MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 2 Fire and Ice with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 2 Fire and Ice with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Why does the poet hold with those who favour fire?

(a) because love among people is increasing fast.
(b) because hatred among people is increasing fast.
(c) because the lust for material things is increasing quickly.
(d) None of the Above

Answer: (c) because the lust for material things is increasing quickly.


Q2. What will the world end in?

(a) Fire and Ice
(b) Fire
(c) Ice
(d) None of the Above

Answer: (a) Fire and Ice


Q3. What will fire do to the world?

(a) put the world to an end.
(b) put the world to a new begining.
(c) make the world developed
(d) None of the Above

Answer: (a) put the world to an end.


Q4. Name the poetic device used in the line “To say that for destruction ice is also great”.

(a) Metaphor
(b) Imagery
(c) Alliteration
(d) Oxymoron

Answer: (b) Imagery


Q5. Name the poetic device used in the line “I hold with those who favour fire”.

(a) Assonance
(b) Alliteration
(c) None
(d) Both

Answer: (d) Both


Q6. What would be a better option to end the earth?

(a) fire
(b) ice
(c) both are equally competent
(d) none

Answer: (c) both are equally competent


Q7. What is the meaning of “perish”?

(a) bloom
(b) rise
(c) die
(d) glow

Answer: (c) dies


Q8. Who is the poet of the poem “Fire and Ice”?

(a) Leslie Norris
(b) Robert Frost
(c) Carolyn Wells
(d) Robin Klein

Answer: (b) Robert Frost


Q9. Where has he used personification?

(a) fire
(b) ice
(c) earth
(d) both 1 and 2

Answer: (d) both 1 and 2


Q10. Name the poetic device used in the line “Some say the world will end in fire”.

(a) Metaphor
(b) Imagery
(c) Alliteration
(d) Oxymoron

Answer: (b) Imagery


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!