chapter 1 How the Camel Got His Hump with Answers

MCQ Questions for Class 8 English It So Happened Chapter 1 How the Camel Got His Hump with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Camel lived in the Howling Desert because

(a) he loved the desert
(b) he could eat thorns and pickles
(c) he didn’t want to work for man
(d) he was hiding himself from other animals

Answer: (c) he didn’t want to work for man


Q2. Whom did the animals start to work for?

(a) Themselves
(b) Man
(c) Djinn
(d) Camel

Answer: (b) Man.


Q3. The Dog went to the Camel

(a) barking
(b) with a stick
(c) running
(d) with a can of water

Answer: (b) with a stick


Q4. Where did the Camel live?

(a) In the river sides
(b) Middle of a dark forest
(c) Middle of a howling desert
(d) None of these

Answer: (c) Middle of a Howling desert.


Q5. The Ox asked the Camel

(a) to run away from the desert
(b) to fetch and carry
(c) to obey the man
(d) to plough the field

Answer: (d) to plough the field


Q6. What did the camel not want to do?

(a) Live
(b) Cat
(c) Sleep
(d) Work

Answer: (d) Work.


Q7. Man called the Horse, the Dog and the Ox together and asked them

(a) to force the Camel to work
(b) to work double-time
(c) to go to the Djinn
(d) to hold a panchayat

Answer: (b) to work double-time


Q8. The camel at –

(a) Sticks
(b) Thorns
(c) Pickles
(d) All of these

Answer: (d) All of these.


Q9. The Camel

(a) laughed at the panchayat and said “Humph”
(b) didn’t come to the panchayat
(c) came to the panchayat and begged pardon
(d) threatened the members of the panchayat

Answer: (a) laughed at the panchayat and said “Humph”


Q10. What was the reply of camel to everyone?

(a) Humph
(b) Trumph
(c) Hump
(d) Grumph

Answer: (a) Humph.


Q11. The Djinn came to the Panchayat

(a) with a loud noise
(b) riding on a horse
(c) rolling in the dust
(d) coming down from the sky above

Answer: (c) rolling in the dust


Q12. ‘…… there was a —–, and he lived in the middle of a howling desert…..’

(a) Bear
(b) Ox
(c) Camel
(d) Crocodile

Answer: (c) Camel.


Q13. Who complained against the camel to the Djinn ?

(a) the Man
(b) the Ox and the Horse
(c) the Dog and the Ox
(d) the Horse and the Dog

Answer: (b) the Ox and the Horse


Q14. Who came to the camel on morning with a saddle on his back?

(a) Horse
(b) Dog
(c) Ox
(d) Djinn

Answer: (a) Horse.


Q15. When the Djinn went to the Camel

(a) the Camel obeyed him at once
(b) asked him to go away
(c) the Camel asked him why he had come
(d) the Camel went on looking at his own reflection in the water

Answer: (d) the Camel went on looking at his own reflection in the water


Q16. On which day the Horse same to the camel?

(a) Saturday
(b) Monday
(c) Friday
(d) Thursday

Answer: (b) Monday


Q17. Why did the camel live in the middle of the desert?

(a) The camel lived in the desert because his parents lived there.
(b) The camel lived in desert because he loved the place.
(c) The camel lived in the desert because he worked there.
(d) The camel lived in the desert because he did not want to work.

Answer: (d) The camel lived in the desert because he did not want to work.


Q18. Who said, “Camel, O camel, come out and trot like the rest of us”?

(a) Ox
(b) Man
(c) Dog
(d) Horse

Answer: (d) Horse.


Q19.The camel said, “Humph” repeatedly. How did it affect him?

(a) He did not have to work like others.
(b) All others became friends with him.
(c) His back suddenly grew a lump.
(d) He was asked to leave the desert.

Answer: (c) His back suddenly grew a lum


Q20. Who first attempted to talk to the camel?

(a) Horse
(b) Dog
(c) Elephant
(d) Ox

Answer: (a) Horse.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!