GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 16

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What member of the weasel family is over 1 meter or 3 feet long

Answer: Badger


Q2.Capability Brown was a famous Landscape Gardener 1st name

Answer: Lancelot


Q3.Boccaccios collection of ten stories are known as what

Answer: Decameron


Q4.What do fennel leaves taste of

Answer: Aniseed


Q5.What country is the home of the Ashanti people

Answer: Ghana


Q6.What 18th century German soldier told very tall tales of himself

Answer: Baron Munchhausen


Q7.Which country imports the most champagne

Answer: Great Britain


Q8.Thomas Keneally wrote which book (Oscar winning film)

Answer: Schindler’s Ark


Q9.What is the name of the metal discs set in a tambourines rim

Answer: Jingles


Q10.Beethoven, Brahms, Chopin, Handel, Liszt, Ravel what in common

Answer: Bachelors


Q11.English writer – Died Typhoid – Drank Paris water – Prove safe

Answer: Arnold Bennett 1931


Q12.What food item in French literally means twice cooked

Answer: Biscuit


Q13.What religions sacred writings are divided into the Tripitaka

Answer: Buddhism


Q14.Herodotus the Greek is known as the father of what

Answer: History


Q15.The old French Royal family – Boy Scouts share what symbol

Answer: Fleur-de-lis


Q16.What is the correct name for food permitted under Moslem laws

Answer: Hal-al


Q17.What country is known to its inhabitants as Suomen Tasavalta

Answer: Finland


Q18.What French blue cheese (similar to stilton) is made ewes milk

Answer: Roquefort


Q19.A Suffragan has what job

Answer: Bishop – no parish –helps other


Q20.Segmental, Primitive, Doucine, Elliptical are types of what

Answer: Arch (in construction)


Q21.Joel Chandler Harris wrote which series of stories

Answer: Uncle Remus


Q22.We have heard of the Renaissance – what’s it literally mean

Answer: Rebirth


Q23.In film making what does a Blimp do

Answer: Covers camera –reduce noise


Q24.Where would you find a Walloon

Answer: South Belgium –Native Flemish


Q25.What do we call what the Japanese call Oshugatsu

Answer: New Year


Q26.Who starred in the film Sixth Sense

Answer: Bruce Willis


Q27.KLM is the national airline of which country

Answer: Holland


Q28.Name the most famous English artist who painted mostly horses

Answer: George Stubbs


Q29.Who were Curier Ellis and Acton Bell

Answer: Bronte sisters – pen names


Q30.What is the official title of the ambassador of the Pope

Answer: Nuncio


Q31.What currency consists of 100 Groschen

Answer: Austrian Schilling


Q32.In Greek mythology who created man

Answer: The demigod Promethus


Q33.Hibernia was the Roman name for which country

Answer: Ireland


Q34.Mincing Lane in London is traditionally home of what trade

Answer: Tea


Q35.What sport is played at Smiths Lawn

Answer: Polo


Q36.Fredrick Bulsara was the lead singer of what pop group

Answer: Queen – Freddie Mercury


Q37.The Titanic has a sister ship – name it

Answer: The Olympic


Q38.What was sharkskin once used as

Answer: Sandpaper


Q39.What does an otologist study

Answer: The ear and its diseases


Q40.What is the essential ingredient in a Mornay sauce

Answer: Cheese


Q41.In what sport is a stimpmeter used

Answer: Golf – measure greens pace


Q42.Gene Hackman sheriff Big Whiskey – got Oscar – What film

Answer: Unforgiven


Q43.What countries flag red circle on green background

Answer: Singapore


Q44.Georgius Panayiotou became famous under what name (both)

Answer: George Michael


Q45.Capers are pickled flower seeds of what plant

Answer: Nasturtium


Q46.What’s the difference between sleeping gorillas and men

Answer: Gorillas don’t snore


Q47.Nobody Does it Better was sung in which Bond film

Answer: The Spy Who Loved Me


Q48.Halcyon is the poetic name for which bird

Answer: Kingfisher


Q49.Who had a hit with Sylvia’s Mother

Answer: Dr Hook


Q50.Who composed the music for the opera The Tales of Hoffman

Answer: Jacques Offenbach


Q51.12 is the atomic number of which metal

Answer: Magnesium


Q52.What was Beethoven’s only opera

Answer: Fidelio


Q53.In which of Aristophanes plays do the women refuse sex

Answer: Lysistrata


Q54.Which Australian writer won the Nobel prize in 1973

Answer: Patrick White


Q55.What is a hypocaust

Answer: Roman Heating System


Q56.What were China 14 Raduga 14 Himwari 3

Answer: Orbiting satellites


Q57.What is a Flemish Giant

Answer: Rabbit


Q58.Somerset Maugham, A J Cronin, Richard Gorden – in common

Answer: Not Writers – Doctors


Q59.What does Stet mean to a printer

Answer: Let the Original stand


Q60.In Paris what are FD Roosevelt Stalingrad Louis Blanc

Answer: Metro Stations


Q61.We have used the Latin phrase ad hoc – what literally mean

Answer: For this special purpose


Q62.Which dancer died in 1927 strangled by scarf on car wheel

Answer: Isadora Duncan


Q63.What do astronomers call the red sky before sunrise

Answer: Aurora


Q64.A beast of prey sometimes called a glutton – what is it

Answer: Wolverine


Q65.French novelist – nearly 100 books all La Comedie Humaine

Answer: Honor’e de Balzac


Q66.Who got Judas job as the twelfth apostle

Answer: Matthias


Q67.Which famous horse race was won Urban sea, Carnegie, Lammtarra

Answer: Prix de l’arc de Triomphe


Q68.Elvis Stojko was an ice skating word champion – what country

Answer: Canada


Q69.What animals make up the Suidae family

Answer: Pigs


Q70.What is the word (derived from Malay) for unhusked rice

Answer: Paddy


Q71.Tete-beche is a familiar term in which hobby

Answer: Stamp Collecting


Q72.Good King Wenceslas was the King of which country

Answer: Bohemia (Germany)


Q73.Sir Jack Cohen founded what

Answer: Tescos – supermarkets


Q74.What does rabbi literally mean

Answer: My Master


Q75.What port lies at the mouth of the Swan river

Answer: Freemantle (Perth)


Q76.Chaconne, Rigadoon, Passepied are all types of what

Answer: Old style dances


Q77.What British birds lay only one egg during the nesting season

Answer: Fulmar or Guillemot


Q78.Who would use a Jigger, Buzz, Flagging iron, Round shaver, Adze

Answer: Cooper – making barrels


Q79.What pop group had a “Message in a Bottle”

Answer: Police


Q80.If an Italian was having Pranzo what would they be having

Answer: Lunch


Q81.What are fallows, lutinos and opalines

Answer: Budgerigars


Q82.In Paris there are two islands – Ile de la Cite and what

Answer: Ile St-Louise


Q83.Mapother IV is the real surname of what film star

Answer: Tom Cruise


Q84.Jean-Christopher Denner invented what musical instrument

Answer: Clarinet


Q85.Mendavoy and Martinez are characters in which TV show

Answer: NYPD Blue


Q86.Sardines are the young of which fish

Answer: Pilchard


Q87.Who wrote Oedipus Rex

Answer: Sophocles


Q88.The Camorra was the forerunner of what organisation in the USA

Answer: The Mafia


Q89.What is a Havana Brown

Answer: A Small Rabbit


Q90.What did Simon of Cyrene do in The Bible

Answer: Carry Christ’s cross


Q91.In 1925 at Windsor Bookies went on strike – against what

Answer: Betting Tax


Q92.What is a doucet

Answer: A Stags Testicle


Q93.What is the worlds largest sand island northeast of Brisbane

Answer: Fraser island


Q94.FT (London) Dow Jones (USA) what is Japans Share Index called

Answer: Nikkei


Q95.Who was the leader of the wolf pack in The Jungle Book

Answer: Akala


Q96.In the Bible from whom did David steal his wife Bathsheba

Answer: The Hittite warrior Uriah


Q97.The Cassegranian, Gregorian and Schmidt are types of what

Answer: Telescopes


Q98.Shakespeare – Antony, Romeo, Othello – what in common

Answer: Suicide


Q99.What instrument is sometimes called the clown of the orchestra

Answer: Bassoon


Q100.What world capital city is heated by volcanic springs

Answer: Reykjavik (Iceland)

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.