GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 6

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Which Mediterranean countries orchestra is bigger than its army

Answers: Monaco


Q2.What links stags tails, pickled worms, gallstones, tomatoes

Answers: Once thought to be Aphrodisiacs

Q3.Baked beans were originally served in what sauce

Answers: Treacle – molasses


Q4.Where can you buy a copy of Penguin News

Answers: Falkland Islands


Q5.Who was the hero of the old TV cop series Dragnet

Answers: Sergeant Joe Friday


Q6.What’s involved in 20% of car accidents in Sweden

Answers: A moose


Q7.What’s unusual about evangelist Amy Semple McPhersons coffin

Answers: Contains Telephone


Q8.Who would use a swozzle

Answers: Punch and Judy man


Q9.What does a tailor do with his plonker

Answers: Press suits


Q10.Churches in Malta have two what

Answers: Clocks right and wrong confuse devil


Q11.In what month did the Russian October revolution take place

Answers: November


Q12.Nobody’s perfect is the last line in which classic comedy film

Answers: Some Like it Hot


Q13.How did Buffalo Bill stick to one glass whisky a day

Answers: Quart glass


Q14.In 1760 what means of personal transport was invented

Answers: Roller Skates


Q15.What three counties were Eliza Dolittle taught to pronounce

Answers: Hertford Hereford Hampshire


Q16.St Appolonia Patron Saint of what

Answers: Toothache


Q17.What is measured on the Gay-Lussac scale

Answers: Alcohol strength


Q18.A squid found in New Zealand had the biggest what ever seen

Answers: Eye 15.75 inches


Q19.What was the first country to guarantee freedom of worship

Answers: Transylvania


Q20.which famous person invented the cat flap

Answers: Isaac Newton


Q21.Which European country eats the most breakfast cereal

Answers: Britain


Q22.Philosopher Jeremy Bentham has a very unusual pet- what

Answers: Tea Pot


Q23.What country did Italy invade in 1935

Answers: Abyssinia – Ethiopia


Q24.Who sang the title song in the film Grease

Answers: Frankie Valli


Q25.What is produced in a ginnery

Answers: Cotton


Q26.Who sold the most albums on a single day

Answers: Elvis 20 million day after death


Q27.What was the last item shown on British TV before WW2

Answers: Mickey Mouse


Q28.What countries people had the longest life expectation

Answers: Iceland


Q29.Who said “I like Beethoven especially the poems”

Answers: Ringo Starr


Q30.What does the entire economy of the island of Nauru depend on

Answers: Bird shit – Guano fertiliser

Q31.Which country grows the most potatoes

Answers: Russia


Q32.What does a drosomoter measure

Answers: Dew


Q33.Which English Kings armour has the biggest codpiece

Answers: Henry 8


Q34.Which country was the first to abolish capitol punishment 1826

Answers: Russia Czar Nicholas Siberia instead


Q35.In law what is a co-parcener

Answers: Joint Heir


Q36.Which country owns the Hen and Chicken islands

Answers: North island New Zealand


Q37.Who created the TV series – The man from UNCLE

Answers: Ian Fleming


Q38.Which film director described actors as cattle

Answers: Alfred Hitchcock


Q39.Shirley Bassey sang three Bond themes – which 3 films

Answers: Goldfinger, Diamonds are Forever, Moonraker


Q40.Barring rain – in which athletics event would you get wet

Answers: Steeplechase


Q41.Whets the difference between fog and mist

Answers: Seeing Distance under 1000yd


Q42.What did Spanish scientists fit to cows to increase milk yield

Answers: False Teeth


Q43.What people founded cheese making in England

Answers: Romans


Q44.What is the first name of Mr Toad – in Toad of Toad Hall

Answers: Thaddeus


Q45.Atephobia is a fear of what

Answers: Imperfection


Q46.Mitre Dovetail Jig and Hack are types of what

Answers: Saw


Q47.Tracey and Hepburn first film in 1942 was what

Answers: Woman of the Year


Q48.Antimacassars were fitted to chairs – what is macasser

Answers: Hair oil


Q49.Jack Ketch 1663 1686 had what job

Answers: Hangman


Q50.Nekal was the first type of what product (Germany 1917)

Answers: Detergent


Q51.Which African country was founded by Americans

Answers: Liberia


Q52.What was Britain called – before it was Britain

Answers: Albion


Q53.What part of a frog do you rub to hypnotise it

Answers: Its belly


Q54.How did multi millionaire Russell Sage save money

Answers: Not wear underwear


Q55.How was USA president James Buchanan different from all rest

Answers: Batchelor maybe gay


Q56.Marnie Nixon what Deborah Kerr Natilie Wood Audrey Hepburn

Answers: Dubbed in their singing voices


Q57.Which Italian tractor maker tried making cars in 1960s

Answers: Ferruchio Lamborghini


Q58.What first appeared on Page 1 of the Times 3 May 1966

Answer:News stories


Q59.Caruso put what in Nellie Melbas hand singing tiny hand frozen

Answers: Hot Sausage


Q60.What would you do with an Edzell blue

Answers: Eat it – it’s a potato


Q61.In Hitchcock’s film The Trouble with Harry – what was the trouble

Answers: He was dead


Q62.What was the first gramophone record made from

Answers: Tinfoil


Q63.What did George Washington soak his wooden teeth in for taste

Answers: Port


Q64.George V1 Mozart Al Jolson Casanova – which organisation

Answers: Freemasons


Q65.Who said “Its so long since sex I forget who gets tied up”

Answers: Joan Rivers


Q66.By law what can you not do in Minnesota with your washing line

Answers: Put male female washing together

Q67.Why do Tibetans grow long nails on little fingers

Answers: To pick noses efficiently


Q68.Richard Penniman became famous as who

Answers: Little Richard


Q69.What is a snood

Answers: A kind of hairnet


Q70.Who said “men are creatures with two legs and 8 hands”

Answers: Jayne Mansfield


Q71.What was made illegal in England in 1439

Answers: Kissing


Q72.What was invented by Dr Albert Southwick in 1881

Answers: Electric chair


Q73.In which country are you most likely to die from a scorpion sting

Answers: Mexico (1000 a year)


Q74.Who is the most filmed author

Answers: Shakespeare over 300


Q75.Excluding religious works what is the worlds top selling book

Answers: Guinness Book of Records


Q76.John Glen first USA to orbit earth was in which service

Answers: US Marine Corps


Q77.Oedipus was named after what – literal translation

Answers: Swollen feet


Q78.What fish can hold objects in its tail

Answers: Sea Horse


Q79.Who is the most filmed comic strip character

Answers: Zorro


Q80.Whose version of A View to a Kill reached 1 in USA 2 in UK

Answers: Duran Duran


Q81.Which pop group had a hit with Silence is Golden

Answers: Tremaloes


Q82.Greek mathematician cylinder enclosed sphere carved on grave

Answers: Archimedes


Q83.What does a psephologist study

Answers: Voting – Elections


Q84.Where would you find line of Mars – Girdle of Venus

Answers: Palm – lines in Palmistry


Q85.British call this bird species tits – what do Americans call them

Answers: Chickadees


Q86.What colour is the flesh of the Charentais melon

Answers: Orange


Q87.Who appeared on the first US postage stamps (both names)

Answers: Washington – Franklin


Q88.Who was the first person elected to US swimming hall fame

Answers: Johnny Weismuller


Q89.The guillotine was invented for chopping off what

Answers: Hands


Q90.Which country invented the bedsprings

Answers: Greeks


Q91.Whets the difference between fog and mist

Answers: Seeing Distance under 1000yd


Q92.What are Grapnel, Bruce, Danforth, Plough types of?

Answers: Anchor


Q93.Why did Handel compose The Messiah

Answers: For Cash


Q94.Red flags flown by French ships – Joli Rouge origin of what name

Answers: Jolly Rodger


Q95.in which country could you spend a Kwanza

Answers: Angola


Q96.John Henry Deutchendorf famous as who (both names)

Answers: John Denver


Q97.Who was the first Grand Prix driver to used a safety belt in 1967

Answers: Jackie Stuart


Q98.The SF award the Hugo is named after Hugo who?

Answers: Gernsbeck


Q99.Maurice Micklewhite became famous as who

Answers: Michael Caine


Q100.What do Ombrophobes fear

Answers: Rain

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.