GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 17

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What is the main ingredient of a Maron glace

Answer: Chestnuts


Q2.Only one woman’s lifespan is given in the Bible – Who

Answer: Sarah Wife Abraham 127 Genis 23


Q3.What causes the tangy smell at the seaside

Answer: Rotting Seaweed


Q4.In 1976 in USA 23 people got swine fever and died from what

Answer: The Treatment


Q5.Who said “If a lie is told in the Whitehouse Nixon gets a royalty”

Answer: Richard Nixon


Q6.The Associated Powers – the original proposed name of what

Answer: The United Nations


Q7.Which author published 59 new books in 1955

Answer: Enid Blyton


Q8.If you had distrix what condition would you have

Answer: Hair – split ends


Q9.What did the ancient Greeks use instead of soap

Answer: Olive Oil


Q10. X only letter in alphabet that there is no name for who using

Answer: The Devil


Q11.What head of Government was the first to give birth in office

Answer: Benazir Bhutto –Pakistan


Q12.34% of Californian Male students 10% of Female lied to get what

Answer: Sexual Partner


Q13.The sale of what counterfeit delicacy outranged the French

Answer: Truffles – White dyed Black


Q14.In February 1990 160 million bottles of what were withdrawn

Answer: Perrier – contaminated benzine


Q15.What sport was deemed to violate civil rights banned New York

Answer: Dwarf Throwing –From Aus 16 feet


Q16.Samuel de Champlain founded which city

Answer: Quebec


Q17.Tour de France what colour jersey best Hill Climber wear

Answer: Red Polka dot


Q18.What country had an airline called Rottnest

Answer: Australia


Q19.Fuggles and Goldings are varieties of what

Answer: Hops


Q20.Fingal O’Flaherty Wills is better knows as who

Answer: Oscar Wilde


Q21.In the Bible who did God appear to on Mount Horab

Answer: Moses


Q22.What animal head appears on the badge of the RCMP

Answer: Bison


Q23.St John the Divine wrote which book of the Bible

Answer: Revelations


Q24.Collective nouns – A Chair of what (tradesmen)

Answer: Glass Blowers


Q25.Distaff is the female family side – what is the male

Answer: Spear


Q26.What is Samsoe a type of

Answer: Cheese


Q27.A fylfot is a heraldic name for what symbol

Answer: Swastika


Q28.Where would you find a howdah

Answer: Back of Elephant(basket)


Q29.In what country is the language Fanti spoken

Answer: Ghana


Q30.What flowers name translates from the Greek as Water Vessel

Answer: Hydrangea


Q31.What is the name of the largest moon of Jupiter

Answer: Ganymede


Q32.The Mason-Dixon line separates Pennsylvania and what state

Answer: Maryland


Q33.The kinkajou belongs to what family of animals

Answer: Raccoon


Q34.What is the Hindu Kush

Answer: Mountain Range


Q35.Caligari is the capital of what island

Answer: Sardinia


Q36.Dodie Smith wrote what book (later filmed by Disney)

Answer: 101 Dalmatians


Q37.Venice stands on what river

Answer: The Arno


Q38.Gary Boker Bobby Harrison Ray Rodger were in what pop group

Answer: Procul Harem


Q39.What country launched its first space rocket January 1961

Answer: Italy


Q40.What have Jan Zajic and Quang Duc got in common

Answer: Self Immolation


Q41.James Drury starred in which TV western series

Answer: The Virginian


Q42.Who had a hit with the song Loco-Motion

Answer: Little Eva


Q43.Who won the Tour de France 4 times 1961 to 1964

Answer: Jacques Anquetil


Q44.What new domestic device was launched by Hoover in 1963

Answer: Steam Iron


Q45.What was the Soviet Vostok 3 space flight the first to do

Answer: Send back TV pictures


Q46.What is a travelator

Answer: Horizontal Escalator


Q47.Who wrote the novel Love Story (Both Names)

Answer: Erich Segal


Q48.What job did Agatha Christies husband do

Answer: Archaeologist


Q49.Britain Ireland and what country joined the EEC simultaneously

Answer: Denmark


Q50.In Australian slang what kind if food is a mystery bag

Answer: Sausage


Q51.In the 1976 Olympics who were the Yellow Bananas

Answer: Officials (cos of uniform colour)


Q52.Amuhea Princess of Medes was the wife of who

Answer: Nebuchadnezzars


Q53.What Roman Emperor was killed by an overdose of laxative

Answer: Nero – by an aunt


Q54.How did folk singer Roy Harper catch Toxoplasmosis

Answer: Kiss of life – to a sheep


Q55.What was Louis 14th born with two of – that amazed everyone

Answer: Teeth


Q56.What country do Brazil nuts come from

Answer: Bolivia


Q57.Why would women dislike using a West Indian Dildo

Answer: Its a cactus


Q58.Which country invented French fried potatoes

Answer: Belgium


Q59.In 1990 there were 99 public executions Suadi Arabia – Drugs How

Answer: Beheading


Q60.Marion Barry – Mayor of Washington arrested for what

Answer: Possession of Crack


Q61.What is Damson Cheese

Answer: Thick Damson Jam


Q62.What was the name of the ship that brought Dracula to England

Answer: Demeter


Q63.In Australian slang what is underground Mutton

Answer: Cooked Rabbit


Q64.PG Woodhouse books Bertie Wooster used what London Club

Answer: Drones


Q65.Why would a train spotter want to see number 4468

Answer: The Mallard – record steam train


Q66.Britain’s call it sellotape – What’s the brand name in Australia

Answer: Durex


Q67.John Dunlop developed pneumatic tyres – what profession

Answer: Vet


Q68.Zoisite is a semi precious stone – National stone which country

Answer: Norway


Q69.The Thunderbirds boys were named after what theme

Answer: Apollo Astronauts


Q70.Britain’s most dangerous job used to kill one person every 3 days

Answer: Trawlerman


Q71.Who is the patron saint of Gypsies

Answer: St Sarah


Q72.In cookery how is something julienne prepared

Answer: Thin Strips


Q73.In Ireland what is a Gombeen Man

Answer: Moneylender


Q74.In Australian slang what is a dishlicker

Answer: Dog


Q75.How – two thieves convicted 1984 executed in Sudan Aug 1990

Answer: Crucified


Q76.Which of Henry the Eights wives was the widow of elder brother

Answer: Catherine of Aragon


Q77.The Boys from Syracuse is based on what Shakespeare play

Answer: The comedy of errors


Q78.Hathor was the Egyptian goddess of what

Answer: The Sky


Q79.The larva of the click beetle is called what

Answer: Wireworm


Q80.In Australian slang what is a ten ounce sandwich

Answer: Liquid Lunch – Can of Beer


Q81.Grunge music originated in which American city

Answer: Seattle


Q82.The word bungalow comes from which language

Answer: Hindi


Q83.What is the Japanese Shinkasen

Answer: High speed Train


Q84.In what country are the Drakesberg mountains

Answer: South Africa


Q85.Name the author who created Hannibal Lecter

Answer: Thomas Harris


Q86.In 1962 – cost 20,000 – size of a small suitcase – what

Answer: Portable computer


Q87.In France what is Framboise

Answer: Raspberry


Q88.What held up a Cricket test Match between England Pakistan

Answer: Mouse on pitch


Q89.What was banned from New York schools in 1962

Answer: Reading of Prayers


Q90.How to Handle a Woman came from which stage musical

Answer: Camelot


Q91.What was the first country to leave the United Nations

Answer: Indonesia


Q92.What car company made the first glass fibre racing car

Answer: Lotus


Q93.What whisky brand was advertised with two terrier dogs

Answer: Black & White


Q94.Dorothy Cavis-Brown made news at Wimbledon – why

Answer: Lineswoman – slept in chair


Q95.What did The Musician Union ban on TV in 1966

Answer: Artists miming to records)


Q96.Who was Cuisine Minceur designed for

Answer: Slimmers (Fine cooking)


Q97.French riot police were ordered to the Rivera to deal with what

Answer: Hundreds topless women (1971)


Q98.Who recorded the Album In Through the Out Door

Answer: Led Zeppelin


Q99.Jan 21 1976 What linked Bahrain and Rio de Janeiro

Answer: 1st Concord passenger destinations


Q100.In the 60s a Yellow Golliwog worn by a girl symbolised what

Answer: Proud of non virginity

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.