MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 4 A Question of Trust with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 4 A Question of Trust with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who stole the jewels?

(a) Horace
(b) Sherry
(c) the woman
(d) all of them

Answer: (c) the woman


Q2. How did Horace think that she was the owner’s wife?

(a) She was confident
(b) She knew the place well
(c) Sheery rubbed against her
(d) All of them

Answer: (d) All of them


Q3. Where were the house keys kept?

(a) under the pot
(b) hung on a hook
(c) under the doormat
(d) in the letter box

Answer: (b) hung on a hook


Q4. Sherry is a __.

(a) woman
(b) child
(c) dog
(d) cat

Answer: (c) dog


Q5. What makes him angry?

(a) talking about the woman
(b) prison
(c) talking about honour among thieves
(d) none of the above

Answer: (c) talking about honour among thieves


Q6. Did anyone believe his story?

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) none of the above

Answer: (b) no


Q7. What happened on the third morning?

(a) he prepared a new plan
(b) he ran away
(c) he got arrested by the police
(d) none of the above

Answer: (c) he got arrested by the police


Q8. How did she respond when he told her to forget she ever saw him?

(a) she forgot she saw him
(b) she told him she won’t pretend anything like that
(c) she didn’t respond
(d) none of the above

Answer: (b) she told him she won’t pretend anything like that


Q9. What was Horace’s first thought?

(a) to kill them
(b) to shout
(c) to run
(d) to blackmail them

Answer: (c) to run


Q10. How did he come to know about the safe?

(a) servant
(b) eavesdropping
(c) by spying on them
(d) a magazine article

Answer: (d) a magazine article


Q11. Where was the safe hidden?

(a) behind a painting
(b) inside an almirah
(c) it was kept open
(d) none of the above

Answer: (a) behind a painting


Q12. What was Horace fond of?

(a) books
(b) robbing
(c) locks
(d) none of the above

Answer: (a) books


Q13. What did he study about the house?

(a) rooms and garden
(b) electric wiring
(c) paths
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q14. Who did he live with?

(a) wife
(b) friends
(c) children
(d) none of the above

Answer: (d) none of the above


Q15. Who is the author of “A Question of Trust”?

(a) James Herriot
(b) Ruskin Bond
(c) Robert Arthur
(d) Victor Canning

Answer: (d) Victor Canning


Q16. Horace Danby was suffering from:

(a) cold
(b) cough
(c) hay-fever
(d) teeth ache

Answer: (c) hay-fever


Q17. The young lady was in a ……………dress.

(a) red
(b) green
(c) yellow
(d) white

Answer: (a) red


Q18. Where was the safe in the room?

(a) behind a cheap painting
(b) behind a curtain
(c) behind a cupboard
(d) behind the bed box

Answer: (a) behind a cheap painting


Q19. How many times did Horace Danby make a theft in a year?

(a) only once
(b) twice
(c) thrice
(d) every month

Answer: (a) only once


Q20. Where had the servant at Shotover Grange gone that afternoon?

(a) to their homes
(b) to the market
(c) to the park
(d) to the cinema

Answer: (d) to the cinema


Q21. Why did Horace rob a safe every year?

(a) to live in style
(b) to buy rare and valuable books
(c) to live comfortably
(d) to support his family

Answer: (b) to buy rare and valuable books


Q22. Horace Danby did the job of:

(a) making toys
(b) making locks
(c) writing books
(d) making jewellery

Answer: (b) making locks


Q23. Horace Danby was about————— years old.

(a) 40
(b) 45
(c) 50
(d) 55

Answer: (c) 50


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!