MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Chapter 4 Bepin Choudhury’s Lapse of Memory with Answers

MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Chapter 4 Bepin Choudhury’s Lapse of Memory with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE


Q1.At Kalicharan’s Bepin Babu bought the books of

(a) philosophy
(b) technology
(c) religion
(d) cheap literature

Answer: (d) cheap literature


Q2. Why would Bepin Babu stop in at Kalicharan’s in New Market?

(i) To buy vegetables
(ii) To buy groceries
(iii) To buy fruits
(iv) To buy books

Answer: (d) cheap literature

Q3.The man who talked to Bepin Babu at Kalicharan’s was

(a) an old friend of his
(b) a man from Ranchi
(c) an actor
(d) an enemy

Answer: (c) an actor


Q4. On which day, Bepin Babu would buy books?

(i) Thursday
(ii) Monday
(iii) Friday
(iv) Wednesday

Answer: (ii) Monday.


Q4.Dinesh Mukerji was

(a) a well-wisher of Bepin Babu
(b) a stranger to him
(c) an accomplice of Chuni Lai
(d) an actor

Answer: (c) an accomplice of Chuni Lai.


Q5. Name the shop Bepin Babu buy books from.

(i) Book market
(ii) Kaliram
(iii) Kalicharan
(iv) None of these

Answer: (iii) Kalicharan.


Q6.Parimal Ghosh was successful in making Bepin Babu

(a) laugh at him
(b) think that there might be something wrong with his mind
(c) that he had really been to Ranchi
(d) that he was no stranger

Answer: (b) think that there might be something wrong with his mind


Q7. What type books Bepin Babu buy every Monday?

(i) Crime stories
(ii) Ghost Stories
(iii) Thriller
(iv) All of these

Answer: (iv) All of these.


Q8. Bepin Babu took a look at his right knee to

(a) be sure that Ghosh was wrong
(b) be comfortable
(c) take a bath
(d) be relieved of the pain there

Answer: (a) be sure that Ghosh was wrong


Q9. How many books did he buy at a time to last through the week?

(i) Two
(ii) One
(iii) Five
(iv) Four

Answer: (iii) Five.


Q10.Bepin Babu remembered

(a) that Haridas had left for Japan
(b) the he had the mark of injury
(c) that he had gone to Ranchi
(d) that the stranger had spoken the truth

Answer: (a) that Haridas had left for Japan


Q11. What did Bepin Babu not like spending time in?

(i) Idle chat
(ii) Reading books
(iii) Travelling
(iv) Cooking

Answer: (i) Idle chat.


Q12. What was the name of the man Bepin Babu met in Kalicharan?

(i) Sitaram
(ii) Dinesh Mukherji
(iii) Haridas Bagchi
(iv) Parimal Ghose

Answer: (iv) Parimal Ghose.


Q13. Bepin Babu didn’t want to visit Mr. Mukerji because

(a) he was very upset
(b) he lived in a far off place
(c) Mukerji would conclude he was going nuts
(d) he did not believe Mr. Mukeiji

Answer: (c) Mukerji would conclude he was going nuts


Q14. ‘I arrange for a car to take you to the ——

(i) Ranchi
(ii) Hudroo falls
(iii) Kanpur
(iv) Calcutta

Answer: (ii) Hudroo falls.


Q15. Bepin Babu’s telephone to Mr. Mukerji

(a) added to his worries
(b) comforted him
(c) made him angry
(d) made him change his opinion about Mr. Mukerji

Answer: (a) added to his worries


Q16. In which year Bepin Babu visited Ranchi as said by Mr. Ghose?

(i) 1958
(ii) 1985
(iii) 1988
(iv) 1956

Answer: (i) 1958.


Q17. Bepin Babu returned early from his office because

(a) he had fallen ill
(b) Mukerji’s conversation had disturbed him
(c) he had gone mad
(d) he had a guest at home

Answer: (b) Mukerji’s conversation had disturbed him


Q18. Which place Mr. Ghose said to have met him?

(i) Kanpur
(ii) Pune
(iii) Ranchi
(iv) Lucknow

Answer: (ii) Ranchi.


Q19. Chuni Lai came to visit Bepin Babu again and again because

(a) he was his old friend
(b) it was his custom
(c) he wanted to borrow some money
(d) he wanted him to help him get a job

Answer: (d) he wanted him to help him get a job


Q20. ‘Bepin Babu had never been to —-‘

(i) Calcutta
(ii) Delhi
(iii) Kanpur
(iv) Ranchi

Answer: (iv) Ranchi.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!