MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 8 The Trees with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 8 The Trees with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What does the poetess not mentioned in the letters?

(a) The arrival of the forest from the house.
(b) The departure of the forest from the office.
(c) The departure of the forest from the house.
(d) None of the above

Answer: (c) The departure of the forest from the house.


Q2. What do the roots do all night?

(a) try to free themselves
(b) try to respire
(c) try to appear long
(d) none of the above

Answer: (a) try to free themselves


Q3. Why can’t birds sit and insects hide in them?

(a) Because they are very tall.
(b) Because they are too much short.
(c) Because they are decorative trees
(d) All of the above

Answer: (c) Because they are decorative trees


Q4. Where do the decorative plants grow?

(a) in open areas.
(b) in small pots and pans.
(c) in houses
(d) none of the above

Answer: (b) in small pots and pans.


Q5. Name the literary device used in “The moon is broken like a mirror,”

(a) metaphor
(b) simile
(c) alliteration
(d) imagery

Answer: (b) simile


Q6. What had been empty?

(a) trees
(b) forest
(c) house
(d) World

Answer: (b) forest


Q7. What rushes to meet the trees?

(a) wind
(b) light
(c) Sun
(d) Moon

Answer: (a) wind


Q8. What are the trees compared to?

(a) insects
(b) newly discharged patients
(c) birds
(d) children

Answer: (b) newly discharged patients


Q9. Name the poet of the poem “The trees”

(a) Adrienne Rich
(b) Robert Frost
(c) Carolyn Wells
(d) Walt Whitman

Answer: (a) Adrienne Rich


Q10. By morning, the forest will be full of _

(a) insects
(b) Sun
(c) trees
(d) birds

Answer: (c) trees


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!