MCQ Questions for Class 10 English 10 The Book That Saved the Earth with Answers

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 10 The Book That Saved the Earth with Answers

Find here the NCERT chapter-wise Multiple Choice Questions from Class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download. this may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Footprints Without Feet. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What do the Martians eat in order to read the books?

(a) Fruits
(b) Vitamins
(c) Vegetables
(d) Bread

Answer: (b) Vitamins


Q2. Who suggests that the book is a hat?

(a) Oop
(b) Iota
(c) Omega
(d) Think Tank

Answer: (a) Oop


Q3. Name the capital of Mars.

(a) Martian
(b) Mart
(c) Marsopolis
(d) Martyr

Answer: (c) Marsopolis


Q4. In which century did the invasion occur?

(a) 24th
(b) 20th
(c) 21st
(d) 25th

Answer: (d) 25th


Q5. The invaders were from __.

(a) Jupiter
(b) Mercury
(c) Venus
(d) Mars

Answer: (d) Mars


Q6. At first, what did Noodle suggest that the books were for?

(a) hearing
(b) reading
(c) eating
(d) smelling

Answer: (a) hearing


Q7. What did Think Tank mistake books for?

(a) CD
(b) Cassette
(c) Sandwich
(d) Burger

Answer: (c) Sandwich


Q8. What did they infer from the picture of Humpty Dumpty?

(a) Think tank’s balloon brain
(b) Earthians are after Think tank
(c) Earthians have seen Think Tank
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q9. How did they find codes inside the sandwich?

(a) through hearing communication
(b) through eye communication
(c) by tasting it
(d) all of the above

Answer: (b) through eye communication


Q10. Who tasted the “sandwich”?

(a) Oop
(b) Omega
(c) Iota
(d) Noodle

Answer: (a) Oop


Q11. What is the place according to the Think Tank where they are about to take a refuge?

(a) hat
(b) storage barn
(c) haberdashery
(d) crude refreshment stand

Answer: (d) crude refreshment stand


Q12. Who is the sergeant of the crew?

(a) Oop
(b) Omega
(c) Iota
(d) Think Tank

Answer: (a) Oop


Q13. Who is the captain of the crew?

(a) Oop
(b) Omega
(c) Iota
(d) Think Tank

Answer: (b) Omega


Q14. Which century is named the “Era of the Book”, according to the Historian?

(a) twentieth century
(b) twenty-first century
(c) twenty-second century
(d) none of the above

Answer: (a) twentieth century


Q15. Who is the writer of the play “The Book that saved the Earth”?

(a) KA Abbas
(b) Claire Boiko
(c) Guy De Maupassant
(d) Sinclair Lewis

Answer: (b) Claire Boiko


Q16. Finally, who decides not to invade the earth?

(a) Omega
(b) Think-Tank
(c) Noodle
(d) all of the above

Answer: (b) Think-Tank


Q17. According to the historian in the play, which century is named the ‘Era of the Book’?

(a) twentieth century
(b) twenty-first century
(c) twenty-third century
(d) twenty-fifth century

Answer: (a) twentieth century


Q18. At the end who is replaced for Think-Tank?

(a) Omega
(b) Noodle
(c) Oop
(d) Iota

Answer: (b) Noodle


Q19. What do the crew members find on the earth?

(a) books stones
(b) Stones
(c) sandwiches
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q20. Who was the lieutenant of the spacecraft crew?

(a) Think-Tank
(b) Omega
(c) Iota
(d) Oop

Answer: (c) Iota


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

Chapter 1: A Letter to God
Chapter 2: Nelson Mandela Long Walk to Freedom
Chapter 3: Two Stories about Flying
Chapter 4: From the Diary of Anne Frank
Chapter 5: The Hundred Dresses Part 1
Chapter 6: The Hundred Dresses Part 2
Chapter 7: Glimpses of India
Chapter 8: Mijbil the Otter
Chapter 9: Madam Rides the Bus
Chapter 10: The Sermon at Benares
Chapter 11: The Proposal


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems

Chapter 1: Dust of Snow
Chapter 2: Fire and Ice
Chapter 3: A Tiger in the Zoo
Chapter 4: How to Tell Wild Animals
Chapter 5: The Ball
Chapter 6: Amanda
Chapter 7: Animals
Chapter 8: The Trees
Chapter 9: Fog
Chapter 10: The Tale of Custard the Dragon
Chapter 11: For Anne Gregory


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Chapter 1: A Triumph of Surgery
Chapter 2: The Thief’s Story
Chapter 3: The Midnight Visitor
Chapter 4: A Question of Trust
Chapter 5: Footprints without Feet
Chapter 6: The Making of a Scientist
Chapter 7: The Necklace
Chapter 8: The Hack Driver
Chapter 9: Bholi
Chapter 10: The Book That Saved the Earth


I Think the given NCERT MCQ Questions for class 10 English Footprints Without Feet with Answers Pdf free download will assist you. If you’ve got any queries regarding CBSE Class 10 English Footprints Without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and that we will come back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!