GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 4

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Which countries men use the most deodorant

Answers:Japan


Q2.Who played Billy the Kid in The Left Handed Gun

Answers:Paul Newman


Q3.What was the first credit card

Answers:Diners Club


Q4.What links Humphry Davie, Michael Faraday, Madam Curie

Answers:Poisoned by chemicals work


Q5.Hippophagic society members support what

Answers:Eating horsemeat


Q6.What was Casanovas day job

Answers:Librarian


Q7.Where is the worlds largest gold depository

Answers:Federal reserve bank Manhattan


Q8.Why did the state of Indiana ban Robin Hood in 1953

Answers:Communist – rob rich


Q9.Angelo Scicilano better know as who

Answers:Charles Atlas


Q10.How did George II die

Answers:Fell off toilet


Q11.Which sea on Earth has no beaches

Answers:Sargasso sea


Q12.Reuben Tice died trying to invent a machine to do what

Answers:Dewrinkle prunes


Q13.De Witt Wallace founded what

Answers:Readers Digest


Q14.Who is the Patron Saint of thieves

Answers:St Nicholas


Q15.According to his business card what job did Al Capone do

Answers:Sell second hand furniture


Q16.Who did the USA buy the Virgin islands from

Answers:Denmark


Q17.Who played the scarecrow in the Wiz (all black wiz of oz)

Answers:Michael Jackson


Q18.What was or is a Waltzing Mathilda

Answers:Swagman’s Knapsack


Q20.Which country was the first to introduce old age pensions

Answers:Germany


Q21.Which hats became popular with children in 1956

Answers:Davy Crocket


Q22.Who was John Dawkins better known as

Answers:Artful Dodger


Q23.Which film star has his statue in Leicester Square

Answers:Charlie Chaplin


Q24.Virginia McMath became famous as which actress

Answers:Ginger Rodgers


Q25.What is the name of Captain Ahab’s ship

Answers:Peaquod


Q26.Roosevelt won the 1932 election – who lost it

Answers:Herbert Hoover


Q27.In which country was Auschwitz

Answers:Poland


Q28.What was the first British instrumental to top the USA charts

Answers:Telstar by The Tornados


Q29.On which national flag is there an eagle and a snake

Answers:Mexico


Q30.What group of animals would be in a clowder

Answers:Cats


Q31.What is a Sam Browne

Answers:Military belt


Q32.From what language does the word alphabet come

Answers:Greek -alpha beta


Q33.In the nursery rhyme what is Fridays child

Answers:Loving and Giving


Q34.What was the first film made in cinemascope

Answers:The robe


Q35.Where was the battle of Hastings fought

Answers:Senlac hill


Q36.A pearmain is what type of fruit

Answers:Apple


Q37.When is St Swithens day

Answers:15th July


Q38.What are ceps morels and chantrelles

Answers:Mushrooms


Q39.Which part of his body did Charlie Chaplin insure

Answers:Feet


Q40.In golf what would you put in your shag bag

Answers:Practice Balls


Q41.A bind is a group of what type of fish

Answers:Salmon


Q42.In France if you were served le miel what would you eat

Answers:Honey


Q43.The Greek for circle of animals gives it name to what

Answers:Zodiac


Q44.Who was the Roman god of agriculture

Answers:Saturn


Q45.What is ikebana

Answers:Flower arranging


Q46.What nationality was Morse inventor of the famous code

Answers:American


Q47.Agrippa poisoned her husband/uncle who was he

Answers:Claudius


Q48.Who was the mother of Castor and Pollux

Answers:Helen of Troy


Q49.What are the snaffle Pelham and Weymouth

Answers:Horse bits


Q50.Walter Koenig played which part in the Star Trek series

Answers:Ensign Chekov


Q51.Who had a hit with Devil Woman

Answers:Cliff Richard


Q52.What did Britain swap Havana for with Spain in 1763

Answers:Florida


Q53.What is the crime of embracery

Answers:Jury Bribing


Q54.Which country made the worlds first feature film in 1906

Answers:Australia Story of Kelly gang


Q55.Who wrote Gentlemen Prefer Blonds

Answers:Anita Loos


Q56.What was Norman Bates hobby in Psycho

Answers:Stuffing birds


Q57.What did Marlon Brando and George C Scott refuse

Answers:Oscars


Q58.Why was convict 2599 unusual in Pen State prison 1924

Answers:Dog doing life for killing cat


Q59.What is 6 inches bigger in Summer

Answers:Eiffel tower


Q60.What two ingredients make the dish angels on horseback

Answers:Oysters – wrapped in Bacon

Q61.What was Charles Dickens last (unfinished) novel

Answers:Mystery of Edwin Drood


Q62.Humans are 10,000 times more sexually active that what animal

Answers:Rabbits


Q63.Shirley Schrift became famous as which actress

Answers:Shelly Winters


Q64.In Kansas what can a waiter not do in a teacup (legally)

Answers:Serve wine


Q65.Which country has the smallest birth rate

Answer: (b) (i) and (iii)


Q66.Which 1956 film caused riots in cinemas

Answers:Rock around the clock


Q67.Malden Serkiovitch famous as which actor

Answers:Karl Malden


Q68.What is it illegal to pawn in New York

Answers:American flag


Q69.What hospital did Dr Kildare work at

Answers:Blaire General


Q70.Collective nouns – a smuck of what

Answers:Jellyfish


Q71.Who was Cleopatra’s first husband

Answers:Ptolemy Dionysus – her brother

Q72.Who wrote The History of Mr Polly

Answers:H G Wells


Q73.What is the first day of Lent

Answers:Ash Wednesday


Q74.Mr Chips said goodbye – from which fictional school

Answers:Brookfield


Q75.Who buried the treasure on Treasure Island

Answers:Captain Flint


Q76.Which TV series was narrated by Walter Winchell

Answers:The Untouchables


Q78.What is the chemical symbol for tungsten

Answers:W


Q79.Who are the two most translated English writers

Answers:Shakespeare – Agatha Christie


Q80.Citius Altius Fortius is the motto of what organisation

Answers:Olympic


Q81.What is the main ingredient of sauce Lyonnaise

Answers:Onions


Q82.Who played Miss Marple in 6 films (both names)

Answers:Margaret Rutherford


Q83.What colour is the bull on an archery target

Answers:Gold


Q84.What was the Rolling Stones first no 1 hit

Answers:Its all over now


Q85.Name both rival gangs in West Side Story

Answers:Sharks Jets


Q86.In golf what do the Americans call an albatross

Answers:Double Eagle


Q87.Which classical composer wrote the Hungarian Rhapsody

Answers:Franz Liszt


Q88.Which author created Fu Manchu

Answers:Sax Rohmer


Q89.Mrs Darell Waters (translated 128 languages) pen name

Answers:Edith Blyton


Q90.Who played the pawnbroker in the film of that name

Answers:Rod Stiger


Q91.What was the first manufactured item to be sold on Hire Purchase

Answers:Singer sewing machine in 1850s


Q92.Which letters denote Jesus Nazareth King of the Jews

Answers:INRI


Q93.Goa used to be a colony of which nation

Answers:Portugal


Q94.What does a galactophagist drink

Answers:Milk


Q95.What did God create on the fifth day (both)

Answers:Sea creatures and birds


Q96.Where was Bob Dylan born

Answers:Duluth Minnesota


Q97.In the 18th century what would a pencil be

Answers:Brush


Q98.What were the first false teeth made from

Answers:Ivory


Q99.The jealous Athena turned who into a spider

Answers:Arachne


Q100.What was the first Carry On film

Answers:Carry on Sergeant

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.