MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 10 The Tale of Custard the Dragon with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 10 The Tale of Custard the Dragon with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Poem with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English First Flight Poem. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What happened to the pirate?

(a) He got hurt by dragon
(b) He got a new ship
(c) He got a new workers.
(d) He was killed by the dragon.

Answer: (d) He was killed by the dragon.


Q2. Who faced the pirate bravely?

(a) Blink
(b) Custard
(c) Ink
(d) Rither

Answer: (b) Custard


Q3. What was the name of Belinda’s little black kitten?

(a) Blink
(b) Custard
(c) Ink
(d) Rither

Answer: (c) Ink


Q4. What name was given to the dragon?

(a) Blink
(b) Custard
(c) Shrake
(d) Rither

Answer: (b) Custard


(a) Belinda’s little grey rat.
(b) Belinda’s little grey mouse.
(c) Belinda’s little grey dog.
(d) Belinda’s little grey dragon.

Answer: (b) Belinda’s little grey mouse.


Q6. Who saved everyone from the pirate?

(a) kitten
(b) mouse
(c) dragon
(d) dog

Answer: (c) dragon


Q7. Name the poetic device used in the line “mouth like a fireplace”

(a) Oxymoron
(b) metaphor
(c) Assonance
(d) Simile

Answer: (d) Simile


Q8. Name the poetic device used in the line “And the little yellow dog was sharp as mustard”

(a) Oxymoron
(b) metaphor
(c) Assonance
(d) Simile

Answer: (d) Simile


Q9. What was the name of the grey mouse?

(a) Custard
(b) ink
(c) blink
(d) mustard

Answer: (c) blink


Q10. Who is the poet of the poem “The tale of Custard the Dragon”?

(a) Carl Sandburg
(b) Ogden Nash
(c) Carolyn Wells
(d) Walt Whitman

Answer: (b) Ogden Nash


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!