GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 2

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Who wrote the Opera Madam Butterfly

Answers:Puccini


Q2.What links – Goa – Kerula – Assam – Bihar

Answers:India


Q3.Eric Arthur Blaire was the real name of which author

Answers:George Orwell


Q4.Names – Baker Cook obvious what did Cordwainer do

Answers:Shoemaker


Q5.Which country do Sinologists study

Answers:China


Q6.Which 1993 Disney film starred Bet Middler as a witch

Answers:Hocus Pocus


Q7.Who piloted the first flight across the English channel

Answers:Louis Bleriot


Q8.What was the first James Bond film

Answers:Dr No


Q9.What 1991 film won best film, actor, actress, director Oscars

Answers:Silence of the Lambs


Q10.What was the capital of Ethiopia

Answers:Addis Ababa


Q11.Which human rights organisation founded 1961 got Nobel 1977

Answers:Amnesty International


Q12.Whose autobiography was The long walk to Freedom

Answers:Nelson Mandela


Q13.What was discovered in 1922 by Howard Carter

Answers:Tutankamen tomb


Q14.Clyde Tonbaugh discovered what planet in 1930

Answers:Pluto


Q15.Who won the women’s heptathlon at Seoul in 1988

Answers:Jackie Joyner-Kersey


Q16.In which city was Alexander Graham Bell born in 1847

Answers:Edinburgh


Q17.Who composed the ballets Sleeping Beauty and The Nutcracker

Answers:Tchaikovsky


Q18.AG Bell opened school in Boston in 1872 for Teachers of what

Answers:The Deaf


Q19.Benjamin Kubelsky 1894 fame as what comedian

Answers:Jack Benny


Q20.In the Old Testament what book comes between Obadiah – Micah

Answers:Jonah


Q21.Whose boat Bluebird was recently raised from Coniston water

Answers:Donald Campbell


Q22.in 1951 which (of two) car companies introduced power steering

Answers:Buick – Chrysler


Q23.Who wrote Catch 22 (both names)

Answers:Joseph Heller


Q24.Which country set up the world’s first chemistry lab in 1650

Answers:Netherlands


Q25.What links the names Botvinik, Tal, Karpov, Fischer

Answers:Chess World Champs


Q26.Consumption was the former name of which disease

Answers:Tuberculosis


Q27.Which American state is nicknamed The Diamond State

Answers:Delaware


Q28.What are the Sirocco, Mistral and Chinook

Answers:Winds


Q29.Who wrote about Willie Wonka and the Chocolate Factory

Answers:Roald Dahl


Q30.Who, at USA customs declared, nothing but my genius

Answers:Oscar Wilde


Q31.Robert Alan Zimmerman real name of who

Answers:Bob Dylan


Q32.Processed Galena produces which metal

Answers:Lead


Q33.Who wrote Gulliver’s Travels (both names)

Answers:Jonathon Swift


Q34.What is a Ha Ha

Answers:Sunken Fence


Q35.In Japan what is Seppuku

Answers:Hari Kari – suicide


Q36.Who wrote Brave New World (full name)

Answers:Aldus Huxley


Q37.Which city in Rajasthan has riding breeches named after it

Answers:Jodhpur


Q38.Portugal has had six Kings with what first name

Answers:John


Q39..What links Calabria, Liguria, Puglia and Veneto

Answers:Regions of Italy


Q40.What martial arts name means gentle way

Answers:Judo


Q41.What animal lives in a drey

Answers:Squirrel


Q42.Why is Louise Brown – born 1978 famous

Answers:First test tube baby


Q43.The title of whose book translates as my struggle

Answers:Adolf Hitler


Q44.Anna Mary Robinson – famous American painter – what name

Answers:Grandma Moses


Q45.In which country would you find the Negev desert

Answers:Israel


Q46.What was invented by Dr Edward Land in 1947

Answers:Polaroid


Q47.Syd Barett, Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason – Group

Answers:Pink Floyd


Q48.Carlo Collodi created which famous children’s character

Answers:Pinocchio


Q49.What is mainly extracted from pitchblende

Answers:Uranium


Q50.Which connects Delft, Sevres, Wedgwood, Chelsea

Answers:Porcelain


Q51.Rudy Stevens became famous under which name

Answers:Barbara Stanwyck


Q52.Which non alcoholic cordial is made from pomegranates

Answers:Grenadine


Q53.What is Orchesis – either professional or amateur

Answers:Art of Dancing


Q54.Taken literally what should you see in a Hippodrome

Answers:Horses


Q55.Who wrote the Man in the Iron Mask

Answers:Alexander Dumas


Q56.Aescapalious emblem staff snake Greek Roman god of what

Answers:Medicine


Q57.Giacomo Agostini – 122 Grand Prix 15 world titles what sport

Answers:Motorcycle Racing


Q58.What is the largest state in the USA

Answers:Alaska


Q59.Led Deighton trilogy Game Set Match What 3 Capitals

Answers:Berlin MexicoLondon


Q60.Alan Stuart Konigsberg famous as who

Answers:Woody Allen


Q61.Who wrote Northanger Abbey

Answers:Jayne Austin


Q62.Who ran through the streets naked crying Eureka

Answers:Archimedes


Q63.Who composed the Brandeberg concertos full names

Answers:Johan Sebastian Bach


Q64.Who won the World Series in 1987

Answers:Minnesota twins


Q65.What is the correct term of address to the Pope

Answers:Your Holiness


Q66.Robin Williams dressed in drag for which 1993 film

Answers:Mrs Doubtfire


Q67.Which chess piece could be a member of the church

Answers:Bishop


Q68.Which German word means lightning war used in WW2

Answers:Blitzkrieg


Q69.Broccoli belongs to what family of plants

Answers:Cabbage


Q70.Who designed the first Iron ship the Great Britain in 1845

Answers:I. Kingdom Brunel


Q71.What is the national flower of Japan

Answers:Chrysanthemum


Q72.Bombardier Billy Wells was seen on many Rank films – why

Answers:Hit Gong


Q73.Where in France do claret wines come from

Answers:Bordeaux


Q74.What did mathematician John Napier invent in 1614

Answers:Logarithms


Q75.What was the world’s first high level programming language 1957

Answers:IBM FORTRAN


Q76.Issur Danielovitch became famous a who

Answers:Kirk Douglas


Q77.Who sailed in the Golden Hind

Answers:Sir Francis Drake


Q78.What was the name of the plantation in Gone with the Wind

Answers:Tara


Q79.Who won the 1988 Superbowl

Answers:Washington Redskins


Q80.Which group believes in The Great Architect of the Universe

Answers:Freemasons


Q81.Who discovered blood circulation

Answers:William Harvey


Q82.The dunnock is another name for which common bird

Answers:Hedge Sparrow


Q83.If someone said they were from Hellas – which country

Answers:Greece


Q84.Who was the son of Zeus and Maia – Gods Messenger

Answers:Hermes


Q85.Roy Scherer jr became famous as who

Answers:Rock Hudson


Q86.Jean Claude Killy famous in which sport

Answers:Skiing


Q87.Kimberlite contains what precious item

Answers:Diamonds


Q88.Who directed Dr Strangelove –

Answers:2001 – The Shining (full name) Stanley Kubrick


Q89.Rene Lalique – Art Nouveau designer worked what material

Answers:Glass


Q90.Who created the children’s land of Narnia and Lion Witch Wardrobe

Answers:Clive Staples Lewis


Q91.Which character has been played by the most actors

Answers:Sherlock Holmes


Q92.In Greek mythology a Hamadryads spirit guarded what

Answers:Trees


Q93.Jocasta was the wife of Laius and the mother of who

Answers:Oedipus


Q94.Who wrote The Rights of Man – and The Age of Reason

Answers:Thomas Paine


Q95.What is the capital of Sicily

Answers:Palermo


Q96.Which country introduced the worlds first diesel loco in 1912

Answers:Germany


Q97.in 1656 Christian Huygens invented what type of timekeeper

Answers:Pendulum clock


Q98.Duvali, Dushira and Holi are religious days in which religion

Answers:Hindu


Q99.In what industry did John Davidson Rockefeller get rich

Answers:Oil


Q100.The Mau Mau were terrorists in which country late 50s early 60s

Answers:Kenya

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.