MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 7 Animals with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 7 Animals with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What is the attitude of human about those who lived thousands of years ago?

(a) They kneel
(b) They stand
(c) They fly
(d) None of the Above

Answer: (a) They kneel


Q2. What do the men make the poet sick for?

(a) discussing their duty to God.
(b) discussing their wealth
(c) discussing their health.
(d) none of the Above

Answer: (a) discussing their duty to God.


Q3. What mania do human beings suffer from?

(a) Dragons
(b) Animals
(c) Dinosaurs
(d) None of the Above

Answer: (b) Animals


Q4. What is the attitude of the animals toward their sins?

(a) They do not weep
(b) They feel sad
(c) They keep calm
(d) None of the Above

Answer: (a) They do not weep


Q5. How do the animals appear to the poet?

(a) confused and peaceful
(b) calm, peaceful and self-confident
(c) confused and sad
(d) none of the above

Answer: (b) calm, peaceful and self-confident


Q6. Name the literary device used in “They bring me tokens of myself”

(a) Anaphora
(b) Assonance
(c) Metaphor
(d) Alliteration

Answer: (c) Metaphor


Q7. Who is not dissatisfied always?

(a) humans
(b) animals
(c) poet
(d) All of the above

Answer: (b) animals


Q8. Name the literary device used in the line “I think I could turn and live with animals”

(a) Similie
(b) Assonance
(c) Metaphor
(d) Alliteration

Answer: (b) Assonance


Q9. What do humans do that animals don’t?

(a) greed
(b) jealous
(c) restless
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q10. Who is the poet of the poem “Animals”?

(a) Leslie Norris
(b) Robert Frost
(c) Carolyn Wells
(d) Walt Whitman

Answer: (d) Walt Whitman


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!