GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 80

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What was founded in the UK 1694 because of war with France

Answer: Bank of England


Q2.Where would you find an Oculus

Answer: Dome central opening


Q3.Which American state drinks the most alcohol per person

Answer: Nevada



Q4.Who created Gomez, Mortia and Uncle Fester as a cartoon

Answer: Charles Adams


Q5.What does Magna Carta literally mean

Answer:Great Charter


Q6.In which US state is its highest mountain

Answer: Alaska – Mount McKinley


Q7.Which European city has the tomb of the three wise men

Answer: Cologne


Q8.What cartoon characters catchphrase was “Exit stage left”

Answer: Snagglepuss


Q9.Who owned and lived in the castle Joyous Guard

Answer: Lancelot


Q10.In Greek mythology who was the son of Hypnos God of sleep

Answer: Morphious – God of dreams

Q11.Mageiricophobia is the fear of what

Answer: Cooking


Q12.Who built the worlds first film studio

Answer: Thomas Alva Edison


Q13.The word nylon is made up from what

Answer: New York – London


Q14.What was patented in 1954 – the best thing?

Answer: Sliced bread


Q15.20% of women first look at a mans what

Answer: Butt not face


Q16.In Japan Trade Unions collect dues from what unusual source

Answer: Robots in factories pay dues


Q17.A female pigeon cannot lay an egg unless she sees what

Answer: Another pigeon – or reflection


Q18.In the 18th century offensive what were whipped

Answer: Books


Q19.Americans use 16000 tons of what each year

Answer: Aspirin


Q20.In Holland it used to take four years to train as what

Answer: Hat maker – surgeon only 3 years


Q21.Which American state has the longest borders with Canada

Answer: Montana


Q22.In the USA the government says its a crime to give false what

Answer: Weather Reports


Q23.In New York its illegal to teach your parrot to do what

Answer:Squawk


Q24.Which country invented the kilt

Answer: France


Q25.Worlds first paperback book written in 1867 by Goethe what title

Answer: Faust I


Q26.Orange juice and what make an ambassador

Answer: Tequila


Q27.Maoni Vi of Capetown has the world longest what at 28 inches

Answer: Pubic Hair


Q28.In ancient Rome what was the tabularium

Answer: Hall of Public Records


Q29.40% of MacDonald’s profits come from selling what

Answer: Happy Meals


Q30.John Wayne was nicknamed duke – but after what

Answer: His favourite dog


Q31.Ruth Eisemann-Schier was the first woman to get on what

Answer: FBI ten most wanted list


Q32.Which Science Fiction author created The Triffids

Answer: John Wyndom


Q33.What food was sent to England in WW2 as part of lease lend

Answer: Spam


Q34.In the Bible what is the first mentioned colour

Answer: Green


Q35.What weapon is known as the gun that won the west

Answer: Winchester rifle


Q36.What country is coffee originally from

Answer: Ethiopia


Q37.What is a young beaver called

Answer: Kit


Q38.In the 70s who played The Bionic Woman

Answer: Lindsey Wagner


Q39.In astrology what was the age before Aquarius

Answer: Age of Pisces


Q40.US civil war which states buttons had a Palmetto tree on them

Answer: South Carolina


Q41.What was the top film of 1990

Answer: Home Alone


Q42.In 1951 these were invented what were

Answer:Disposable diapers –nappies


Q43.Which biblical prophet was sawn in half inside a hollow log

Answer: Isaiah


Q44.Caipirina means someone’s drink – whose drink

Answer:Peasants


Q45.The word coyote comes from which language

Answer: Aztec


Q46.Which team won five Stanley cups during the 60s

Answer: Montreal


Q47.The rivers Lahn and Mosel are tributaries of what river

Answer: The Rhine


Q48.What do zoologists call the leader of a wolf pack

Answer: The alpha male


Q49.The ponderosa pine is the state tree of which US state

Answer: Montana


Q50.In WW2 what sort of weapon was a kaiten

Answer: Japanese manned torpedo


Q51.Horseradish sauce originated in which country

Answer: Japan


Q52.What is a dwile

Answer: A Dishcloth


Q53.In the USA a police 10-31 is the code for what

Answer:Crime in progress


Q54.Longacre square is now better known as what

Answer: Times Square – NY


Q55.In animal terms what is a dude

Answer: A camels penis


Q56.Deacon is church official from Greek what’s it literally mean

Answer: Servant


Q57.Name the brand of the first sour mash whiskey made in 1835

Answer: Old Crow


Q58.In Georgia its illegal to do what with a fork

Answer: Eat fried chicken


Q59.Thames water removes a ton of it monthly from sewage – what

Answer: Pubic Hair – system cant handle it


Q60.What sport takes place over a distance of 440 yards

Answer: Drag Racing


Q61.What is the top selling candy bar from vending machines

Answer: Snickers


Q62.A healthy person does it 16 times a day – what

Answer: Farts


Q63.Name 1st Disney cartoon film based on the life of a real person

Answer: Pocahontas


Q64.Under Mississippi law there cannot be a female what

Answer: Peeping Tom


Q65.In Poland if you asked for a piwo what would you get

Answer: A Beer


Q66.As foreplay what does a Ponapean male put in a woman’s vulva

Answer: A Fish – then he licks it


Q67.In a Horney Monkey there is banana crème de menthe and what

Answer: Baileys


Q68.What kind of bird is a bourbon

Answer: Turkey


Q69.What book of the Bible does not mention the name of God

Answer: Esther


Q70.On average what one action makes a man live 13 years longer

Answer: Castration


Q71.Which chemical element is named from the Greek for violent

Answer: Iodine


Q72.What author wrote the books Rage and The Sunbird

Answer: Wilber Smith


Q73.Disgusting question – longest verified American one 12′ 2″ what

Answer: Turd – over 2hrs 12 minutes


Q74.6000 American teenagers do it daily – what

Answer: Lose their virginity


Q75.By royal decree in Jidda 1979 women banned from using what

Answer: Hotel swimming pools


Q76.What was Michelangelo’s only signed sculpture

Answer: The Pieta


Q77.What is the more common name for triatomic oxygen

Answer: Ozone


Q78.Merrylegs was a performing circus dog in which Dickens novel

Answer: Hard Times


Q79.Who is the mother of Huey, Duey and Louie

Answer: Dumbella Duck


Q80.Solomon built his temple on a hill name it

Answer:Zion


Q81.What is Indiana’s state bird

Answer:Cardinal


Q82.What kind of juice goes in a salty dog

Answer: Grapefruit


Q83.The Afghani tribesmen drink Khoona on wedding night what is it

Answer: Watered down warm bulls semen


Q84.In the USA what was the first prime time cartoon show

Answer: The Flintstones


Q85.What was the last film where Sergio Leone directed Eastwood

Answer: The Good the Bad and the Ugly

Q86.What was the first Hanna-Barbera cartoon

Answer: Ruff and Reddy


Q87.Who painted The Gleaners

Answer: Jean Francis Millet


Q88.The name Europe comes from where

Answer: Greek Mythology


Q89.Envoid was the first what in the USA

Answer: Birth control pill available


Q90.Which Beatles song is associated with the Manson family

Answer: Helter Skelter


Q91.In mythology Odysseus blinded which Cyclops

Answer: Polyphemus


Q92.Confederate General William Smith carried what into battle

Answer: A Blue Parasol


Q93.What well known Russian author was also a doctor

Answer: Anton Chekov


Q94.In 1982 San Francisco became the first US city to do what

Answer: Ban sale possession of handguns


Q95.Morrissey was the lead singer of which band

Answer: The Smiths


Q96.In the Bible name Isaacs wife

Answer: Rebekah



Q97.Who or what killed Al Capone

Answer: Syphilis



Q98.Speedy Gonzales was fastest mouse in Mexico who slowest

Answer:Slowpoke Rodriquez


Q99.To which group of artists does Vincent Van Gough belong

Answer: Post Impressionists


Q100.What flavours the liquor chambord

Answer: Raspberries

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.