MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 6 The Hundred Dresses

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 6 The Hundred Dresses Part 2 with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Chapter 6 The Hundred Dresses with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of The Hundred Dresses. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How did the girls know that Wanda liked them even though they had teased her?

(a) She offered them all the hundred dresses
(b) She offered them tea.
(c) She offered them a house
(d) None of the Above

Answer: (a) She offered them all the hundred dresses


Q2. What did the girls write to Wanda?

(a) about her rude behaviour
(b) about the contest
(c) about a new dress
(d) about new teacher

Answer: (b) about the contest


Q3. What was Miss Mason reaction when she came to know that the class had been making fun of Wanda?

(a) she started laughing
(b) she started crying
(c) she was unhappy and upset
(d) None of the Above

Answer: (c) she was unhappy and upset


Q4. What could Maddie not do in the first period?

(a) Failed to complete her homework
(b) Failed to concentrate on studies.
(c) Failed to recover her textbook.
(d) None of the Above

Answer: (b) Failed to concentrate on studies.


Q5. Which comments hurt the feelings of Wanda?

(a) About her nature
(b) About her house
(c) About her dress
(d) About her Fathe

Answer: (c) About her dress


Q6. What was used to decorate the classroom on Christmas?

(a) bells
(b) tree
(c) both
(d) None of the above

Answer: (c) both


Q7. The grass along the pathway to Wanda’s house looked like __

(a) puppies
(b) snakes
(c) kittens
(d) monkeys

Answer: (c) kittens


Q8. What did Peggy infer from the drawing?

(a) Wanda was a good artist
(b) Wanda liked them
(c) Wanda hated them
(d) Both 1 and 2

Answer: (b) Wanda liked them


Q9. What do you mean by “picking on someone”?

(a) Unfairly criticising them
(b) Taking something from them
(c) Taking them somewhere
(d) None of the above

Answer: (a) Unfairly criticising them


Q10. What did Maddie notice in the drawings?

(a) Wanda drew their faces
(b) they were beautiful
(c) Wanda wrote notes for them
(d) all of the above

Answer: (a) Wanda drew their faces


Q11. Why did they think Wanda wouldn’t reply?

(a) she didn’t know how to read
(b) she didn’t know how to write
(c) She must’ve been sad and angry
(d) all of the above

Answer: (c) She must’ve been sad and angry


Q12. How did they contact Wanda?

(a) Letter
(b) Phone call
(c) Email
(d) They visited her

Answer: (a) Letter


Q13. What excuses does Peggy think of for her behaviour?

(a) Wanda didn’t know she was being made fun of
(b) she got the idea of hundred drawings only when Peggy asked her
(c) None
(d) Both

Answer: (d) Both


Q14. “So Peggy had the same idea! Maddie glowed” What was the idea?

(a) To tease Wanda one more time
(b) To go and look for Wanda at Boggins Height
(c) To apologise to Wanda
(d) Both 2 and 3

Answer: (d) Both 2 and 3


Q15. What was just as bad as what Peggy had done?

(a) Maddie staying silent while Peggy teased Wanda
(b) Maddie not stopping Peggy
(c) Maddie teasing Wanda
(d) None of the above

Answer: (a) Maddie staying silent while Peggy teased Wanda


Q16. How did Miss Mason feel about whatever happened with Wanda?

(a) unfortunate
(b) sad
(c) cruel
(d) both 1 and 2

Answer: (d) both 1 and 2


Q17. What did the letter convey?

(a) Wanda wasn’t well
(b) Wanda won’t be attending school
(c) they have moved to the big city
(d) both 2 and 3

Answer: (d) both 2 and 3


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.


Leave a Comment

error: Content is protected !!