GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 73

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What film won the best visual effects Oscar in 1985

Answer: Cocoon



Q2.Where could you spend a Rufiyya – Capital Male

Answer: Maldives



Q3.Tomatillo is a feature in what countries cusine

Answer: Mexico



Q4.The golden lion is awarded at which film festival

Answer: Venice



Q5.In computing what does EPOS stand for

Answer: Electronic Point of Sale


Q6.The Vatican is the worlds smallest country what’s second

Answer: Monaco


Q7.What does anti pasta literally mean

Answer: Before the meal


Q8.Fire bellied Spadefoot and Midwife are all types of what

Answer: Toads


Q9.In the man from UNCLE what does UNCLE stand for

Answer: Utd. Net. Com. Law Enforcement


Q10.What is also known as liberty cabbage

Answer: Sauerkraut


Q11.And what the least – two tablespoons per person

Answer: Egypt


Q12.In Oct 1992 Bernard Lavery of Wales grew an 18lb 3oz what

Answer: Brussels Sprout


Q13.Name the most downloaded cyberpet over 14 million

Answer: MOPy fish screensaver


Q14.How may Oscars did Richard Burton win

Answer: None – Seven Nomination


Q15.In the Mohs scale of hardness what comes in at number eight

Answer: Topaz


Q16.Artist – The Monarch of the Glen in 1850 – Lions Trafalgar square

Answer: Sir Edwin Henry Landseer


Q17.Name woman set up free birth control clinic in Holloway in 1920

Answer: Marie Stopes


Q18.What was the last black and white film to win Oscar best film

Answer: The Apartment 1960 Jack Lemon


Q19.Who wrote the opera Der Rosenkavalier

Answer: Richard Strauss


Q20.Who designed the first jet engine – flew in 1941

Answer: Sir Frank Whittle


Q21.Somali, Balinese and Abyssinian breeds of what

Answer: Cat


Q22.Which city is the capital of Tuscany

Answer: Florence


Q23.What type of adornment is a Postiche

Answer: Small Hairpiece


Q24.Only one world team horseracing event at Ascot what trophy

Answer: Shergar Cup


Q25.Ursus Artus Horribilus – the Latin name of what creature

Answer: Grizzly Bear


Q26.Which element is extracted from the ore Sphalerite

Answer: Zinc


Q27.What country consumes the most meat per capita 124 lb

Answer: Argentina


Q28.Mens world championships started 1903 but 1934 women what

Answer: Gymnastics


Q29.Where could you spend your Tala – Capital Apia

Answer: Samoa


Q30.According to the 2000 census in the UK what is now a religion

Answer: Jedi Knight


Q31.What film won the best makeup Oscar in 1988

Answer: Beetlejuice


Q32.What fruit does not ripen after picking

Answer: Pineapple


Q33.Which gangster escaped from jail using a wooden gun

Answer: John Dillinger


Q34.Who wrote four consecutive number one songs in 1978

Answer: Barry Gibb


Q35.What is the characters name of Agent 86

Answer: Maxwell Smart


Q36.Who said I’ve have take more out of alcohol that it has out of me

Answer: Sir Winston Churchill


Q37.If you sailed due West from Japan what country would you hit

Answer: Korea


Q38.What are the seeds of the herb cilantro called used as a spice

Answer: Coriander


Q39.Estelle Parsons best supporting actress Oscar what 1967 film

Answer: Bonnie and Clyde


Q40.Which French artist designed ballet sets for Diaghilev

Answer:Henri Matisse


Q41.Selma Lagerlof of Sweden in 1909 first woman to get what

Answer: Nobel Prize for Literature


Q42.What is a quahog

Answer: Type of clam


Q43.Which Saints day is 1st March

Answer: David


Q44.Who does the voiceover at the end of Michael Jackson’s Thriller

Answer:Vincent Price


Q45.If you climbed the Dolomites what country are you in

Answer: Italy


Q46.Name the American pilot shot down over Russia in 1960

Answer: Francis Garry Powers


Q47.The film 10 Rillington Place is based on which British serial killer

Answer: Reginald Christie


Q48.In German cusine what are kartofflen

Answer: Potato dumplings


Q49.Membrenaphone musical instruments commonly called what

Answer: Drums


Q50.Where might you spend a Won

Answer: North or South Korea


Q51.In English its worth 10 points but in Polish only one what is

Answer: Letter Z in scrabble


Q52.Who broke Bearings bank and inspired the film Rogue Trader

Answer: Nick Leason


Q53.Who created the animated characters Wallace and Grommet

Answer: Nick Parks


Q54.Vanilla is part of which plant family

Answer: Orchids


Q55.Which English monarch was first to make Xmas day broadcast

Answer: George V


Q56.Who wrote To Kill a Mockingbird

Answer: Harper Lee


Q57.What 1979 film won the Oscar for best visual effects

Answer: Alien


Q58.Which element is extracted from the ore Scheelite

Answer: Tungsten


Q59.Where could you spend a Metical – capital Maputo

Answer: Mozambique


Q60.Which country consumes the most wine per capita 16.7 gal per

Answer: Luxemburg


Q61.A Pascal is the SI unit of what

Answer: Pressure


Q62.Herman Zapf designed what

Answer: Dingbats font


Q63.Inderan, Delgado, LeMond and Fignon names in what sport

Answer: Cycling


Q64.A cappella is unaccompanied singing but what it literally mean

Answer: In the style of the chapel


Q65.William Joyce US born of Irish descent famous as who in WW2

Answer: Lord Haw-Haw –executed 1946


Q66.The Wright brothers made aircraft but what was their other job

Answer: Bicycle manufacturers


Q67.Who was the first Plantagenet monarch of England 1154 to 89

Answer: Henry II


Q68.Where could you spend a Dram – Capital Yerevan

Answer: Armenia


Q69.In ancient Rome what was the triclinium

Answer: Dining Room


Q70.Which SF author created the character Lazarus Long

Answer: Robert Heinlein


Q71.Which Graham Green book and film had Pinky as the star

Answer: Brighton Rock


Q72.What film won the best sound effects Oscar in 1985

Answer:Back to the Future


Q73.If you dial 123 in the UK what service do you get

Answer: The speaking clock


Q74.What is the opposite of nocturnal

Answer: Diurnal


Q75.Who wrote the book Interview with a Vampire

Answer: Ann Rice


Q76.What is used to make a classic wiener schnitzel

Answer: Veal


Q77.What can be Inline, flat or v

Answer: Car cylinders


Q78.Traditionally there are 100 pleats in what item

Answer: A Chefs hat


Q79.The Amazon river rises in which country

Answer: Peru


Q80.What is the most commonly used condiment in the world

Answer: Mustard


Q81.What was the sequel to The Rocky Horror Picture Show

Answer: Shock Treatment


Q82.The oldest one in America still working opened in 1829 what

Answer: Brewery


Q83.The Spinet is another name for what old musical instrument

Answer: The Virginal


Q84.Harold the Fairhead was the first supreme ruler of where

Answer: Norway


Q85.In astrology which heavenly body rules the sign of Cancer

Answer: The Moon


Q86.Where might you spend a Ceti – Capital Accra

Answer: Ghana


Q87.What family used to live in Bug Tussel

Answer: The Clampets


Q88.In 1924 the worlds first book of what was published

Answer: Crosswords


Q89.A flocculent thing resembles what

Answer: Wool


Q90.What European city is nicknamed Auld Reekie

Answer: Edinburgh


Q91.The earliest recorded one held 1887 Sheen House Richmond ?

Answer: Motorcycle Race


Q92.Which film won the best story and best song Oscars in 1969

Answer: Butch Cassidy and Sundance Kid

Q93.Ad Lib is short for the Latin Ad libitum what’s it literally mean

Answer: At Pleasure


Q94.Which comedian and actors real first name were Leslie Townes

Answer: Bob Hope


Q95.In 1976 what show appeared on TV for the first time

Answer: Charlie Angels


96.Who wrote the novel The Money Changers

Answer: Arthur Hailey


97.Who was the first English Poet Laureate in 1616

Answer: Benjamin Jonson


98.Helsinki 52, Melbourne 56 , Rome 60 what comes next

Answer: Tokyo 64 – venues Olympics



99.What country consumes the most coffee per capita 25 Lb

Answer: Finland



100.Lee Marvin won the best actor Oscar for what 1965 film

Answer: Cat Ballou

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.