MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of The Proposal. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What was the age of Lomov?

(a) 32
(b) 34
(c) 35
(d) 36

Answer: (c) 35


Q2. Who is Lomov?

(a) A farmer
(b) A landowner
(c) A factoryworker
(d) None of the Above

Answer: (b) A landowner


Q3. What did the aunt’s grandmother want in return for meadows?

(a) Cancer
(b) Celiac Disease
(c) Palpitations
(d) None of the Above

Answer: (c) Palpitations


Q4. What is the reason for author’s suffering?

(a) Cancer
(b) Celiac Disease
(c) Palpitations
(d) None of the Above

Answer: (c) Palpitations


Q5. What purpose has Lomov come for?

(a) To run away with Natalya
(b) To propose Natalya
(c) To kill Natalya
(d) To hide with Natalya

Answer: (b) To propose Natalya


Q6. According to Lomov, what defect does squeezer have?

(a) lame
(b) old age
(c) overshot
(d) fat

Answer: (c) overshot


Q7. What is the name of Lomov’s dog?

(a) Guess
(b) Guard
(c) Squeezer
(d) Sweater

Answer: (a) Guess


Q8. What did Natalya offer Lomov?

(a) tea
(b) brakfast
(c) coffee
(d) lunch

Answer: (d) lunch


Q9. How are the Lomovs and Chubukovs related?

(a) friends
(b) cousins
(c) neighbours
(d) business associates

Answer: (c) neighbours


Q10. When does Natalya accept the proposal?

(a) when Lomov went unconscious
(b) when they finished arguing
(c) when he proposed her
(d) when Lomov came back in

Answer: (a) when Lomov went unconscious


Q11. Why did Chubukov think it was a curse to be a father of a grown up daughter?

(a) he had to go to call the man they had just shun out
(b) he had to go to call the man who insulted them
(c) he had to go call tthe man who shouted at them
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q12. Who threatened to take the matter to court?

(a) Natalya
(b) Lomov
(c) Chubukov
(d) None

Answer: (b) Lomov


Q13. What explanation did Lomov give for his shouting?

(a) his frustration
(b) his short temper
(c) his palpitations
(d) he can’t stand unfairness

Answer: (c) his palpitations


Q14. What is Lomov’s side of justification about the land?

(a) their land extended till Burnt Marsh
(b) his grandmother always talked about it
(c) his grandmother gave it to her great grandfather’s peasants
(d) both 1 and 2

Answer: (c) his grandmother gave it to her great grandfather’s peasants


Q15. Where do Lomov and Natalya get on the wrong foot?

(a) While talking about the weather
(b) While talking about their land
(c) While talking about their family relations
(d) While the proposal

Answer: (b) While talking about their land


Q16. Who does Chubukov call a “lovesick cat”?

(a) Lomov
(b) himself
(c) his maid
(d) Natalya

Answer: (d) Natalya


Q17. What request did Chubukov think Lomov would make?

(a) ask for her daughter’s hand in marriage
(b) borrow money
(c) borrow land
(d) all of the above

Answer: (b) borrow money


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!