GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 7

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Boob Day in Spain is what day in Britain (practical jokes played)

Answers: April Fools Day 1st April


Q2.What crime did Theresa Vaughn commit 62 times in 5 years

Answers: Bigamy – Tried 1922


Q3.Who sailed in a ship called Queen Ann’s Revenge

Answers: Blackbeard


Q4.Saponification is the process that makes what common product

Answers: Soap


Q5.Blue red green yellow four Olympic rings colour what’s missing

Answers: Black


Q6.Alfred Schneider became famous as who

Answers: Lenny Bruce


Q7.A C-Curity was the original name of what common object

Answers: Zip Fastener


Q8.Fidelity Bravery Integrity is which organisations motto

Answers: FBI


Q9.Who was the first black entertainer to win an Emmy award

Answers: Harry Bellefonte


Q10.Anthony Daniels played who in a series of films

Answers: C-P3O


Q11.What type of animal is a vmi-vmi

Answers: Very small pig


Q12.What did Mege-Mouries invent in 1870 winning a Napoleon prize

Answers: Margarine


Q13.What was Walt Disney’s middle name

Answers: Elias


Q14.Who would you expect to find in Castle Gondolofo

Answers: The Pope


Q15.What two items make up the dish devils on horseback

Answers: Bacon Prunes


Q16.Who composed the Air for the G string (init and name)

Answers: JS Bach


Q17.What were Twinkletoes – Lucky Jim (stuffed cats) first to do Fly across Atlantic

Answers: Alcock Brown


Q18.What are kreplach

Answers: Jewish ravioli


Q19.The pica pica is what common bird

Answers: Magpie


Q20.What male human feature was taxed in Elizabethan times

Answers: Beards


Q21.The penny black – worlds first stamp – what was second

Answers: Two penny Blue


Q22.Which country produces Tokay

Answers: Hungary


Q23.Where could you legally flash your dong – then spend it

Answers: Vietnam currency


Q24.The Bald Eagle is Americas bird – What is Britain’s

Answers: Robin


Q25.Australian Clement Wragge instituted what

Answers: Naming Hurricanes


Q26.What is a Bellwether

Answers: Leader of flock of sheep


Q27.What was Procul Harem’s greatest hit

Answers: Whiter shade of pale


Q28.Percy Shaw invented what in 1934

Answers: Cats eyes


Q29.What animal produces its own sun tan lotion

Answers: Hippopotamus


Q30.What was a Nuremberg egg

Answers: Pocket watch / clock


Q31.What lives in a holt

Answers: An Otter


Q32.Who is the Patron Saint of dancers and actors

Answers: St Vitas


Q33.What is the worlds tallest grass

Answers: Bamboo


Q34.Who owned the newspaper in Lou Grant – Nancy Marchand

Answers: Mrs Pyncheron


Q35.Who reputedly first said – if in doubt tell the truth

Answers: Mark Twain


Q36.What took place on London’s serpentine first time 16 June 1930

Answers: Mixed Bathing


Q37.Which European city was the bride of the sea

Answers: Venice


Q38.Who (not Peter Sellers) played Inspector Clouseau in 1968

Answers: Alan Arkin


Q39.Where could you find the Lutine Bell

Answers: Lloyds of London


Q40.Yabusame is the Japanese version of what sport

Answers: Archery


Q41.Milton lost which sense

Answers: Sight


Q42.What are camel haired brushes made of

Answers: Squirrels tails


Q43.How did the Greek dramatist Aeschalys die

Answers: Eagle dropped tortoise on head

Q44.Playing card – Raymond Shaw trance – Manchurian Candidate

Answers: Queen Diamonds


Q45.Eiffel designed the Eiffel tower – what was his first name

Answers: Gustave


Q46.In what film did Elvis play a Red Indian

Answers: Stay away Joe


Q47.What did the Victorians call servant regulators

Answers: Alarm Clocks


Q48.Which country first used the fountain pen

Answers: Egypt


Q49.What is the more popular name for the Londonderry Air

Answers: Danny Boy


Q50.Freyr was the Norse god of what

Answers: Fertility


Q51.Detective Philip Marlow smokes what brand

Answers: Camels


Q52.Who landed on Timor Island after being cast adrift

Answers: Captain Bligh


Q53.What is the more common name of the Chaparral Cock

Answers: The Road Runner


Q54.In what language did St Paul write his epistles

Answers: Greek


Q55.Ian Fleming’s house was called Goldeneye – which country

Answers: Jamaica


Q56.Of what material was the hairspring made in early watches

Answers: Pigs Hair


Q57.In 1860 Napoleon III banquet – serving dishes dearer gold – what

Answers: Aluminium


Q58.Which author created Dick Tracy

Answers: Chester Gould


Q59.What is the worlds most widely used vegetable

Answers: Onion


Q60.What are lentigines

Answers: Freckles


Q61.What does ludo mean (literally)

Answers: I Play


Q62.The Detours changed to The High Numbers then what name

Answers: The Who


Q63.What animal was believed to be a cross camel – leopard

Answers: Giraffe


Q64.An elephant has 400000 what in its trunk

Answers: Muscles


Q65.What colour is cerulean

Answers: Deep Blue


Q66.Which record company rejected the Beatles as being past it

Answers: Decca


Q67.From which country does spinach originate

Answers: Iran


Q68.British policemen have truncheons what is USA equivalent

Answers: Nightstick


Q69.In DC comics Linda Lee Danvers is whose alter ego

Answers: Supergirl


Q70.In what country does the cow tree grow – sap looks tastes milk

Answers: Venezuela


Q71.What does Zip stand for in the American Zip Code

Answers: Zone Improvement Plan


Q72.What wood is plywood mostly made from

Answers: Birch


Q73.What is a Hummum

Answers: Turkish bath


Q74.In which sport are left handed people banned from playing

Answers: Polo


Q75.What food was invented in a sanatorium in 1890

Answers: Kellogg corn flakes


Q76.What was the name of Isaac Newton’s dog – caused fire in lab

Answers: Diamond


Q77.Who was eaten by dogs in the Old Testament

Answers: Jezebel


Q78.In literature who is the alter ego of Percy Blakney

Answers: Scarlet Pimpernel


Q79.Juglans Regia is the real name of what type of nut tree

Answers: Walnut


Q80.What album cover (by the Rolling Stones) had a zip on the side

Answers: Sticky Fingers


Q81.John Richie became famous under what name

Answers: Sid Vicious


Q82.In Greek mythology who rowed the dead across the river Styx

Answers: Charon


Q83.Alfred White was a famous author under which name

Answers: James Herriot


Q84.Which acid was first prepared from distilled red ants

Answers: Formic acid


Q85.Who invented doctor Who

Answers: Terry Nation


Q86.Which Dickens novel is considered an autobiography

Answers: David Copperfield


Q89.Dendrologists worship what

Answers: Trees


Q90.What is the national sport of Finland

Answers: Motor Rallying


Q91.Who was Agrippa’s son

Answers: Nero


Q92.Peter Goldmak invented what in 1948

Answers: LP record


Q93.The Salk vaccine is used against what disease

Answers: Polio


Q94.If you are born between June 23rd and July 23rd what star sign

Answers: Cancer


Q95.An alloy of Iron – Chromium and Nickel makes what

Answers: Stainless Steel


Q96.Who said “Public service is my motto”

Answers: Al Capone


Q97.Drakes Golden Hind was originally called what

Answers: The Pelican


Q98.TAP is the national airline of which country

Answers: Portugal


Q99.In which country is the port of Frey Bentos

Answers: Uruguay

Q100.The Koh-i-Nor is a famous diamond – what does the name mean

Answers: Mountain of Light

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.