MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 7 The Necklace with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 7 The Necklace with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What did her friend say when she was told the entire story?

(a) she was angry
(b) she hated her for that
(c) she cursed her
(d) she told that hers were false

Answer: (d) she told that hers were false


Q2. How long did the struggle continue for?

(a) 6 months
(b) 1 year
(c) 2 years
(d) 10 years

Answer: (d) 10 years


Q3. How did they pay for the new jewels?

(a) using the money gave by his father
(b) borrowing
(c) her money
(d) both 1 and 2

Answer: (d) both 1 and 2


Q4. What all did they do as an attempt to find the necklace?

(a) he went looking for it
(b) went to the police
(c) posted an advertisement for ir offering a reward
(d) all of these

Answer: (d) all of these


Q5. What all did she do there?

(a) danced with enthusiasm
(b) intoxicated with pleasure
(c) thought of all the admiration
(d) all of these

Answer: (d) all of these


Q6. What solution did the come up to?

(a) wearing natural flowers in the name of jewels
(b) asking her friend to lend some of her jewels
(c) buy some new jewellery
(d) none of the above

Answer: (b) asking her friend to lend some of her jewels


Q7. What seemed as the next problem to her?

(a) not finding a dress good enough
(b) having no jewels
(c) there was no problem
(d) none of the above

Answer: (b) having no jewels


Q8. What was he planning to do with the money he had saved?

(a) buy her a dress
(b) buy a gun for himself
(c) invest somewhere
(d) all of these

Answer: (b) buy a gun for himself


Q9. What do you mean by the word “dismay”?

(a) shock
(b) surprise
(c) concern
(d) all of these

Answer: (d) all of these


Q10. What do you mean by the word “stupefied?

(a) make someone unable to think
(b) make someone to think
(c) to think
(d) none of the above

Answer: (a) make someone unable to think


Q11. Who did he receive an invitation from?

(a) the Minister of Public Instruction
(b) the Minister of Public Health
(c) the Minister of Public Safety
(d) the Minister of Public Education

Answer: (a) the Minister of Public Instruction


Q12. What did she dream of while having dinner?

(a) elegant dinner
(b) exquisite food
(c) marvellous dishes
(d) all of these

Answer: (d) all of these


Q13. What is the actual state of her family?

(a) rich
(b) middle-class
(c) poor
(d) wealhy

Answer: (c) poor


Q14. She always remained _.

(a) happy
(b) unhappy
(c) fulfilled
(d) grateful

Answer: (b) unhappy


Q15. Who is the author of the story “The Necklace”?

(a) HG Wells
(b) Robert W. Peterson
(c) Guy De Maupassant
(d) None of the above

Answer: (c) Guy De Maupassant


Q16. Did Mrs Loisel come to know the real cost of the necklace?

(a) yes
(b) no
(c) may be
(d) may not be

Answer: (a) yes


Q17. How much time did they take to repay the loan?

(a) two years
(b) five years
(c) ten years
(d) twenty years

Answer: (c) ten years


Q18. What change came in the life of Loisels after raising a big loan?

(a) they sent away the maid
(b) they changed their lodgings
(c) they rented some rooms in an attic
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q19. Did they find the lost necklace?

(a) yes
(b) no
(c) may be
(d) not known

Answer: (b) no


Q20. When did Mr and Mrs Loisel return home from the ball?

(a) at 2 a.m.
(b) at 3 a.m.
(c) at 4 a.m.
(d) at 5 a.m.

Answer: (c) at 4 a.m.


Q21. How did Mrs Loisel perform at the ball?

(a) she had great success
(b) none noticed her
(c) she did not enjoy the ball
(d) all of the above

Answer: (a) she had great success


Q22. From where did Mrs Loisel borrow the necklace?

(a) Mme Hillary
(b) Mme Forestier
(c) Mme Many
(d) Mme Anne

Answer: (b) Mme Forestier


Q23. Why did Mrs Loisel throw the invitation spitefully?

(a) she had no jewellery to wear
(b) she had not any beautiful dress to wear
(c) she did not like parties
(d) both (a) and (b)

Answer: (d) both (a) and (b)


Q24. One day Mr Loisel received an invitation from:

(a) the Minister of Health
(b) the Minister of Home Affairs
(c) the Minister of Sea Affairs
(d) the Minister of Public Instruction

Answer: (d) the Minister of Public Instruction


Q25. What did Matilda suffer from?

(a) delicacies
(b) luxuries
(c) poverty
(d) all of the above

Answer: (c) poverty


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!