MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 5 The Ball with Answer

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 5 The Ball with Answer

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Who would not intrude the boy?

(a) The Ball
(b) The Poet
(c) The Gloves
(d) None of the Above

Answer: (b) The Poet


Q2. Why is money called external?

(a) We need to earn money through hardworker.
(b) We can replace the lost things with its help.
(c) It is made from artificial way.
(d) None of the Above

Answer: (b) We can replace the lost things with its help.


Q3. What was the reaction of the boy at the loss of his ball?

(a) Sad
(b) Confused
(c) Happy
(d) None of the Above

Answer: (a) Sad


Q4. What has the boy lost in the water?

(a) his ball
(b) his bat
(c) his wicket
(d) his gloves

Answer: (a) his ball


Q5. Name the literary device used in “Merrily bouncing, down the street, and then Merrily over — there it is in the water!”

(a) Metaphor
(b) Simile
(c) Alliteration
(d) Anaphora

Answer: (d) Anaphora


Q6. Does the poet condole the boy?

(a) can’t say
(b) yes
(c) no
(d) All of them

Answer: (c) no


Q7. How does the child react at the loss?

(a) stands rigid
(b) trembles
(c) stares
(d) all of them

Answer: (d) all of them


Q8. Where does the ball go?

(a) drain
(b) well
(c) house
(d) water

Answer: (d) water


Q9. Who is the poet of the Ball poem?

(a) Leslie Norris
(b) John Berryman
(c) Carolyn Wells
(d) Robert Frost

Answer: (b) John Berryman


Q10. Name the literary device used in “And no one buys a ball back.”

(a) Metaphor
(b) Simile
(c) Alliteration
(d) Anaphora

Answer: (c) Alliteration


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!