MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Mijbil the Otter. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How does Maxwell get the otter?

(a) by his uncle
(b) by his mother
(c) by his father
(d) by his friend

Answer: (d) by his friend


Q2. What did Mijbil do during the second night?

(a) Came on to Maxwell’s bed soon after midnight.
(b) Run away from Maxwell’s house
(c) Slip away from Maxwell’s hand
(d) None of the Above

Answer: (a) Came on to Maxwell’s bed soon after midnight.


Q3. How would Mij follow the author?

(a) With a lead
(b) Via a thread
(c) Without a lead
(d) None of the Above

Answer: (c) Without a lead


Q4. When did the author travel?

(a) New Year of 1955
(b) New Year of 1956
(c) New Year of 1957
(d) New Year of 1958

Answer: (b) New Year of 1956


Q5. How was Mij to be transported to England?

(a) By packing in a box
(b) On a seat
(c) Through Ship
(d) None of the Above

Answer: (a) By packing in a box


Q6. In the Tigris marshes otters were as common as __.

(a) bees
(b) lizards
(c) rodents
(d) mosquitoes

Answer: (d) mosquitoes


Q7. What were Mijbil’s favourite toys?

(a) Stones
(b) Marbles
(c) Soft toys
(d) Newspaper

Answer: (b) Marbles


Q8. When the auther saw the otter for the first time, it resembled a _

(a) dog
(b) dragon
(c) cat
(d) seal

Answer: (b) dragon


Q9. Why were Otters known as Maxwell Otters?

(a) they were found by Maxwell
(b) they are fount at a place called Maxwell
(c) Its the species name in science
(d) None of the Above

Answer: (a) they were found by Maxwell


Q10. What guesses did the Londoners make about what Mij was?

(a) baby seal
(b) squirrel
(c) a hippo
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q11. Maxwell called the _ “the very queen of her kind”.

(a) airhostess
(b) driver
(c) Mijbil
(d) Pilot

Answer: (a) airhostess


Q12. Why did the driver drive through the streets of Basra like a ricochetting bullet?

(a) author was late for his flight
(b) Mijbil had hurt himself
(c) someone was after the driver
(d) All of the above

Answer: (a) author was late for his flight


Q13. How did the airline wanted him to carry Mijbil?

(a) In a separate compartment
(b) In a box
(c) In his bag
(d) None of the above

Answer: (b) In a box


Q14. What is wasted and provoking when left static? (according to the otter)

(a) sand
(b) tea
(c) juice
(d) water

Answer: (d) water


Q15. The otter was brought to the author by _.

(a) his friend
(b) two Arabs
(c) hotel staff
(d) non of the above

Answer: (b) two Arabs


Q16. What ‘experiment’ did Maxwell think Camusfearna would be suitable for?

(a) to pet a dog
(b) to pet an otter
(c) both of them
(d) none of the Above

Answer: (b) to pet an otter


Q17. Early in the new year of 1956 Maxwell travelled to __

(a) London
(b) Southern Iraq
(c) India
(d) None of the Above

Answer: (b) Southern Iraq


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!