GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 5

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Hypermetropic people are what

Answers: Long Sighted


Q2.Which leader lives in the Potola

Answers: Dalai Lama


Q3.What wood was the cross supposed to be made of

Answers: Mistletoe


Q4.Joseph Levitch became famous as who

Answers: Jerry Lewis


Q5.If you planted a bandarilla what are you doing

Answers: Bullfighting


Q6.John Huston scored a hit with his first film – what?

Answers: Maltese falcon


Q7.Stan laurel, Mickey Rooney, Lana Turner what in common

Answers: 8 marriages


Q8.What real person has been played most often in films

Answers: Napoleon Bonaparte


Q9.Scotopic people can do what

Answers: See in the dark


Q10.What is the most critical thing keeping bananas fresh transport

Answers: Temperature not below 13 C 55F


Q11.What was gangsters George Nelsons nickname

Answers: Baby Face


Q12.Whose first wife was actress Jayne Wyman

Answers: Ronald Regan


Q13.In MASH what is Radars favourite drink

Answers: Grape Knee High


Q14.What do you give on the third wedding anniversary

Answers: Leather


Q15.What is a baby whale called

Answers: Calf


Q16.Count de Grisly was the first to perform what trick in 1799

Answers: Saw woman in half


Q17.Who wrote Les Miserable

Answers: Victor Hugo


Q18.Which bird turns it head upside down to eat

Answers: Flamingo


Q19.The colossus of Rhodes was a statue of who

Answers: Apollo


Q20.Who rode a horse called Bucephalus

Answers: Alexander the Great


Q21.What is the colour of mourning in Turkey

Answers: Violet


Q22.For what is spirits of salt another name

Answers: Hydrochloric acid


Q23.Which game is played on an oval with 18 player per team

Answers: Australian football


Q24.In the Winnie the Pooh stories what is Kanga’s baby called

Answers: Roo


Q25.Which actor is common to Magnificent 7 and Dirty Dozen

Answers: Charles Bronson


Q26.Which flying pioneer was nicknamed the lone eagle

Answers: Charles Lindbergh


Q27.Horse statue – mounted man – on two legs – how man die

Answers: Killed in Battle


Q28.Which American state produces the most potatoes

Answers: Idaho


Q29.Who wrote Dr Zhivago

Answers: Boris Pasternak


Q30.Who is Charlie Browns favourite baseball player (fictional)

Answers: Joe Shlabotnik


Q31.Why was Mary Mallen locked up from 1915 to 1938

Answers: Typhoid Mary


Q32.If you were doing vaccimulgence what doing

Answers: Milking a cow


Q33.For what purpose was the chow chow dog originally bred

Answers: As food or Chow


Q34.What kind of fruit is a kumquat

Answers: Small Orange


Q35.Who was the Greek goddess of love

Answers: Aphrodite


Q36.What is the only creature that can turn its stomach inside out

Answers: Starfish


Q36.What is Milan’s opera house called

Answers: La Scala


Q37.What is the oldest most widely used drug on earth

Answers: Alcohol


Q38.What type of animal is a Samoyed

Answers: Dog


Q39.In which country did draughts (checkers) originate

Answers: Egypt


Q40.Who invented the first safety razor in 1895

Answers: King Camp Gillette


Q41.What nationality is Thor Heyerdahl

Answers: Norwegian


Q42.What 3 ingredients make a sidecar cocktail

Answers: Brandy Cointreau Lemon juice


Q43.A spunder or drift is the name for a group of what animals

Answers: Swine


Q44.What is Erse

Answers: Irish Gaelic language


Q45Which country had the first women MPs 19 in 1907

Answers: Finland


Q46.In 1969 what category was added to the Nobel prizes

Answers: Economics


Q47.In which city was Bob Hope born

Answers: London (Eltham)


Q48.In the human body where is your occiput

Answers: Back of head


Q49.Who wrote the Star Spangled Banner

Answers: Francis Scott-key


Q50.What was the first Pink Floyd album

Answers: Piper at the gates of dawn

Q51.in which city was the first public opera house opened

Answers: Venice


Q52.In what Elvis film did he play a double role

Answers: Kissing Cousins


Q53.The Aphrodite of Melos has a more famous name – what

Answers: Venus de Milo


Q54.Which country invented the concentration camp

Answers: Britain – Boer war


Q55.What is the name of the Paris stock exchange

Answers: Bourse


Q56.Whose music featured in The Clockwork Orange

Answers: Beethoven


Q57.What was the Troggs most famous hit

Answers: Wild Thing


Q58.In Japan what colour car is reserved for the royal family only

Answers: Maroon


Q59.What city has Kogoshima as its airport

Answers: Tokyo


Q60.In which film did the Rolls Royce have the number plate AU1

Answers: Goldfinger


Q61.Vladamere Ashkenazy plays what musical instrument

Answers: Piano


Q62.With which organ does a snake hear

Answers: Tongue


Q63.On what is the Mona Lisa painted

Answers: Wood


Q64.What is the second most common international crime

Answers: Art theft


Q65.To which London club did Mycroft Holmes belong

Answers: Diogones


Q66.What did William Addis invent in prison

Answers: Toothbrush


Q67.What is the only duty of police Gracthenvissers in Amsterdam

Answers: Motorists in canals


Q68.Kleenex tissues were originally intended as what in 1915

Answers: WW1 Gas mask filters


Q69.Who invented popcorn

Answers: American Indians


Q70.Who saved Andromeda from the sea monster

Answers: Perseus


Q71.What flower is the symbol of secrecy

Answers: Rose


Q72.What item were originally called Hanways

Answers: Umbrellas


Q73.What is Brussels best known statue

Answers: The Mannequin Pis


Q74.in which language does God Jul mean happy Xmas

Answers: Swedish


Q75.Emerald is the birth stone for which month

Answers: May


Q76.Whose yacht was called Honey Fitz

Answers: John Fitzgerald Kennedy


Q77.What is the white trail behind a jet plane made from

Answers: Ice Crystals


Q78.What Italian habit did Thomas Coyrat introduce to England 1608

Answers: Eating with forks


Q79.Purl Plain Fisherman’s Cable types of what

Answers: Knitting stitches


Q80.What first appeared in New York World 21st December 1913

Answers: Crossword


Q81.Which group of animals are called a cete

Badgers


Q82.Which herb did the Romans eat top prevent drunkenness

Answers: Parsley


Q83.What is the original literal meaning of the word bride

Answers: To cook (ancienttutonic)


Q84.Who ran the first marathon

Answers: Phidipedes


Q85.Shane Fenton became famous as who

Answers: Alvin Stardust


Q86.What is the worlds most popular green vegetable

Answers: Lettuce


Q87.What does a racoon do before eating its food

Answers: Washes it in water


Q88.What other name is used for the snow leopard

Answers: Ounce


Q89.Which drink did Bach enjoy so much he wrote a cantata for it

Answers: Coffee


Q90.On oometer measures what

Answers: Birds Eggs


Q91.What did table tennis balls used to be made from

Answers: Cork


Q92.If you had variola what disease have you got

Answers: Smallpox


Q93.Which playing card is called the Curse of Scotland

Answers: Nine of Diamonds


Q94.Which painter did Hans van Meegeren most fake

Answers: Vermeer


Q95.Which food did Victorians deride as little bags of mystery

Answers: Sausages


Q96.Which actor was dubbed the muscles from Brussels

Answers: Jean Claude Van Dam


Q97.Which film star was the first to appear on a postage stamp

Answers: Grace Kelly


Q98.What would you expect to find in a binnacle

Answers: Ships compass


Q99.Which Hollywood star has made the cover of Life most times

Answers: Elizabeth Taylor (11)


Q100.What first appeared in New York World 21st December 1913

Answers: Crossword

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.