MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 8 The Hack Driver with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 8 The Hack Driver with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What was Bill’s other name?

(a) Magnuson
(b) Magie
(c) Maddie
(d) Magpie

Answer: (a) Magnuson


Q2. Name the barber in the story

(a) Garry
(b) Mustafa
(c) Gustaff
(d) Guard

Answer: (c) Gustaff


Q3. How was Bill’s appearance

(a) red faced
(b) cheerful
(c) thick in the middle
(d) all of them

Answer: (d) all of them


Q4. In which direction was Oliver’s mother’s farm?

(a) south
(b) east
(c) north
(d) west

Answer: (c) north


Q5. Who accompanied him on his trip to New Mullions the second time?

(a) his boss
(b) his friend
(c) his sister
(d) a man familiar with Oliver Lutkins

Answer: (d) a man familiar with Oliver Lutkins


Q6. Who was Lutkins?

(a) Fritz
(b) Swede
(c) Gray
(d) Bill

Answer: (d) Bill


Q7. Did he find Lutkins on his first visit?

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) None of the above

Answer: (b) no


Q8. Where did the go after lunch?

(a) Gray’s barber shop
(b) Gustaff’s barber shop
(c) poolroom
(d) Oliver’s mother’s farm

Answer: (d) Oliver’s mother’s farm


Q9. What is the meaning of the word “enormous”?

(a) huge
(b) vast
(c) broad
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q10. Where did Fritz send them?

(a) Gray’s barber shop
(b) Gustaff’s barber shop
(c) poolroom
(d) no where

Answer: (b) Gustaff’s barber shop


Q11. What was the man’s first guess on his purpose to find Lutkins?

(a) to get money back
(b) to present him a summon
(c) to arrest him
(d) None of the above

Answer: (a) to get money back


Q12. How did he expect New Mullions to be?

(a) sweet and simple
(b) muddy streets
(c) raw shops
(d) None of the above

Answer: (a) sweet and simple


Q13. How far was New Mullions from his place of employment?

(a) 40kms
(b) 45kms
(c) 42kms
(d) 48kms

Answer: (a) 40kms


Q14. What was he supposed to do?

(a) fight cases
(b) present legal briefs
(c) serve summons
(d) all of the above

Answer: (c) serve summons


Q15. Who is the author of the story “The Hack Driver”?

(a) HG Wells
(b) Robert W. Peterson
(c) Guy De Maupassant
(d) Sinclair Lewis

Answer: (d) Sinclair Lewis


Q16. What was Gustaff?

(a) a barber
(b) a butcher
(c) a hack driver
(d) a carpenter

Answer: (a) a barber


Q17. Who was sent with the narrator on his second visit to New Mullion?

(a) a relative of Lutkins
(b) an experienced lawyer
(c) a man who had worked with Lutkins
(d) none of the above

Answer: (c) a man who had worked with Lutkins


Q18. Did the narrator find Oliver during his first visit to New Mullion?

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer: (b) no


Q19. Where did the narrator and the hack driver enjoy their lunch?

(a) in a big restaurant
(b) at Oliver’s house
(c) at Fritz’s house
(d) on Wade’s Hill

Answer: (d) on Wade’s Hill


Q20. Where did the hack driver take the narrator first of all?

(a) Fritz’s shop
(b) Gustaff’s shop
(c) Gray’s shop
(d) Oliver’s mother’s farmhouse

Answer: (a) Fritz’s shop


Q21. Who offered the narrator to help in locating Oliver Lutkins?

(a) Gustaff
(b) Fritz
(c) Oliver’s mother
(d) The Hack Driver

Answer: (d) The Hack Driver


Q22. What was the only agreeable sight when the narrator reaches New Mullion station?

(a) streets
(b) shops
(c) the delivery man
(d) all of the above

Answer: (c) the delivery man


Q23. New Mullion was at a distance of kilometres from the place where the narrator was employed.

(a) ten
(b) twenty
(c) thirty
(d) forty

Answer: (d) forty


Q24. Where was the narrator sent one day?

(a) New Mullion
(b)’ Old Mullion
(c) Red Mullion
(d) Hill Mullion

Answer: (a) New Mullion


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!