MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 6 Amanda with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 6 Amanda with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who was Amanda?

(a) A college going girl.
(b) A school going girl.
(c) A factory worker.
(d) None of the Above

Answer: (b) A school going girl.


Q2. How is silence described?

(a) Golden
(b) Silver
(c) Platinum
(d) Love

Answer: (a) Golden


Q3. What does Amanda wish to do in the sea?

(a) catch the fishes
(b) hunt various animals
(c) watch soft-moving waves
(d) None of the Above

Answer: (c) watch soft-moving waves


Q4. How should Amanda sit?

(a) Long Sit
(b) Side Sit
(c) Straight
(d) Ring Sit

Answer: (c) Straight


Q5. What was Amanda to finish?

(a) her homework
(b) her hair
(c) her bath
(d) catch the fishes

Answer: (a) her homework


Q6. What does she picure herself as in the last stanza?

(a) Mermaid
(b) Orphan
(c) Rapunzel
(d) None of the Above

Answer: (d) None of the Above


Q7. Name the literary device used in the line “freedom is sweet”

(a) Anaphora
(b) Enjambment
(c) Metaphor
(d) Alliteration

Answer: (c) Metaphor


Q8. Name the literary device used in the line “Don’t bite your nails, Amanda! Don’t hunch your shoulders, Amanda!”

(a) Anaphora
(b) Enjambment
(c) Metaphor
(d) Alliteration

Answer: (a) Anaphora


Q9. What could Amanda do if she were a mermaid?

(a) be in the green sea
(b) lead a relaxing life
(c) All of the above
(d) None of the above

Answer: (c) All of the above


Q10. Who is the poet of the poem “Amanda”?

(a) Leslie Norris
(b) Robert Frost
(c) Carolyn Wells
(d) Robin Klein

Answer: (d) Robin Klein


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!