GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 20

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Jacqueline Du Prey is a master on what instrument

Answer: Cello


Q2.Who wrote the music for Showboat

Answer: Jerome Kern


Q3.Who said sex is a bad thing it rumples the clothes

Answer: Jacqueline Kennedy Onassis


Q4.The average Manhattan wife takes 14 minutes to do what in bed

Answer: Turn off Light


Q5.Which animal sleeps with one eye open

Answer: Dolphin


Q6.St Appolonia is the patron saint of what

Answer: Toothache


Q7.Packy Ease an amateur boxer – what name become famous

Answer: Bob Hope


Q8.What was stolen from a Hotel Garden in Britain in 1991

Answer: Onion Crop


Q9.What word comes from Arabic means reunion of broken parts

Answer: Algebra


Q10.Charles Conrad took a cassette to the moon on Apollo 11 who

Answer: Jerry Lee Lewis


Q11.What does a geophage enjoy

Answer: Eating earth


Q12.The Reknas company – Calcutta worlds biggest exporter what

Answer: Human (skeletons)


Q13.At least a quarter of humanity is what

Answer: Short Sighted


Q14.What first occurred at California Disneyland in March 1981

Answer: Murder


Q15.Who said “sex older women best they think its their last time”

Answer: Ian Fleming


Q16.What happened to golfer Lee Travino on green 13 27 June 1975

Answer: Hit by Lightning


Q17.What links elephanta, bad-i-sad-o-bistroz, oe, whuly, zonda

Answer: All winds


Q18.What tree is mentioned just once in the Bible

Answer: Poplar


Q19.The average Britain consumes 14571 what in their lifetime

Answer: Pints of beer


Q20.What job involves walking an average 60 miles in a 5 day week

Answer: Waiter


Q21.William Hurt won best actor Oscar for which 1985 film

Answer: The Kiss of the Spiderwoman


Q22.Fescue is a generic type of what

Answer: Grass


Q23.Creed Prayer Alms Fasting Pilgrimage five pillars what religion

Answer: Islam


Q24.Alex Raymond created which comic strip character in 1934

Answer: Flash Gorden


Q25.What does a carpophagus animal feed on

Answer: Fruit


Q26.Who said “No sex is better than bad sex”

Answer: Germaine Greer


Q27.Who won the Eurovision song contest with Jack in a Box

Answer: Clodagh Rogers


Q28.Margie Belcher provided the body movements – which character

Answer: Disney Snow White


Q29.The average person spends 8 years of their life doing what

Answer: Being ill


Q30.1987 A Philadelphia Councillor bill banned carrying what in public

Answer: Snakes


Q31.What word in English has the most definitions

Answer: Set


Q32.John Flynn invented what service in Australia

Answer: Flying Doctors


Q33.The Greek version of what is called the Septuagint

Answer: Old Testament


Q34.The eyes of which animal have rectangular pupils

Answer: Goat


Q35.Modern Olympics – only Greece and which country in all

Answer: Australia


Q36.Roman men had to swear on what to testify

Answer: Holding their testicles


Q37.Why did pirate wear earrings

Answer: Improve their eyesight


Q38.Under the snow and ice Antarctica is actually a what

Answer: Desert


Q39.In ancient China people committed suicide by eating what

Answer: Salt One lb will kill you


Q40.Who took out a $5000 life insurance before dying in battle

Answer: George Armstrong Custer


Q41.The French Laurousse Gastronomique 9 recopies cooking what

Answer: Camels


Q42.What common item was a sign of wealth in 19th century England

Answer: An Umbrella


Q43.In Utah in 1870s what could you get from a slot machine

Answer: Divorce – Papers cost $2.50


Q44.What do male butterflies like to lick

Answer: Stones – to get nutrients


Q45.Desire for more cows is the translation what Sanskrit word

Answer: War – same in English


Q46.What fish can blink its eyes

Answer: Shark


Q47.What was the first name of the cartoon character Mr Magoo

Answer: Quincy


Q48.It is against the law in Albania to play what on Sundays

Answer: Dominos


Q49.Hearts bells leaves and acorns card suits which country

Answer: Germany


Q50.Which vegetable got its name from a precious stone

Answer: Onion – Latin unio large pearl


Q51.Sandra Wes of Texas died in 1977 was buried in what

Answer: Her blue Ferrari


Q52.What happened to the man who tried to hang himself over river

Answer: Rope broke –drowned in river


Q53.After sex what does the female marine bristleworm do

Answer: Bites off eats penis


Q54.What nationality was Pontius Pilot by birth Scottish –

Answer: Fortingale nr Dunkeld


Q55.The average person spends 12 years of their life doing what

Answer: Watching TV


Q56.First feature film US TV Heart of New York what was subject

Answer: Washing machine inventors


Q57.Royal Society Prevention Accidents 1991 7500 injured by what

Answer: Shopping Trolleys


Q58.4000 patents for a variation of what issued since first 1838

Answer: Mousetrap


Q59.A Limousine was originally what (From Limousine in France)

Answer: French shepherds protective cloak


Q60.Dwight Eisenhower was the first president to hold what

Answer: Pilots Licence


Q61.Ping Pong and Pang are characters in which opera

Answer: Turendot – by Puccini


Q62. 1300 to 1500 it was illegal for Englishmen to have 3 what a day

Answer: Meals


Q63.Harold J Smith a Canadian changed name famed as sidekick

Answer: Jay Silverheels Tonto


Q64.What is special about the hooded pitohui bird (New Guinea)

Answer: It’s highly poisonous


Q65.In 1984 Bloomingdale’s started selling 100000 year old what

Answer: Glacial ice from Greenland


Q66.In the UK 3% of people store what in their fridges

Answer: Live Maggots


Q67.The city council of Chico California set a $500 fine for what

Answer: Exploding nuclear bomb in city


Q68.A tittiliomaniac has a compulsion to do what

Answer: Scratch


Q69.Police in Winchester – got call – Man being held by wife – how

Answer: Hidden artificial leg


Q70.Stephano and Trinculo characters in which Shakespeare play

Answer: The Tempest


Q71.Gregorys powder is a type of what

Answer: Laxative


Q72.What does a Hafiz know

Answer: Koran by Heart


Q73.Pocahontas was baptised and given what English name

Answer: Rebecca


Q74.In London 1915 what became illegal subject to £100 fine

Answer: Buying a round of drinks


Q75.What is the longest river in Australia

Answer: Murray-Darling


Q76.Alain Boubil – Claude-Michael Schonberg music what hit show

Answer: Miss Saigon


Q77.Pluto (the Planet) was almost called what name

Answer: Zeus


Q78.Most lipsticks contain what unexpected item

Answer: Fish Scales


Q79.It is illegal to pawn what in Las Vegas

Answer: Your Dentures


Q80.Slugs have four of them – what

Answer: Noses


Q81.What is the only bone in the body unattached to any other bone

Answer: Hyoid in throat


Q82.There are more than 1500 varieties of what food

Answer: Rice


Q83.Mageiricophobia is a fear of what

Answer: Having to cook


Q84.What animals eye is larger than its brain

Answer: Ostrich


Q85.In 1990 there were 15000 accidents involving what

Answer: Vacuum cleaner


Q86.The average Britain consumes 4907 what in their lifetime

Answer: Loaves of bread


Q87.Who said “I’ve sometimes thought of marriage – then re-thought”

Answer: Noel Coward


Q88.Name actor Von Ryan’s Express, The Third Man, Brief Encounter

Answer: Trevor Howard


Q89.In USA / Britain give finger – What do you show in Thailand

Answer: Sole of foot


Q90.What was the traditional ancient Persian new years day gift

Answer: Eggs


Q91.Elvis Presley collected statues of what famous woman

Answer: Joan of Arc


Q92.What is the most mentioned name in the Bible

Answer: David – Jesus is second


Q93.Tip Throat Vamp Collar Shank are parts of what object

Answer: Woman’s Shoe


Q94.What is a spermologer interested in

Answer: Trivia


Q95.Who is the biggest landowner in New York city

Answer: Catholic Church


Q96.On average 100 people a year choke to death on what

Answer: Ballpoint Pens


Q97.In 2000 what state removed confederate flag – statehouse dome

Answer: South Carolina


Q98.What language (not dialect) has the most characters in it

Answer: Cambodian


Q99.Florinzel is a character in which Shakespeare play

Answer: The Winters Tale


Q100.What is 2000 in Roman Numerals

Answer: MM

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.