GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 76

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Who wrote the lyrics for Oscar winning song Whole New World

Answer: Tim Rice


Q2.An empelomaniac has a desire to do what

Answer: Hold public office


Q3.Who described TV as “Chewing gum for the masses”

Answer: Architect Frank Lloyd Wright


Q4.How did Billie Holiday get the nickname Lady

Answer: Refused to pickup tips with vagina



Q5.Which creatures communicate by touch, smell and dance

Answer: Bees


Q7.What is Australia’s Barossa valley known for

Answer: Wine production


Q8.What is the worlds fastest moving insect

Answer: Tropical Cockroach


Q9.How is something cooked if done en papillote

Answer: In Paper


Q10.Which detective lived in Cabot Cove Maine

Answer: Jessica Fletcher


Q11.What would you do with a naked lady

Answer: Plant it – its Colchinium


Q12.A myomancer predict the future by studying what

Answer: The shape of mice


Q13.Which actress said “Being a sex symbol is like being a convict”

Answer: Raquel Welch in 1979


Q14.The Golden Bear is awarded at which film festival

Answer: Berlin


Q15.What financial item was introduced to UK in September 1963

Answer: American Express card


Q16.Where did Indian ink originally come from

Answer: China


Q17.How many best director Oscars did Alfred Hitchcock win

Answer: None


Q18.In France what is eau de vie

Answer: Brandy


Q19.The Savannah was the worlds first commercial what

Answer: Atomic powered ship


Q20.Which county has the most MEPs 99

Answer: Germany


Q21.Ships known as The First Fleet transported what in 1788

Answer: Convicts to Australia


Q22.If you had crabites what have you got

Answer: Collection of fossil crabs


Q23.This TV series ran for 78 episodes before it was scrapped – what

Answer: Star Trek


Q24.Which Beatles song did The Overlanders take to number one

Answer: Michelle


Q25.A mirliton is another name for what musical instrument

Answer: A Kazoo


Q26.Where is the largest church in the world

Answer: Vatican in Rome


Q27.Brian Gamlin of Bury is credited with what sporting invention

Answer: Numbers on Dartboard


Q28.Which countries wine might be labelled DOCG

Answer: Italy


Q29.Ivan Maugher won six world titles at what sport

Answer: Speedway


Q30.Who is the Patron Saint of Germany and sodomy

Answer: Saint Boniface


Q31.From which alphabet do all western alphabets originate

Answer: Phoenician


Q32.What’s unusual about a bobhouse

Answer: Its on skis


Q33.What was John Denvers only solo UK number one

Answer: Annies Song


Q34.Which dancing represents fertility through death and rebirth

Answer: Morris dancing


Q35.The USA declared war on which country in 1898

Answer: Spain


Q36.Polite society man does it 2 legs woman sitting dog 3 legs what

Answer: Shake hands


Q37.What building links Stacy Keach and Oscar Wilde

Answer: Reading Jail


Q38.Chuck McKinley was the only American to do what in the 60s

Answer: Win Wimbledon


Q39.In the body what do the Islets of Langerhans do

Answer: Secrete Insulin


Q40.It is the English Channel but what do the French call it

Answer: La Manche


Q41.Bob van Winkle changed his name to what

Answer: Vanilla Ice


Q42.What was Elvis Presley’s first UK number one

Answer: All shook up


Q43.And what was his first US number one

Answer: Heartbreak Hotel


Q44.Hippoglossus-hippoglossus is which common sea fish

Answer:Halibut


Q45.Long jump, High Jump, Triple Jump what missing

Answer: Pole Vault Olympic jumping events


Q46.What capitol is on the slopes of the volcano Pichincha

Answer: Quito Ecuador


Q47.Yvon Petra was the last man to do what at Wimbledon

Answer: Wear flannels


Q48.What is embolia

Answer: Hesitations in speech


Q49.What sort of drink is barbancourt

Answer: Rum


Q50.Who drove the McLaren to its first grand prix victory in 1968

Answer: Bruce McLaren himself


Q51.In which country is the secretariat of the European Parliament

Answer: Luxemburg


Q52.What do the initials Bt mean after a surname

Answer: Baronet


Q53.What was the worlds highest structure until 1930

Answer: Eiffel Tower


Q54.What is a Mexican Black Howler

Answer: A Monkey


Q55.In which country did the study of geometry originate

Answer: Egypt


Q56.A normal human body has 46 what

Answer: Chromosomes


Q57.What became legal in 1901 in the UK

Answer: Boxing


Q58.Harry Longbaugh became better known under what name

Answer: The Sundance Kid


Q59.Which country has the worlds first greyhound racing track

Answer: USA


Q60.What was Marie Osmonds only solo hit

Answer: Paper Roses


Q61.Ben Hur won most Oscars 11 what film comes second with 10

Answer:West Side Story


Q62.Where is Judge Dread a judge

Answer: Mega City


Q63.What was the capitol of Russia before Moscow

Answer: Saint Petersburg


Q64.A crapulous person is full of it – what

Answer: Alcohol – it means drunk


Q65.If you have cherophobia what are you afraid of

Answer: Joy – happiness


Q66.John Lennon named The Quarrymen after what

Answer: His old school


Q67.Geotropism affects what

Answer: Plants its gravity growth response


Q68.Marie Gresholtz is better known as who

Answer: Madam Tussaud


Q69.Equestrian, Yachting and what Olympic sport are sexes equal

Answer: Shooting


Q70.If you saw Fringilla Coelebs what bird have you noticed

Answer: The Chaffinch


Q71.Which film won the best makeup Oscar in 1992

Answer: Bram Stokers Dracula


Q72.And who designed it

Answer: Michelangelo


Q73.What sort of meat is used in the dish Guard of Honour

Answer: Neck of Lamb


Q74.What sport was banned in England in 1849

Answer: Cockfighting


Q75.Ronald Wycherley became more famous as who

Answer: Billy Fury


Q76.Nostology is the study of what

Answer: Senility


Q77.John Books was the final role of which actor

Answer: John Wayne in The Shootist


Q78.Gerry Dawsy became more famous as who

Answer: Englebert Humperdinck


Q79.And he was born in which country

Answer: India


Q80.Who did the walrus and the carpenter ask to walk with them

Answer: The Oysters


Q81.Jack Palance won best supporting actor Oscar in what 1991 film

Answer: City Slickers


Q82.What does the DIN number mean on photographic film

Answer: Speed of film


Q83.Which spice is used in a whisky sling

Answer: Nutmeg


Q84.What key is music written in if it has five flats

Answer: D flat


Q85.Which sea area is immediately south of Ireland

Answer: Fastnet


Q86.Chimpanzees, gorillas and orang-utans what is missing

Answer: Gibbons


Q87.Name Frank Sinatra’s Yacht

Answer: My Way Again


Q88.What is the main ingredient of boxty bread

Answer: Potatoes


Q89.By what other name is the double album The Beatles known

Answer: The White album


Q90.What does an Alexandra taste of

Answer: Chocolate


Q91.Name the first actor to get best actor Oscar for repeating a role

Answer: Paul Newman –Colour of Money


Q92.Which English composer wrote a Sea symphony

Answer: Ralph Vaughan Williams


Q93.What’s the name of the technique for measuring at a distance

Answer: Telemetry


Q94.Eight bells on board a ship means what

Answer: End of a watch


Q95.Where were the first European coffee houses opened

Answer: Vienna


96.What is the main ingredient of a moussaka

Answer: Aubergines



97.What was the Beatles first UK top ten single

Answer: Please-please me


98.Which character lived at 3 stable mews City of London

Answer: John Steed in the Avengers


99.What do homodonts have that hetrodonts don’t

Answer: Same shaped teeth


100.What was the only horror film nominated best film Oscar

Answer: The Exorcist in 1973

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.