MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 11 For Anne Gregory with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 11 For Anne Gregory with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Why does she want to dye her hair?

(a) So that young men may not for her brown hair.
(b) So that young men may not for her green hair.
(c) So that young men may not for her yellow hair.
(d) None of the above

Answer: (c) So that young men may not for her yellow hair.


Q2. What did the text say?

(a) God and animals who loves you for yourself alone.
(b) God alone who loves you for yourself alone.
(c) God and friends who loves you for yourself alone.
(d) None of the above

Answer: (b) God alone who loves you for yourself alone.


Q3. What feature of the woman has put the young man into despair?

(a) The outer part of the woman’s nose
(b) The outer part of the woman’s eyes
(c) The outer part of the woman’s ear
(d) The outer part of the woman’s lips

Answer: (c) The outer part of the woman’s ear


Q4. How can the young woman dye her hair?

(a) She can dye her hair with brown, grey or carrot colour.
(b) She can dye her hair with brown, black or carrot colour.
(c) She can dye her hair with brown, green or carrot colour.
(d) She can dye her hair with brown, grey or green colour.

Answer: (a) She can dye her hair with brown, grey or carrot colour.


Q5. For what will the man love her?

(a) The man will love her for behaviour.
(b) The man will love her for wealth.
(c) The man will love her for herself.
(d) The man will love her for beauty.

Answer: (c) The man will love her for herself.


Q6. What hair colour is the lover attracted to?

(a) carrot
(b) black
(c) brown
(d) yellow

Answer: (d) yellow


Q7. What is the mood of the young man?

(a) sad
(b) happy
(c) romantic
(d) miserable

Answer: (a) sad


Q8. What does the girl think she can do to get rid of lovers?

(a) cut her hair
(b) dye her hair
(c) cover her hair
(d) all of them

Answer: (b) dye her hair


Q9. Name the literary device used in the line “and set such colour there”

(a) Oxymoron
(b) Alliteration
(c) Assonance
(d) None of these

Answer: (b) Alliteration


Q10. Who is the poet of the poem “For Anne Gregory”?

(a) Carl Sandburg
(b) William Butler Yeats
(c) Carolyn Wells
(d) Walt Whitman

Answer: (b) William Butler Yeats


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!