GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 75

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Kevin Kline won best supporting actor Oscar which 1988 film

Answer: A Fish Called Wanda


Q2.Kipros in Greek Kibris in Turkish what is it in English

Answer: Cyprus



Q3.What is the main ingredient of the Indian dish dahl

Answer: Lentils



Q4.An anti-tussed is used to treat what

Answer: Coughs



Q5.Ball is 38 millimetres in diameter weighs 2.5 grams what sport

Answer: Table Tennis


Q6.Walloons speak what language

Answer: French in Belgium


Q7.In Gustav Holsts planets suite which planet is the magician

Answer: Uranus


Q8.What UK gentleman’s club first in 1891 to admit lady members

Answer: Reform club


Q9.Ab Ovo Latin for the very beginning but what’s it literally mean

Answer: From the egg


Q10.Who was the last Emperor of France

Answer: Napoleon III


Q11.Which word links a type of bread and a cut of precious stone

Answer: Baguette


Q12.What country does China have its longest land border with

Answer: Mongolia


Q13.Astronomer Fred Hoyle coined which phrase

Answer: The Big Bang


Q14.The first US copyrighted film showed what in 1894

Answer: A man sneezing


Q15.What do the four quarters of a hot cross bun symbolise

Answer: Moon phases


Q16.Who owns The Oval cricket ground

Answer: Prince Charles


Q17.Who might use ruddle or what is it

Answer: Shepherds dye marking sheep


Q18.What organisation recently banned in Russia as paramilitary

Answer: Salvation Army


Q19.Whose song did the Beatles sing on first TV appearance 1962

Answer: Roy Orbison Dream Baby


Q20.What’s unusual about portrait Duke of Monmouth in Nat Gallery

Answer: Its not him


Q21.Mount Logan is the highest mountain in which country

Answer: Canada


Q22.The Napstar logo shows headphones on what

Answer: A cat


Q23.What sporting contest Peter Christian win in Jan 77 with 1/16 oz

Answer: Angling – total (only) catch


Q24.If a dog is canine, cat feline what creature is accipitrine

Answer: A hawk


Q25.Rene Raymond is better known as which author

Answer: Raymond Chandler


Q26.Jean Montgolfier in 1157 built the worlds first what

Answer: Paper factory


Q27.Link the sports Cricket, Rackets, Croquet and Motorboat racing

Answer: Only appeared once in Olympics


Q28.Which TV gangster owns the nightclub called The Ba Da Bing

Answer: Tony Soprano


Q29.Where would you find or what are guntlines

Answer: Rope – groves


Q30.How many one legged popes have there been

Answer: None


Q31.Whose first single released July 1961 was Buttered Popcorn

Answer: The Supremes


Q32.Where are a whales nipples

Answer: On its back


Q33.What theologian claimed he could drive away the devil with a fart

Answer: Martin Luther


Q34.Who devised the idea of a flat rate postal charge

Answer: Charles Babbage


Q35.How to you turn a woman into a cuckquean

Answer: Shag her husband female cuckold


Q36.In the UK which school choir had a No 1 with a song grandma

Answer: Saint Winifred’s


Q37.In the pasa doble what is the female dancer supposed to be

Answer: A bullfighters cloak


Q38.A napiform thing is shaped like what

Answer: A turnip


Q39.What was the first country in 1824 to legalise Trade Unions

Answer: Britain


Q40.What is the worlds longest insect

Answer: Borneo stick insect


Q41.It came into football in 1923 men say women don’t understand?

Answer: The offside rule


Q42.What is a nidologist interested in

Answer: Birds nests


Q43.Name Eleanor Roosevelt’s job 1932 husband became president

Answer: Editor of magazine Babies


Q44.Arthur Sarsfield Ward the creator of Fu Man Chu is which author

Answer: Sax Rohmer


Q45.Who wrote Servants of the Wankh in 1969

Answer: Jack Vance SF


Q46.Who lived in Honalee

Answer: Puff the magic dragon


Q47.What is the largest wild animal in the UK

Answer: The Scottish red deer


Q48.In the song who told Laura he loved her in 1960

Answer: Ricky Valance


Q49.Who owns Dartmoor prison

Answer: Prince Charles


Q50.Name the subject Harry Harrison’s 1977 book Great Balls of Fire

Answer: Sex in Science Fiction


Q51.In the UK the Clerk of the Closet is the Queens official what

Answer: Chaplin


Q52.A burning oil lamp is the symbol of which organisation

Answer: Gideons


Q53.The Comstock load is a silver deposit in what US state

Answer: Nevada


Q54.What TV show takes place in Sunnydale

Answer: Buffy the Vampire Slayer


Q55.In 2001 one active UK warship named after an Englishman who

Answer: Sir Winston Churchill


Q56.Andy Green first broke the sound barrier on land in what car

Answer: Thrust SSC


Q57.Names from jobs – Baker Cook obvious what was a Pallistair

Answer: Fence maker


Q58.The Seven Pillars of Wisdom comes from where

Answer:Proverbs in Bible


Q59.Name Glen Millers signature tune

Answer: Moonlight Serenade


Q60.Josephine Hull best supporting actress Oscar which 1950 film

Answer: Harvey


Q61.Palm, Olive, Cyprus and Cedar what is the biblical link

Answer: Woods cross made


Q62.Intelligents Report a quarterly magazine in US which subject

Answer: UFO organisation


Q63.Paludism is an old name for which disease

Answer: Malaria


Q64.What was the worlds first patented synthetic food in 1869

Answer: Margarine


Q65.Polish sprinter Ewa Klobukowska first do what at Kiev in 1967

Answer: Fail sex test was disqualified


Q66.Harry S Truman and Gerald Ford what’s the non obvious link

Answer: Left handed


Q67.Which is the only Shakespeare play not to contain a song

Answer: The Comedy of Errors


Q68.A fimetarious organism grows where

Answer: In faeces or shit


Q69.What lasted 5 hours and twelve minutes in 1969 longest ever

Answer: Wimbledon TV match no tie break


Q70.Which film won the best visual effects Oscar in 1984

Answer: Indiana Jones Temple of Doom

Q71.What got named by novelist Gilbert Frankau at a party in 1926

Answer: Zip he said Zip its open Zip its shut


Q72.In 19th century USA what was The Mongolian Curse

Answer: Opium


Q73.If you suffered from scripturience what are you compelled to do

Answer:Write things down


Q74.Link Aurora Texas, Spitsbergen Norway and Ubatuba Brazil

Answer: UFO crash sites


Q75.What’s the US equivalent to the Department of Health in the UK

Answer: Surgeon General


Q76.Israel Baline became more famous under what name

Answer: Irving Berlin


Q77.Which US state was known as “The mother of Presidents”

Answer: Virginia 4 out of 1st 5


Q78.Why did certain busses in Staffordshire refuse to pick up people

Answer: Keeping to schedule


Q79.The three toed sloth only does it every 10 days – what

Answer: Defecate – or crap


Q80.Who is the only director to win 3 Oscars within five years in 30s

Answer: Frank Capra 1934 1936 1938


Q81.Where would you find a Rocker, Eight, Loop and Three

Answer: Figures in Ice Skating


Q82.Samuel Pepys wife always slept with what in her hand

Answer: His Dick


Q83.The medical journal Practitioner 1923 said it will never happen?

Answer: Teaching of contraception

Q84.Bruce Philip in 1985 recorded what sporting first

Answer: Rowed for Oxford and Cambridge


Q85.What is measured in units called jnd

Answer: Sensitivity Just noticeable difference


Q86.The angel shark has what other name

Answer: The monkfish


Q87.Which mummified tendon was auctioned at Christies in 1969

Answer: Napoleons Penis


Q88.Marie Stopes discovered what in British Museum after marriage

Answer: Should not be virgin


Q89.What does a callipygian person have

Answer: Pretty shaped buttocks


Q90.Which 1977 film won seven Oscars but none for acting

Answer: Star Wars


Q91.What song was on the B side of The Beatles We can work it out

Answer: Day Tripper


Q92.Georges Claude invented what in 1911

Answer: Neon lights


Q93.In which country did the first Christmas stamp appear in 1898

Answer: Canada


Q94.How does paella get its name

Answer: From cooking pan


Q95.Alfred Hitchcock’s daughter appeared in Psycho – name her

Answer: Patricia Hitchcock


Q96.Isaiah Sellers did it before Samuel Clements – did what

Answer: Used Mark Twain


Q97.Which English King holds the official record of bastards 21

Answer: Henry I


Q98.Where would you find a corbicula

Answer: Honey bee – sacks carry pollen


Q99.In 1951 the shortest ever lasted 2.5 minutes – shortest what

Answer: Boat race Oxford sank


Q100.Which film won the best story Oscar in 1958

Answer: The Defiant Ones

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.