GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 8

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Joseph Lister – first operation antiseptic – 1867 on who

Answers: His sister


Q2.What was Black Beauties original name

Answers: Darkie


Q3.Who was the original Peeping Tom looking at

Answers: Lady Godiva


Q4.What element is present in all organic compounds

Answers: Carbon


Q5.What was Professor Moriarties first name

Answers: James


Q6.We know who wrote Little Women but who wrote Little Men

Answers: Lousia May Alcott


Q7.Who was the Goddess of the rainbow

Answers: Iris


Q8.In European city can you be jailed for not killing furry caterpillars

Answers: Brussels


Q9.Who was Olive Oyls boyfriend – before Popeye

Answers: Ham Gravy


Q10.Sienna law forbids women of what name from prostitution

Answers: Maria


Q11.What nationality was Oddjob

Answers: Korean


Q12.What is a Knout

Answers: Russian flogging whip


Q13.What language has the most words

Answers: English


Q14.Which film star used to be a circus acrobat

Answers: Burt Lancaster


Q15.The comma bacillus causes what disease

Answers: Cholera


Q16.What was the name of Dr Dolittle’s Parrot

Answers: Polynesia


Q17.What was the name of William Tells son (the apple head boy)

Answers: Walter


Q18.Laika was the first ever dog to do what

Answers: Go into space


Q19.Where could you spend a Markka

Answers: Finland


Q20.What links a bick, throat, half swage, punching hole

Answers: Anvil they are parts of it


Q21.What type of fish is Scomber Scombrus

Answers: Mackerel


Q22.What are brick, fontina, port salut, quargel types of

Answers: Cheese


Q23.In which country did the turnip originate

Answers: Greece


Q24.Tchaikovsky died of which disease

Answers: Cholera


Q25.Sam Barraclough owned which film star

Answers: Lassie


Q26.Ignatius Loyola founded which organisation

Answers: Jesuits


Q27.Which 16th century Italian wrote The Prince

Answers: Machiavelli


Q28.A meander bend in a river, named from river meander – where

Answers: Turkey


Q29.Who tells the story in The Arabian Nights

Answers: Sheherazade


Q30.Alfred Jingle appears in which Dickens novel

Answers: The Pickwick Papers


Q31.In sailing ship days who often acted as the ships doctor

Answers: Cook


Q32.An isoneph on a map joins places of equal what

Answers: Average Cloud Cover


Q33.Bumper Harris – wooden leg – what Job on London Underground

Answers: Ride new escalators


Q34.Who is Ivanhoe’s wife

Answers: Rowena


Q35.The Lent Lilly has a more common name – what

Answers: Daffodil


Q36.What was the name of Norse God Thor’s hammer

Answers: Mjolnir


Q37.Who ordered John the Baptists execution

Answers: King Herod


Q38.What was Walt Disney’s first cartoon character

Answers: Oswald the Rabbit


Q39.What medication discovered in 1928 but introduced 1940

Answers: Penicillin


Q40.Who wrote Beau Geste

Answers: P C Wren


Q41.A muster is a group of which birds

Answers: Peacocks


Q42.Bohea is a type of what

Answers: Tea


Q43.In which country were antibiotics first used

Answers: Egypt – used mouldy bread


Q44.Which country grew the first Orange

Answers: China


Q45.Gossima was the original name of what game

Answers: Table Tennis


Q46.What is Steganography

Answers: Invisible ink writing


Q47.An Albert chain is usually attached to what

Answers: Watch


Q48.An unkindness is a group of what birds

Answers: Ravens


Q49.A fellmonger deals in what items

Answers: Animal skins


Q50.What colour habit do Franciscan monks wear

Answers: Grey


Q51.Who was known as the Little Brown Saint

Answers: Ghandi


Q52.Who rode a horse called Morengo

Answers: Napoleon at Waterloo


Q53.A skulk is a group of which animals

Answers: Foxes


Q54.Who defended World heavyweight title twice on same night in 1906

Answers: Tommy Burns – both 1st KOs


Q55.What part of an aircraft is the empennage

Answers: Tail Unit


Q56.What do the letters MG stand for on cars

Answers: Morris Garages


Q57.Who was the first actor to appear on cover of Time magazine

Answers: Charlie Chaplin


Q58.Polyphemus was the leader of which group of mythical giants

Answers: Cyclops


Q59.What does a pluviomoter measure

Answers: Rainfall


Q60.Which game was illegal in Elizabethan England

Answers: Bowls


Q61.Which country invented Venetian Blinds

Answers: Japan


Q62.What is a quadriga

Answers: Roman 4 horse chariot


Q63.What is a brickfielder

Answers: Hot SE Aussie wind


Q64.Pupik means belly button in what language

Answers: Yiddish


Q65.What is the main ingredient in Borsch

Answers: Beetroot


Q66.The Fagus is the Latin name of what type of tree

Answers: Beech


Q67.If you have Chlorosis what colour does the skin go

Answers: Green


Q68.The French say Bis – what word do the English use

Answers: Encore


Q69.Of what are Karakul, Texel, Romney Marsh types

Answers: Sheep


Q70.What is biltong

Answers: Dried meat


Q71.Which animals can live longest without water

Answers: Rats


Q72.Captain Hanson Gregory Crockett created what void in 1847

Answers: Hole in Doughnuts


Q73.Kaka means parrot in which language

Answers: Maori


Q74.Who wrote A Town Like Alice

Answers: Nevil Shute


Q75.Which fruit contains the most protein

Answers: Avocado


Q76.Vaselina and Brillantino were alternate names which film

Answers: Grease


Q77.Chaplin ate a boot in the Gold Rush – what was it made of

Answers: Liquorice


Q78.Phoebe Anne Mozee better known as who

Answers: Annie Oakley


Q79.What is the tenth letter of the Greek alphabet

Answers: Kappa


Q80.If you were misocapnic what do you hate

Answers: Tobacco Smoke


Q81.What would you be if you were a coryphée

Answers: Ballet Dancer


Q82.Whose last words were – “Clito I owe a cock to Asclepius”

Answers: Socrates


Q83.What does the German word Panzer literally mean

Answers: Armour


Q84.What is Frances longest river

Answers: Loire


Q85.In which month is the Munich beer festival held

Answers: October


Q86.Prophesied the Chalus the Greek – Die on day – did of what

Answers: Laughing cos he was not dead


Q87.Who is Aladdin’s father

Answers: Mustapha the tailor


Q88.What American state is the Badger state

Answers: Wisconsin


Q89.Why was Fred Lorz disqualified 1904 Olympic marathon

Answers: Hitched a lift passing car


Q90.In China what colour does the bride traditionally wear

Answers: Red


Q91.Wild marjoram is also known as what

Answers: Oregano


Q92.What was the name of Roses monkey in Friends

Answers: Marcel


Q93.Horse brasses – on dreyhorses – originally what purpose

Answers: Charms – ward off evil


Q94.Alfred Hitchcock admitted to being terrified of what

Answers: Policeman


Q95.What was the name of Sancho Panza’s donkey

Answers: Dapple


Q96.Nenen-Kona is sold in Russia – what do we call it

Answers: Pepsi-Cola


Q97.Hugh Lofting created which famous character

Answers: Doctor Dolittle


Q98.What was the name of Russian bear mascot 1980 Olympics

Answers: Mischa


Q99.What ingredient must French ice cream contain by law

Answers: Eggs


Q100.A kindle is the name for a group of what young animals

Answers: Kittens


We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.