MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 3 The Midnight Visitor with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 3 The Midnight Visitor with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How would you describe Ausable?

(a) witty
(b) lazy
(c) selfish
(d) all of the above

Answer: (a) witty


Q2. Who jumped off the window believing there was a balcony?

(a) Max
(b) Police
(c) Ausable
(d) Fowler

Answer: (a) Max


Q3. Whose knocking did Ausable claim it to be?

(a) police
(b) waiter
(c) Max
(d) none of the above

Answer: (a) police


Q4. Why did Max enter his room?

(a) to shoot Fowler
(b) to shoot Ausable
(c) To snatch a crucial report from Ausable
(d) To snatch a crucial report from Fowler

Answer: (c) To snatch a crucial report from Ausable


Q5. Where did Max actually enter from?

(a) door
(b) balcony
(c) window
(d) None of the above

Answer: (a) door


Q6. How did Max claim to have entered?

(a) a passkey
(b) balcony
(c) window
(d) None of the above

Answer: (a) a passkey


Q7. Where did Ausable think Max was?

(a) Paris
(b) Berlin
(c) Boston
(d) None of the above

Answer: (b) Berlin


Q8. What is different about Ausable?

(a) doesn’t look like an agent
(b) doesn’t get messages slipped by dark-eyed beauties
(c) gets only a phone call for appointments inhis room
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q9. How did Fowler feel after meeting Ausable?

(a) excited
(b) overwhelmed
(c) disappointed
(d) None of the above

Answer: (c) disappointed


Q10. What is the meaning of the word “espionage”?

(a) spying
(b) writing
(c) hunt
(d) None of the above

Answer: (a) spying


Q11. When did he move to Paris?

(a) 5 years ago
(b) 10 years ago
(c) 20 years ago
(d) 25 years ago

Answer: (c) 20 years ago


Q12. What language did Ausable speak?

(a) German
(b) French
(c) none of these
(d) both a and b

Answer: (d) both a and b


Q13. Where was Ausable staying?

(a) Fowler’s home
(b) French hotel
(c) Max’s home
(d) French Inn

Answer: (b) French hotel


Q14. Ausable was a _ fellow.

(a) fat and sloppy
(b) fat and enthusiastic
(c) thin and enthusiastic
(d) thin and sloppy

Answer: (a) fat and sloppy


Q15. Who is the author of the story “The Midnight Visitor”?

(a) James Herriot
(b) Ruskin Bond
(c) Robert Arthur
(d) Victor Canning

Answer: (c) Robert Arthur


Q16. Where did Max jump through the window?

(a) the roof of the other room
(b) balcony
(c) inside the other room
(d) office of the hotel

Answer: (b) balcony


Q17. Where was the balcony?

(a) outside the window of the room
(b) on the roof of the room
(c) outside the back door of the room
(d) none of these

Answer: (a) outside the window of the room


Q18. What was Max holding in his hand?

(a) a pistol
(b)a knife
(c) a stick
(d) a piece of paper

Answer: (a) a pistol


Q19. With whom was Ausable going to raise the issue of the balcony?

(a) the French Government
(b) the management of the hotel
(c) Max
(d) none of these

Answer: (b) the management of the hotel


Q20. Ausable was a …………..fellow.

(a) active and smart
(b)tall and handsome
(c) fat and sloppy
(d) dull and boring

Answer: (c) fat and sloppy


Q21. Where was Ausable’s room situated in the hotel?

(a) on the ground floor
(b) on the first floor
(c) on the sixth and top floor
(d) on the second floor

Answer: (c) on the sixth and top floor


Q22. Who is the guest in the story ‘The Midnight Visitor’?

(a) Ausable
(b) Max
(c) Henry
(d) Fowler

Answer: (d) Fowler


Q23. What was Fowler’s profession?

(a) writer
(b) actor
(c) secret agent
(d) policeman

Answer: (a) writer


Q24. Ausable was brought to Paris twenty years ago from :

(a) London
(b) Moscow
(c) Bonn
(d) Boston

Answer: (d) Boston


Q25. What was Ausable’s profession?

(a) a tourist
(b) secret agent
(c) diplomat
(d) soldier

Answer: (d) (b) secret agent


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!