MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 2 The Thief’s Story with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 2 The Thief’s Story with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who do you blame for Tricki’s illness?

(a) Mrs. Pumphrey
(b) Tricki
(c) Herriot
(d) Vet

Answer: (a) Mrs. Pumphrey


Q2. How would you decribe the vet?

(a) tactful
(b) over-doing
(c) careless
(d) irrational

Answer: (a) tactful


Q3. What did they use out of these?

(a) toys
(b) cushions
(c) coats
(d) none of the above

Answer: (d) none of the above


Q4. What made the narrator call Mrs Pumphrey after a fortnight?

(a) Tricki got recovered
(b) Tricki got unwell
(c) he knew she is suffering
(d) both a and c

Answer: (d) both a and c


Q5. what did Mrs Pumphrey bring at first?

(a) two dozen fresh eggs
(b) four dozen fresh eggs
(c) wine
(d) both a and c

Answer: (b) four dozen fresh eggs


Q6. What does the narrator refer to Tricki as, in the group of other dogs?

(a) silky little object
(b) shaggy little object
(c) he didn’t say anything
(d) none of the above

Answer: (a) silky little object


Q7. what is the meaning of the word “jostling”?

(a) running
(b) struggling
(c) walking
(d) none of the above

Answer: (b) struggling


Q8. Who was Joe?

(a) nurse
(b) pug
(c) greyhound
(d) cat

Answer: (c) greyhound


Q9. Why did the other dogs ignore Tricki?

(a) he was an uninteresting object
(b) he was ill
(c) he was furious
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q10. How was Tricki acting?

(a) refusing to eat his favourite food
(b) didn’t go for walks
(c) vomiting
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q11. Was the narrator waiting for a call from Mrs Pumphrey?

(a) no
(b) yes
(c) maybe
(d) maybe not

Answer: (b) yes


Q12. What was the dog unable to play?

(a) ring-throw
(b) walk
(c) hide and seek
(d) all of the above

Answer: (a) ring-throw


Q13. Did Mrs Pumphrey cut down on sweets as was advised?

(a) yes
(b) no
(c) only for a while
(d) she was not advised anything like that

Answer: (c) only for a while


Q14. What is the name of the veterinary surgeon?

(a) Tricki
(b) Mrs. Pumphrey
(c) Hodgkin
(d) Mr. Herriot

Answer: (c) Hodgkin


Q15. Who is the author of the story “A Triumph of Surgery”?

(a) James Herriot
(b) Ruskin Bond
(c) Robert Arthur
(d) Victor Canning

Answer: (a) James Herriot


Q16. The thief boy was grateful to Anil for:

(a) giving him a job
(b) giving him money
(c) watching wrestling match with him
(d) talking with him

Answer: (a) giving him a job


Q17. What did Anil do with the money when he received a cheque?

(a) deposited it in his account
(b) bought household things
(c) went out to celebrate
(d) paid salary to the boy

Answer: (c) went out to celebrate


Q18. What did Had Singh want from Anil?

(a) help
(b) shelter
(c) money
(d) work

Answer: (d) work


Q19. What did the boy ask Anil?

(a) to give him some money
(b) to employ him
(c) to give him a lift
(d) to tell him the way

Answer: (b) to employ him


Q20. What was Anil doing when the thief boy met him?

(a) writing an article
(b) watching a match
(c) playing cricket
(d) go ing on the road

Answer: (b) watching a match


Q21. Who is the narrator of the story ‘The Thiers Story’?

(a) Hari Singh
(b) Anil
(c) Ruskin Bond
(d) none of these

Answer: (a) Hari Singh


Q22. How old was the thief boy?

(a) 10 years
(b) 15 years
(c) 16 years
(d) 14 years

Answer: (b) 15 years


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!