MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 9 Madam Rides the Bus

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 9 Madam Rides the Bus with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Chapter 9 Madam Rides the Bus with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Madam Rides the Bus. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How much money did Valli pay for her to and fro journey?

(a) Fifty paise
(b) Sixty paise
(c) Seventy paise
(d) Hundred paise

Answer: (b) Sixty paise


Q2. What did the conductor offer Valli at the bus stop in the town?

(a) Water
(b) Soft Drink
(c) Pizza
(d) Burger

Answer: (b) Soft Drink


Q3. What did the conductor call Valli?

(a) Cute Girl
(b) Madam
(c) First Passenger
(d) None of the Above

Answer: (b) Madam


Q4. How did she collect information about the bus?

(a) By checking the bags of passengers every time.
(b) By asking some discreet questions.
(c) By checking the luggage of passengers every time.
(d) None of the Above

Answer: (b) By asking some discreet questions.


Q5. Who was Vlliammai?

(a) Eight year old girl
(b) Nine year old boy
(c) Ten year old boy
(d) Eleven year old boy

Answer: (a) Eight year old girl


Q6. How does the conductor address Valli?

(a) as Valli
(b) as Madam
(c) as kiddo
(d) None of the above

Answer: (b) as Madam


Q7. What was the one way fare from the village to the town?

(a) one rupee
(b) 50 paise
(c) 40 paise
(d) 30 paise

Answer: (d) 30 paise


Q8. Who was a “real chatterbox”?

(a) Valli
(b) conductor
(c) her aunt
(d) all of the above

Answer: (c) her aunt


Q9. Why did Valli not get off the bus for sight-seeing?

(a) she was afraid
(b) she didn’t want to
(c) she didn’t have the time
(d) she didn’t like the city

Answer: (a) she was afraid


Q10. What was the next challenge once she’d saved enough money?

(a) tell her mom about it
(b) know about the timings
(c) buy a ticket
(d) to sneak out of the house

Answer: (d) to sneak out of the house


Q11. Why did the old lady ask Vali so many questions?

(a) she was bothered about Valli
(b) she liked Valli
(c) she was poking her nose
(d) she was bored

Answer: (a) she was bothered about Valli


Q12. “Valli found the woman absolutely repulsive”. What do you mean by “repulsive”?

(a) causing strong dislike
(b) showing displeasure
(c) extremely attractive
(d) admirable

Answer: (a) causing strong dislike


Q13. Why did Valli stand up?

(a) She wanted to enjoy the ride
(b) she wasn’t able to look outside properly
(c) she liked standing
(d) she was tired of sitting

Answer: (b) she wasn’t able to look outside properly


Q14. What would make Valli jealous?

(a) strangers ravelling by bus
(b) hearing stories of her friend’s bus journey
(c) her mother travelling the bus
(d) all of the above

Answer: (b) hearing stories of her friend’s bus journey


Q15. What was her overwhelming desire?

(a) to have friends
(b) to travel by bus
(c) to top the class
(d) None of these

Answer: (b) to travel by bus


Q16. What was her favourite pastime?

(a) watching the street outside
(b) playing outside
(c) travelling the bus
(d) reading books

Answer: (a) watching the street outside


Q17. What was Valli’s full name?

(a) Vallikkannan
(b) Valliammai
(c) Valliannai
(d) Vallikannam

Answer: (b) Valliammai


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!