GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 79

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What was James Shalto Douglas claim to sporting fame

Answer: Marquis of Queensbury – Boxing



Q2.What is philography

Answer: Autograph collecting


Q3.What symbol did 87 year old Arthur Eisenmenger design

Answer: The Euro note graphic


Q4.In which book of the Bible did Moses die

Answer: Deuteronomy



Q5.Who died in 1821 from arsenic poisoning from the wallpaper

Answer: Napoleon Bonaparte


Q6.What was the surname of the family in The Grapes of Wrath

Answer: Joad


Q7.Name vegetable banned different times causing leprosy rickets

Answer: Potato


Q8.What sport do you compete for Currie cup and Ranfurly Shield

Answer:Rugby Union


Q9.A belemnoid is what sort of shape in zoological terms

Answer: Dart shaped


Q10.Who does the Beatles song The fool on the Hill refer too

Answer: Galileo


Q11.In the UK what was the first product advertised on TV in colour

Answer: Birds Eye Peas


Q12.What would you do with a drupe

Answer: Eat it – it’s a fruit


Q13.What was King George VI first name

Answer: Albert – but Victoria said no king Albert


Q14.What colour is the purple finch

Answer: Crimson


Q15.Which is the oldest walled city in the world

Answer: Jericho


Q16.What was the first country to have a public monorail system

Answer: Japan


Q17.Slip, square and surgeon all types of what

Answer: Knot


Q18.What would you do with or what is a millers thumb

Answer: Eat it – type of fish


Q19.Who first wrote about the myth of Atlantis

Answer: Plato


Q20.Which cartoon character has a girlfriend named Petunia

Answer: Porky Pig


Q21.Pulque is a beer based on what

Answer: Cactus


Q22.Tiede Peak is a volcano on which island

Answer: Tenerife


Q23.What is the SI unit of capacitance

Answer: Farad


Q24.Who owned the yacht Lady Ghislane

Answer: Robert Maxwell


Q25.What colours are on a pollution free beach flag

Answer:Blue – gold stars


Q26.Harp, Elephant and Leopard all types of what

Answer: Seal


Q27.Name the producer of Starsky & Hutch and Beverly Hills 91210

Answer: Aaron Sperling


Q28.Name the Greek national airline

Answer: Olympic Airways


Q29.Bilrubin is produced by what part of the body

Answer: Liver


Q30.We know what Mardi Gras is but what’s its literal translation

Answer: Fat Tuesday


Q31.What was the capitol of England before London also a US gun

Answer: Winchester


Q32.An elephant is called a pachyderm what does it literally mean

Answer: Thick Skinned


Q33.BCG vaccine is used against which infectious disease

Answer: Tuberculosis


Q34.Apart from a caber by rule what is compulsory in caber tossing

Answer: Wearing a kilt


Q35.Little Eva introduced which dance in 1962

Answer: The Locomotion


Q36.Aulophobia is a fear of what

Answer: Flutes


Q37.What is a wumph

Answer: Deep thud or noise


Q38.In Morse code what letter is represented by .- Dot Dash

Answer: Letter A


Q39.Which British car was the first to sell over 1 million models

Answer: Morris Minor


Q40.If you were given a pot of vermicide what would you use it for

Answer: Killing worms


Q41.What is a moab

Answer: Type of hat


Q42.What is Belgium’s national Airline

Answer: Sabina


Q43.What creature can be Indian, white or broad lipped

Answer: Rhinoceros


Q44.What is the technical difference between rowing and sculling

Answer: Rowing means using a single oar

Q45.The Aztecs reckoned it was the food of the gods what was

Answer: Chocolate


Q46.Semiotics is the study of what

Answer: Signs or symbols


Q47.Which city was built in the design of a union flag

Answer: Khartoum


Q48.The Bank of Italy changed its name to what

Answer: The Bank of America


Q49.The Saffir-Simpson scale measures the intensity of what

Answer: Hurricanes


Q50.What is the state fish of Hawaii – in Hawaiian

Answer: Humunuku Apua’a


Q51.PY are the international car registration letters of which country

Answer: Paraguay


Q52.In old English what is a Bellibone – From French Belle Bonne

Answer: Fair Maiden


Q53.What is a male guinea pig called

Answer: Boar


Q54.A Blue Imperial or a New Zealand white types of what

Answer: Rabbits


Q55.In science it can be up down strange top or bottom what can

Answer: Quark


Q56.Where could you find The round window and The oval window

Answer: In the human ear


Q57.The Roman province Maxima Ceasariensis was in what country

Answer: England


Q58.Which British poet was also a Jesuit priest

Answer: Gerald Manley Hopkins


Q59.The mandylion is another name for which contentious object

Answer: The Turin Shroud


Q60.What is the more common name for serigraphy

Answer: Silk screen printing


Q61.What spice comes from the curcuma plant

Answer: Turmeric


Q62.Which film star was described as “A vacuum with nipples”

Answer: Marilyn Munroe


Q63.Harrods was the first UK store to install what

Answer: An escalator


Q64.A golfer can only do it for five minutes – what

Answer: Look for his lost balls


Q65.What is used to thicken gazpacho

Answer: Breadcrumbs


Q66.Who was the Phoenician Goddess of love

Answer: Astarte


Q67.Lucus Dominitus Ahenobarbus was better known as who

Answer: Nero


Q68.The Nuer people come from which country

Answer: Sudan


Q69.Which is Shakespeare’s shortest play

Answer: The Comedy of Errors


Q70.Manutius’s Virgil printed 1501 was the first time what was used

Answer: Italic letters


Q71.On a pencil what do the initials HB stand for

Answer: Hard Black


Q72.Where is a sumo wrestling tournament held

Answer: A Basho


Q73.Name Hong Kong Phooey’s cat

Answer: Spot


Q74.On an ordinance survey map which symbol shows a battlefield

Answer: Crossed swords


Q75.On which circuit is the Portuguese grand prix held

Answer: Estoril


Q76.To nearest 1000 in 1800 how many wild turkeys were in Turkey

Answer: None it’s a native US bird


Q77.What is Burgoo

Answer: Meat stew


Q78.In The Simpsons name the cat

Answer: Snowball


Q79.What can be dipole, loop or helical

Answer: Aerials


Q80.What do you do with a hassock

Answer: Kneel on it in church


Q81.Who composed Appalachian Spring

Answer: Aaron Copeland


Q82.First Defence, In Home or Second Attack positions what sport

Answer: Lacrosse


Q83.If you were given some marlite what would you do with it

Answer: Dig into soil it’s a clay lime mulch

Q84.Brandy, decoy and landscape all come from which language

Answer: Dutch


Q85.Chiuhauha dogs were originally bred for what

Answer: Tasty meat


Q86.What creature, when drunk, always falls on its right side

Answer: An Ant


Q87.What countries flag has two bars white top red bottom

Answer: Poland


Q88.A giraffes long tongue is what colour

Answer: Blue, blue black really


Q89.Mary Ann Nichols was the first – the first what

Answer: Victim of Jack the Ripper


Q90.Alberto Tomba is a name associated with which sport

Answer: Skiing


Q92.Which gas is used in a refrigerator

Answer: Freon


Q93.What is Ronald Reagan’s middle name

Answer: Wilson


Q94.Oil can Henry is the enemy of which cartoon character

Answer: Mighty Mouse


Q95.Fragrant Harbour is the translation of which cities name

Answer: Hong Kong


Q96.Geniophobia is the fear of what

Answer: Chins


Q97.What was the first country to use TV as a mass info media

Answer: Germany


Q98.Eric Claudin is better known by which eponymous title

Answer: The Phantom of the Opera


Q99.African American Garrett A Morgan invented what

Answer: The Traffic Signal


Q100.What ingredient is always found in a carciofo sauce

Answer: Artichokes

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.