MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 4 How to Tell Wild Animals with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 4 How to Tell Wild Animals with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How is the leopard’s skin?

(a) has stripes on his skin.
(b) has holes on his skin.
(c) has spots on his skin.
(d) none of the above.

Answer: (c) has spots on his skin.


Q2. Where is the Chameleon generally found?

(a) In the Garden
(b) In the trees.
(c) In the sky.
(d) In the land.

Answer: (b) In the trees.


Q3. What is the special feature of the Hyena?

(a) Merry smiles.
(b) Sadness
(c) Hapiness
(d) None of the above.

Answer: (a) Merry smiles.


Q4. What is the special feature of the Bengal Tiger?

(a) white stripes on his yellow body.
(b) black stripes on his white body.
(c) red stripes on his yellow body.
(d) black stripes on his yellow body.

Answer: (d) black stripes on his yellow body.


Q5. How does a leopard behave when he meets a person?

(a) he run towards the person..
(b) he jumps on him at once.
(c) he try to frighten the person.
(d) None of the Above

Answer: (b) he jumps on him at once.


Q6. What is the difference between a chameleon and a lizard?

(a) Chameleon doesn’t have ears and wings
(b) Lizards don’t have ears and wings
(c) Lizards don’t have wings
(d) Chameleons doesn’t have wings

Answer: (a) Chameleon doesn’t have ears and wings


Q7. Who cries while catching their prey?

(a) Hyena
(b) Crocodile
(c) Both of them
(d) None of them

Answer: (b) Crocodile


Q8. How does a bear kill you?

(a) By hugging you hard
(b) with its roar
(c) by taking a leap on you
(d) None of the Above

Answer: (a) By hugging you hard


Q9. Which animal is she referring to when she says, “A noble wild beast greets you”?

(a) Asian Lion
(b) Bengal Tiger
(c) Leopard
(d) Bear

Answer: (b) Bengal Tiger


Q10. Which animal would you find in the jungles of the east?

(a) Asian Lion
(b) Bengal Tiger
(c) Leopard
(d) Bear

Answer: (a) Asian Lionin a zoo, tiger in a forest


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!