MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 5 Footprints without Feet with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 5 Footprints without Feet with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What was easier said than done?

(a) to see him
(b) to talk to him
(c) to hold him
(d) none of the above

Answer: (b) to talk to him


Q2. What caused the villagers to suspect the scientist?

(a) the robery
(b) the furniture incident
(c) unexpected availability of cash on him
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q3. What did she think had happened to her furniture?

(a) nothing
(b) the scientist had put spirits in them
(c) the scientist was playing with them
(d) the furniture had gone mad

Answer: (b) the scientist had put spirits in them


Q4. What is being referred to as the “strange incident” that happened in the study?

(a) Griffin stealing money while being invisible
(b) Griffin arriving at the inn during off season
(c) Griffin pretending to be waiting for a cheque
(d) none of the above

Answer: (a) Griffin stealing money while being invisible


Q5. Why was Mrs Hall prepared and ready to tolerate strange habits and irritable temper?

(a) he had paid in advance
(b) he was a scientist
(c) both 1 and 2
(d) none of the above

Answer: (a) he had paid in advance


Q6. What do you mean by the word “eccentric”?

(a) uncommon
(b) extra
(c) catchy
(d) none of the above

Answer: (a) uncommon


Q7. what was an unusual event?

(a) a guest at the inn during winters
(b) a guest at the inn during summers
(c) a guest at the inn during spring
(d) nothing was unusual there

Answer: (b) a guest at the inn during summers


Q8. How did Griffin finaly escape?

(a) by hitting them
(b) by taking off all his clothes
(c) by running away as fast as he could
(d) by hiding

Answer: (b) by taking off all his clothes


Q9. Where did he go next?

(a) at the inn
(b) a big store
(c) theatre store
(d) none of the above

Answer: (c) theatre store


Q10. Why was it a bad time to wander in London?

(a) it was mid winter
(b) he was without clothes
(c) both 1 and 2
(d) none of the above

Answer: (c) both 1 and 2


Q11. Griffin’s body became as transparent as ____

(a) glass
(b) ice
(c) air
(d) none of the above

Answer: (a) glass


Q12. “Brilliant scientist though he was, Griffin was rather a _ person.”

(a) lawless
(b) lawful
(c) good
(d) rude

Answer: (a) lawless


Q13. Who were the boys following?

(a) a scientist
(b) a dog
(c) a rat
(d) none of the above

Answer: (a) a scientist


Q14. He was leaving his imprints in _

(a) Paris
(b) London
(c) Iping
(d) Canada

Answer: (b) London


Q15. Who is the author of the story “Footprints without feet”?

(a) HG Wells
(b) James Herriot
(c) John Keats
(d) WB Butler

Answer: (a) HG Wells


Q16. After making a theft in the shop of a theatrical company where did Griffin decide to go?

(a) Iping village
(b) Oxford city
(c) Paris
(d) London

Answer: (a) Iping village


Q17. Who did Griffin attack and rob all the money?

(a) the landlord
(b) the assistance of the London store
(c) the owner of the big London store
(d) the owner of the theatrical company

Answer: (d) the owner of the theatrical company


Q18. How did Griffin escape from the assistants?

(a) by running hard
(b) by removing his newly worn clothes
(c) by hitting the assistants
(d) by hiding in a shed

Answer: (b) by removing his newly worn clothes


Q19. For what did Griffin enter the big London store?

(a) for coldness
(b) for warmth
(c) for money
(d) all of the above

Answer: (b) for warmth


Q20. Griffin left his muddy footprints on the steps of a house in the middle of ——————

(a) London
(b) Paris
(c) Moscow
(d) Iping

Answer: (a) London


Q21. What type of man was Griffin?

(a) brilliant scientist
(b) lawless person
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer: (c) both (a) and (b)


Q22. Whose house did Griffin set on fire?

(a) the landlord
(b) the clergyman
(c) Mrs Hall
(d) the shopkeeper

Answer: (a) the landlord


Q23. What was Griffin?

(a) scientist
(b) clergyman
(c) shopkeeper
(d) landlord

Answer: (a) scientist


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!