GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 77

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Margaret Herrick named it in 1931 what

Answer: The Oscar – looked like her uncle



Q2.Where would you see a pilcrow

Answer: New paragraph symbol



Q3.Shooting Rabbits Talking German Cutting Finger old terms what

Answer: Farting – Victorian euphemism



Q4.Whose last word were “I have not told half of what I saw”

Answer: Marco Polo


Q5.The Foudrinier machine is used to manufacture what

Answer: Paper


Q6.You can have a troop of actors and what group of animals

Answer: Monkeys


Q7.What movie memorabilia sold at Christies in 1987 for £82500

Answer: Chaplains Hat Cane


Q8.In literature and films whose father was the Earl of Dorincourt

Answer: Little Lord Fauntleroy


Q9.What do lentic fish like that lotic fish don’t

Answer: Lentic still waters lotic flowing


Q10.Cliff Richards She’s so Beautiful who played every instrument

Answer: Stevie Wonder


Q11.Who was given a honorary Oscar in 1985 after 50 years acting

Answer: James Stewart


Q12.Where were the 1952 Olympic games held

Answer: Helsinki


Q13.A flageolet is another name for what musical instrument

Answer: A penny whistle


Q14.American Hamilton Smith invented what in 1858

Answer: A washing machine


Q15.Whose symphony number seven is called the Leningrad

Answer: Shostakovich


Q16.Leonid Kravchuk became president of where in 1991

Answer: Ukraine


Q17.American Paul Theroux wrote novels and about what else

Answer: Travel


Q18.In contract bridge a hand called chicane has what

Answer: No trump cards


Q19.The Ladies Mercury in 1693 was the worlds first what

Answer: Women’s magazine


Q20.William Le Baron Jenny is credited with inventing what in the US

Answer: Skyscraper


Q21.The women’s world cup in tennis is played for what trophy

Answer: The Fed cup


Q22.What sort of creature is a bariroussa

Answer: A pig


Q23.In Dallas what was the name of the bar

Answer: Cattleman’s Club


Q24.Handel’s Harmonious Blacksmith is played on what instrument

Answer: Harpsichord


Q25.What organisation was founded Canada by Mrs Hoodless 1897

Answer: The Women’s Institute


Q26.If a doctor gives you a clyster what have you just got

Answer: Injected into rectum by tube


Q27.Where is the worlds largest mine

Answer: Carletonville South Africa


Q28.Vivaldi, Purcell and Handel’s music is what type

Answer: Baroque


Q29.We know what a veto is but what does it literally mean

Answer: I forbid


Q30.Atahualpa was the last ruler of who

Answer: Incas


Q31.Which spice gives curry its colour

Answer: Turmeric


Q32.Pidgin English started because of trade between UK and where

Answer: China


Q33.In the international code of signals what does Oscar signify

Answer: Man overboard


Q34.If you had canitis what have you got

Answer: Grey hair


Q35.Name the Beatles first LP released in 1963

Answer: Please-please me


Q36.What is the largest BBS in the world

Answer: CompuServe


Q37.In standard cine film how many frames are shown each second

Answer: Twenty four


Q38.What was on B side of The Rolling Stones Ruby Tuesday

Answer: Lets Spend the Night Together


Q39.Rolf Harris was Australian junior champion at what

Answer:Swimming –Backstroke


Q40.What does a lachrymose person do – a lot

Answer: Cry


Q41.Portuguese West Africa is now known as what

Answer: Angola


Q42.Country singer Hank Wangford has what profession

Answer: Gynaecologist


Q43.What is smocking

Answer: Needlework


Q44.What German word is printed on the labels of high quality wine

Answer: Kabinett


Q45.What type of soup is a dubarry

Answer: Cream of cauliflower


Q46.Which quiz program never had contestants only contenders

Answer: Mastermind


Q47.From the bull what colour is fourth on an archery target

Answer: Black


Q48.Whose only line in his first play was Tennis Anyone

Answer: Humphry Bogart


Q49.Which film is the first of the spaghetti westerns

Answer: A fistful of Dollars


Q50.Who wrote Cliff Richards hit song Living Doll

Answer: (b) (i) and (iii)


Q51.What is the largest species of flatfish

Answer: Halibut


Q52.Which is the earliest US military award for service beyond duty

Answer: Purple Heart


Q53.In the UK sport of Kings what is significant about the number 18

Answer: Max letters in a racehorses name


Q54.Hemmingway’s Old Man and the Sea is set in which country

Answer: Cuba


Q55.NAOH is the chemical formula for what

Answer: Sodium Hydroxide


Q56.Which golfer was nicknamed Supermex

Answer: Lee Travino


Q57.Nossa Senhora da Aparecida is Patron Saint of which country

Answer: Brazil


Q58.Acinonyx Jubatus is what big pussy

Answer: Cheetah


Q59.Portrait of a Man is the real title of which artistic work

Answer: The Laughing


Q60.Vitamin B2 has what other name Riboflavin

Answer: Cavalier Franz Halls


Q61.What is the biggest tourist attraction in Zambia

Answer: Victoria falls


Q62.In WW2 what kind of aircraft was a horsa

Answer: A glider


Q63.In 1967 what new safety measure was introduced to the UK

Answer: Breathalyser


Q64.Pat Sullivan created which cartoon character

Answer: Felix the cat


Q65.A newborn bactrian camel has how many humps

Answer: None


Q66.Whose final opera was called Death in Venice

Answer: Benjamin Britain


Q67.Which Greek mountain is consecrated to the muses

Answer: Helicon


Q68.Marzipan comes from Marci Panis literally meaning what

Answer: Marks bread St Marks day 25 April


Q69.Antanananarivo is the capitol of where

Answer: Madagascar


Q70.Maiden, Mother of All, Footman all parts of what

Answer: A Spinning wheel


Q71.What is the name of the Russian triangular guitar

Answer:Balalaika


Q72.The first what was called The Original

Answer: Purpose built lifeboat


Q73.USA UK and Irish women golfers play for which trophy

Answer: Curtis cup


Q74.Who began his career as one of the Tennessee Two

Answer: Johnny Cash


Q75.A man who commits Pseudogyny is doing what to deceive

Answer: Uses woman’s name


Q76.In the body luteinizing hormone is produced by what gland

Answer: Pituitary


Q77.What is used in a tempera painting

Answer: Egg yoke and water


Q78.In the Sikh religion what is kesh

Answer: Uncut hair or beard


Q79.What was Vivaldi’s profession apart from composing

Answer: Priest


Q80.C T Russell founded what organisation

Answer: Jehovah’s Witnesses


Q81.In which country is Penina golf course

Answer: Portugal


Q82.Which artery supplies the kidneys with blood

Answer: The renal


Q83.Which two colours are on a semaphore flag

Answer: Red Yellow


Q84.Who was the first American in space – twice

Answer: Gus Grissom


Q85.What was classical composer Mussorgsky’s first name

Answer: Modest


Q86.Where could you spend a guarani

Answer:Paraguay


Q87.The Attock is a forbidden river that no pure who can pass

Answer:Hindu


Q88.The marimba is a African form of what musical instrument

Answer: Xylophone


Q89.The Gluckauf was the worlds first what

Answer: Oil Tanker


Q90.Otalgia is what condition

Answer: Earache


Q91.The Epstein-Barr virus causes what illness

Answer: Glandular fever


Q92.Who was nicknamed Impeesa (no sleep wolf) by Matabele tribe

Answer: Baden Powell


Q93.The Easter lily is a native plant of which country

Answer: Japan


Q94.Aaron Copeland wrote a ballet about which American folk hero

Answer: Billy the Kid


Q95.Which Flemish painter produced Adoration of the Kings

Answer: Brueghel


Q96.Which industry uses the gravure method

Answer: Printing


Q97.What pollinates malacophilous plants

Answer: Snails



Q98.Name the Rolling Stones second album

Answer: Rolling Stones No 2


Q99.In what country are the Painted Lakes

Answer: Indonesia



Q100.Jack Nicklaus named his course after his UK favourite what

Answer: Muirfield

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.