MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 9 Bholi with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 9 Bholi with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who is referred to as the “artist” in the lesson?

(a) Bholi’s friend
(b) Bholi
(c) Bholi’s cow
(d) Bholi’s teacher

Answer: (d) Bholi’s teacher


Q2. How does she describe her prospective husband?

(a) mean
(b) greedy
(c) coward
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q3. How did he react on seeing Bholi’s face?

(a) asked for compensation
(b) got frightened
(c) both of these
(d) none of the above

Answer: (a) asked for compensation


Q4. What according to you, was wrong in Bishamber marrying Bholi?

(a) his age
(b) his limbs
(c) another village
(d) all of the above

Answer: (a) his age


Q5. Who was Lakshmi?

(a) Bholi’s friend
(b) Bholi’s classmate
(c) Bholi’s sister
(d) Bholi’s cow

Answer: (d) Bholi’s cow


Q6. Whose paintings did she see in the classroom wall?

(a) cow
(b) goat
(c) parrot
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q7. Why did the girls laugh at Bholi?

(a) at her dress
(b) at her looks
(c) at her stammering
(d) all of the above

Answer: (c) at her stammering


Q8. What was Bholi’s first reaction on hearing that she was going to school?

(a) she cried with tears of joy
(b) she cried with fear
(c) she screamed
(d) she was excited

Answer: (b) she cried with fear


Q9. How did Ramlal’s wife react about sending her girls to school?

(a) she laughed
(b) she got angry
(c) no reaction
(d) she cried

Answer: (d) she cried


Q10. What was the purpose of the Tehsildar’s village visit?

(a) to inaugrate a girl’s school
(b) to address complaints of the village
(c) to meet the people of the village
(d) none of the above

Answer: (a) to inaugrate a girl’s school


Q11. Why did she talk very little?

(a) she stammered
(b) other kids mimicked her and made fun of her
(c) she was an introvert
(d) none of the above

Answer: (b) other kids mimicked her and made fun of her


Q12. What happened when she was two years old?

(a) falling off a cot
(b) falling off the stairs
(c) falling off a verandah
(d) small-pox

Answer: (d) small-pox


Q13. Who was her father?

(a) Village Numberdar
(b) Village Sarpanch
(c) Village Tehsildar
(d) none of the above

Answer: (a) Village Numberdar


Q14. What was Bholi’s real name?

(a) Sulekha
(b) Sudekha
(c) Champa
(d) Chamla

Answer: (a) Sulekha


Q15. Who is the author of the story “Bholi”?

(a) KA Abbas
(b) Mark Twain
(c) Guy De Maupassant
(d) Sinclair Lewis

Answer: (a) KA Abbas


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!