GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 9

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What is the commonest symbol on flags of the world

Answers: Star

Q2.Which country is alphabetically last

Answers: Zimbabwe


Q3.Smiths Bon-Bons changed their name to what after 1840

Answers: Christmas Crackers


Q4.Minerva is the Goddess of what

Answers: Wisdom


Q5.What type of animal is a jennet

Answers: Small Spanish horse


Q6.In which country do they play houlani – type of hockey

Answers: Turkey


Q7.What does the name Tabitha mean

Answers: Gazelle


Q8.With what is spangy played

Answers: Marbles


Q9.Where did Spam get its name

Answers: Spiced Ham


Q10.The Pogues took their name from Pogue Mahone – what mean

Answers: Kiss my arse


Q11.Which winter game is known as the roaring game

Answers: Curling


Q12.The first known what happened in Wisconsin 1878

Answers: Organised motor race


Q13.Which 2 countries will host the 2002 Soccer World Cup finals

Answers: Japan – South Korea


Q14.In 1935 Charlton C McGee invented what in the USA

Answers: Parking Meter


Q15.Which French philosopher created analytical geometry

Answers: Rene Decartes


Q16.If you suffered from tantartism what would you be doing

Answers: Dancing Mania


Q17.Which literary prize started in 1968

Answers: Booker McConnell


Q18.What links Fitzroy, Essenden, Collingswood and Carlton

Answers: Aussie rules football teams


Q19.What countries people spend most private money on recreation

Answers: Taiwan’s


Q20.What links The Reivers, Grapes of Wrath, Humboldt’s Gift

Answers: Pulitzer Prize winners


Q21.What is a Dwarf Goby

Answers: Worlds smallest true fish


Q22.What types can be saddle, plane or pivotal

Answers: Body Joints


Q23.1500 paces was what Roman measurement

Answers: League


Q24.Denis Gabor of Hungary 1971 Nobel prize for what invention

Answers: Holograms


Q25.Who gave the UN the land in NY to build their HQ

Answers: John D Rockerfeller


Q26.Which writer coined the word Cyberspace in 1984

Answers: William Gibson – Neuromancer


Q27.Demeter was the Greek god of what (Ceres Roman)

Answers: Harvest


Q28.What film won the 1943 Oscar as best film

Answers: Casablanca


Q29.What do ungulate animals alone have

Answers: Hooves


Q30.Dr Ludwig L Zamenhof invented what 1887 Poland

Answers: Esperanto


Q31.In which USA state is Churchill Downs racetrack

Answers: Louisville Kentucky


Q32.In 1867 Lucian B Smith invented what restraint

Answers: Barbed Wire


Q33.In 1961 which Henry Mancini record won Grammy record of year

Answers: Moon River


Q34.What links Willie Brant, Lech Walesa, Yasser Arafat

Answers: Nobel Peace Prize


Q35.Which countries government spends most in social security %

Answers: Uruguay


Q36.What is the worlds largest sea (in area)

Answers: South China


Q37.Which islands wildlife is 90% unique

Answers: Madagascar


Q38.What are truffles – highly prized as food

Answers: Fungi


Q39.Which Game is Played 15 a side and scores 3 or 1 points

Answers: Gaelic Football


Q40.What was invented in 1855 45 years later than it was needed

Answers: Can Opener


Q41.Chogori is better know by what boring name

Answers: K2


Q42.Colonel Jacob Schick invented what in 1928 in USA

Answers: Electric Razor


Q43.What links Duke Wellington, Earl Derby, Marquis Salisbury

Answers: UK Prime Ministers


Q44.In 1996 which Celine Dion album Grammy album of year

Answers: Falling into You


Q45.What weight is the lightest in Amateur Boxing

Answers: Light Flyweight


Q46.Evidence of what alternative treatment found in 5300 mummy

Answers: Acupuncture


Q47.North Fork Roe River – worlds shortest – which US state

Answers: Montana


Q48.In 1879 James Ritty invented what

Answers: Cash Register

Q49.Who wrote the novel Tom Jones in 1749

Answers: Henry Fielding


Q50.What links Millionaires, Metropolitans, Black Hawks, Silver seven

Answers: Stanley Cup winners Ice Hockey


Q51.If you were crapulous what would you be

Answers: Drunk


Q52.Where would you Wedel

Answers: Ski slope


Q53.What is the correct name for a baby otter

Answers: Kitten


Q54.What colour is the gemstone peridot

Answers: Green


Q55.Sanskrit is an old language – what does the word mean

Answers: Put together –Perfected


Q56.What comes after the year of the snake – Chinese calendar

Answers: Horse


Q57.Mosi-oa-Tunya – Smoke that Thunders – what natural feature

Answers: Victoria falls


Q58.One person every 6 seconds dies from what

Answers: Contaminated water diseases


Q59.Approximately 40 million of what are consumed each year

Answers: Bananas


Q60.What is the worlds largest rodent

Answers: Capybara


Q61.The length of what is approximately 1/10th circumference of earth

Answers: Great wall of China


Q62.What was the world’s first computer bug in 1946

Answers: A moth


Q63.What does a polythesistic person believe in

Answers: Many Gods


Q64.Who founded the Greek theatre

Answers: Thespis


Q65.Maria Magdelana Von Losch Beyyer know as who

Answers: Marlene Dietrich


Q66.USA has most airports which country has second most

Answers: Australia


Q67.In 1829 Walter Hunt invented what common item

Answers: Safety Pin


Q68.Fredrick Sanger discovered which medical life saver

Answers: Insulin


Q69.Who invented punched cards used in early computing 1880s

Answers: Herman Hollerith


Q70.Why did Roselin Franklin (pre discovered dna helix) no Nobel

Answers: She was dead


Q71.In 1779 Abraham Darby built the worlds first what

Answers: Metal Bridge


Q72.What is the worlds oldest monotheistic religion

Answers: Judaism


Q73.An aubade or alborda is a song – but what type

Answers: Mourning


Q74.What sport links Castle Cup, Red Stripe Cup, Ranji Trophy

Answers: Cricket


Q75.What countries leader does not have an official residence

Answers: Cuba


Q76.Who wrote The Picture of Dorian Grey in 1891

Answers: Oscar Wilde


Q77.Who composed The Planets suit (both names)

Answers: Gustav Holst


Q78.What links Doric, Ionic, Tuscan, Corinthian and Composite

Answers: Classical Architecture


Q79.What is phonetic alphabet word for U

Answers: Uniform


Q80.Why were women barred from original Olympic Games

Answers: Male entries nude


Q81.Archaeopteryx was the first what

Answers: Bird


Q82.In 1810 in England Peter Durand invented what

Answers: Tin can (food)


Q83.Who was offered the presidency of Israel in 1952 (turned down)

Answers: Albert Einstein


Q84.What is the oldest known infectious disease

Answers: Leprosy


Q85.A JPEG is a picture file format – what does JPEG stand for

Answers: Joint Photographic Experts Group


Q86.What links Sissinnius, Zosimus, Liberius, Sergius V1,Victor II

Answers: Popes


Q87.What is the world largest seed

Answers: Coco-de-mare palm –double coconut


Q88.Bristlemouths are the worlds most common what

Answers: Fish


Q89.What swims at 1/8 inch an hour

Answers: Sperm


Q90.Trypanophobia is fear of what

Answers: Inoculations –Injections


Q91.Which country has the worlds biggest (on land) National Park

Answers: Canada – Wood Buffalo 17300s ml


Q92.What language speakers were shot Russia and Germany 1930s

Answers: Esperanto


Q93.Ronald Ross campaigned for the destruction of what

Answers: Mosquitoes – stop malaria


Q94.Who won two Nobel prizes in different fields

Answers: Marie Curie Physics 1903 Chemistry 1911


Q95.Name 3rd cent BC Greek mathematician wrote The Elements

Answers: Euclid


Q96.What country – largest earthquake of 20th cent 8.6 Richter 1906

Answers: Colombia


Q97.The okapi belongs to what family of animals

Answers: Giraffe


Q98.Dimitri Mendeleyev is credited with the discover of what

Answers: Periodic Table


Q99.What feature of a triangle makes it scalene

Answers: Different side lengths


Q100.Taphophobia is fear of what

Answers: Buried Alive

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.