GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 78

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Which group wished it could be Christmas every day

Answer: Wizard



Q2.The asteroidea are which order of creatures

Answer: Starfish



Q3.What is the main ingredient of Scotch Woodcock

Answer: Anchovies



Q4.Astrakhan comes from which animal

Answer: Sheep



Q5.Somewhere My Love was the theme song of which movie

Answer: Doctor Zhivago


Q6.The Dutch Royal family are Orange where is Orange

Answer: Village in France


Q7.Who first noticed that the sun had spots

Answer: Galileo


Q8.What nationality was tennis player Michael Chang

Answer: American


Q9.Salix Alba produces which drug

Answer: Aspirin – from the willow

Q10.Philip Glass wrote an opera about which famous person

Answer: Albert Einstein


Q11.Apart from eggs what is in an Arnold Bennett omelette

Answer: Smoked Haddock


Q12.In Peter Pan what were the names of Wendy’s brothers

Answer: Michael John


Q13.Who wrote the series of novels with the hero Sharp

Answer: Bernard Cornwell


Q14.What is the richest natural vegetable food

Answer: Soya bean


Q15.Which wine has varieties called malmsey and sercial

Answer: Maderia


Q16.Who did the original thugs worship

Answer:The Goddess Kali


Q17.At Waterloo who commanded the Prussian troops

Answer: Marshal Blucher


Q18.Who was the first male tennis player to win 100 tournaments

Answer: Jimmy Connors


Q19.What kind of dancer was Mister Bojangles

Answer: A Tap Dancer


Q20.It’s now the Birmingham Royal Ballet but it used to be what

Answer: Saddlers Wells Opera


Q21.Tosca is the heroine of the opera but what is her first name

Answer: Floria


Q22.Cavatina what the theme music to which film

Answer: The Deer Hunter


Q23.Which microbe produces alcohol

Answer: Yeast – alcohol is yeast piss


Q24.In the Bible the good Samaritan was travelling to where

Answer: Jericho


Q25.Which character first appeared in the book Call for the Dead

Answer: George Smiley by John LeCarre


Q26.A race is won by four laps of the track – which sport

Answer: Speedway


Q27.Retsina is a wine from which country

Answer: Greece


Q28.Hedera Helix is better known by what name

Answer: Ivy


Q29.What are Hamilton House and Petronella

Answer: Scottish country dances


Q30.What was the subtitle of Police Academy Six

Answer: City Under Siege


Q31.Shamanism is the religion of which people

Answer:Inuit or Eskimos


Q32.Black, whooper and Berwick all varieties of what

Answer: Swan


Q33.The linden tree is also called what

Answer: Lime tree


Q34.What does it mean in the UK if a telephone number starts 0800

Answer: It’s a free call – toll free


Q35.JVC launched VHS in 1976 what does VHS stand for

Answer: Video Home System


Q36.Who was the last Roman Catholic King of England

Answer: James II


Q37.Which beer was advertised as good for you

Answer: Guinness


Q38.Concetta Franconeri became more famous as who

Answer: Connie Francis


Q39.On the Thames they go swan upping annually what is it

Answer: Counting swan population


Q40.According to the proverb which fruit tastes sweetest

Answer: Forbidden


Q41.Whose autobiography is called “Take it like a Man”

Answer: Boy George – or George O’Doud


Q42.The earth pig is what animal

Answer: Aardvark


Q43.What is the title of the wife of a Marquis

Answer: Marchioness


Q44.What colour is angelica

Answer: Green


Q45.What is a lacuna

Answer: A Space


Q46.Citrus Grandis is the Latin name of which fruit

Answer: Grapefruit


Q47.What lager reached the parts other beers could not reach

Answer: Heineken


Q48.Collective nouns – what profession gather in a bench

Answer: Bishops


Q49.The Italians call it pesce what is it in English

Answer: Fish


Q50.In WW2 what was operation dynamo

Answer: Evacuation of Dunkirk


Q51.Whose first book was called Child Whispers

Answer: Enid Blyton


Q52.Saint Stephens day is better known as what

Answer: Boxing day


Q53.The Bronte sisters had a brother name him

Answer: Branwell


Q54.Golden and Argus are varieties of what bird

Answer: Pheasant


Q55.What is the magazine of the Salvation Army called

Answer: The Warcry


Q56.Name Mary Quant’s shop that led the 60s fashion revolution

Answer: Bazaar


Q57.Janet Jackson had a starring role in which TV series

Answer: Fame


Q58.In music what is meant by pianissimo

Answer: Very softly


Q59.Whose autobiography was entitled Past Imperfect

Answer: Joan Collins


Q60.Who played bass guitar in Suzi Quarto’s group

Answer: Suzi Quatro


Q61.Picardy is in the north east of which country

Answer: France


Q62.Elaine Bookbinder became more famous as who

Answer: Elkie Brooks


Q63.In which sport is the Lance B Todd memorial award won

Answer: Man of the Match Rugby League


Q64.Ann Ziegler was the singing partner of which film star

Answer:Webster Booth


Q65.What are the two official languages of Finland

Answer: Finnish and Swedish


Q66.Harry Patterson is the real name of which author

Answer: Jack Higgins


Q67.Which grand prix circuit is only 1.95 miles long

Answer: Monaco


Q68.Which country has the largest orthodox church

Answer: Russia


Q69.Which bird is the symbol of the Royal Society Protection Birds

Answer: Avocet


Q70.Who was born Mark Feld

Answer: Marc Bolan


Q71.The temple at Ephesus was sacred to who

Answer: Diana


Q72.In WW2 in what French city did the Germans surrender

Answer: Reims


Q73.In the Bible which book follows John

Answer: Acts of the Apostles


Q74.Sean Connery has what real first name

Answer: Thomas


Q75.Jeffery Archer wrote Kane and Abel what was the sequel called

Answer: The Prodigal Daughter

Q76.What is a peruke

Answer: A wig


Q77.What does the reference book Crockfords list

Answer: Church of England clergy


Q78.Which Italian city is at the heart of its fashion industry

Answer: Milan


Q79.Which food was rationed after WW2 ended but not during it

Answer: Bread


Q80.Which group had a 1970s UK number one hit with Oh Boy

Answer: Mud


Q81.The penny red was the first postage stamp to have what

Answer: Perforations


Q82.Cultured pearls were first grown in which country

Answer: Japan


Q83.What was first sold as a cold cure – not what we use it for now

Answer: Alka-Seltzer


Q84.Louis Maxwell became well know for playing which role

Answer: Moneypenny in early Bond films


Q85.Who said “I’ve no problem with drugs – only policemen”

Answer: Keith Richard


Q86.Who designed clothes under the emporio label

Answer: Georgio Armani


Q87.What is a zinfandel

Answer: White grape variety


Q88.Greyhound racing in UK what colour does the No one dog wear

Answer:Red


Q89.In which building do they elect a new Pope

Answer: Sistine Chapel


Q90.Brian Connolly was the lead singer of which 70s group

Answer: The Sweet


Q91.What was Buddy Hollies real first name

Answer: Charles


Q92.Who was the Bad in the spaghetti westerns

Answer: Lee van Cleef


Q93.What was Ghandi’s profession

Answer: Lawyer


Q94.What countries official name is Bharat

Answer: India – in Hindi


Q95.Edradour is the smallest one in Scotland – what

Answer: Distillery



Q96.Which sport is played at Roland Garros

Answer: Tennis in Paris on clay courts



Q97.A French wine described as doux is what

Answer: Medium Sweet


Q98.What is Terry Wogans real first name

Answer: Michael



Q99.The grand prix d’Endurance is run on which circuit

Answer: Le Mans 24 hour race


Q100.Les Gray was the lead singer of which group

Answer: Mud

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.