MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 9 Fog with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 9 Fog with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What is the rhyming scheme of poem?

(a) aabb
(b) abab
(c) Free Verse
(d) None of the Above.

Answer: (c) Free Verse


Q2. How does the fog move on?

(a) Faster
(b) Making noise
(c) On slowly.
(d) None of the Above.

Answer: (c) On slowly.


Q3. What is the fog compared to?

(a) A dog
(b) A cat
(c) A rat
(d) A lion

Answer: (b) A cat


Q4. After sitting, the fog _

(a) Disappears
(b) sits there only
(c) moves on
(d) gets dense

Answer: (c) moves on


Q5. The feet of the fog are like __ feet.

(a) cat
(b) lion
(c) tiger
(d) dog

Answer: (a) cat


Q6. What is the rhyme scheme of the poem?

(a) ababab
(b) aababa
(c) aabaab
(d) no rhyme scheme

Answer: (d) no rhyme scheme


Q7. Where does the fog arrive?

(a) city
(b) harbour
(c) village
(d) both 1 and 2

Answer: (d) both 1 and 2


Q8. Name the poet of the poem “Fog”.

(a) Carl Sandburg
(b) Robert Frost
(c) Carolyn Wells
(d) Walt Whitman

Answer: (a) Carl Sandburg


Q9. What is the rhyme scheme of the poem ‘Fog’?

(a) aabbccdd
(b) abcd
(c) aabc aabc
(d) no rhyme scheme

Answer: (d) no rhyme scheme


Q10. What does the fog do while it looks over the city and the harbour?

(a) sits
(b) moves
(c) stands
(d) dances

Answer: (a) sits


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!