GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 15

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Dorethy Parker said “Scratch an actor and you will find” what

Answer: An Actress


Q2.What animal could be Siberian or Caspian

Answer: Tiger


Q3.Collective nouns – an Array of what

Answer: Hedgehogs


Q4.The Plains of Abraham overlook which city

Answer: Quebec


Q5.The Mariners Compass or Pyxis is what

Answer: Constellation


Q6.Who received the first ever Gold Disc

Answer: Glen Miller –Chatanooga cho cho


Q7.What is the National Bird of India

Answer: Peacock


Q8.Who directed Sharky’s Machine

Answer: Burt Reynolds


Q9.The Weir of Hermiston – last unfinished novel of who

Answer: Robert Louis Stevenson


Q10.What is the last book of the Bible

Answer: Revelations


Q11.What colour is the cross on the Greek Flag

Answer: White


Q12.What was used before the baton was invented to conduct

Answer: A Violin Bow


Q13.Leslie Lynch King became famous as who

Answer: Gerald Ford


Q14.Who was Andromedas mother

Answer: Cassiopeia


Q15.Lack of vitamin B1 causes what condition

Answer: Beri Beri


Q16.What does lager literally mean in German

Answer: Storage


Q17.Franz Kafka wrote in German what nationality was he

Answer: Czeck


Q18.Which car company produced the first front wheel drive 1934

Answer: Citroen


Q19.Who produced the Tom and Jerry cartoons until 1956

Answer: Fred Quimby


Q20.The name of which countries capital means good air

Answer: Argentina – Buenos Aires


Q21.What is the food of the secretary bird

Answer: Snakes


Q22.What bridge links a Palace with a State Prison

Answer: Bridge of Sighs –Venice


Q23.The African and French marigolds are native to what country

Answer: Mexico


Q24.Who is the Patron Saint of Grave diggers

Answer: St Anthony


Q25.What is Muckle Flugga

Answer: Rock and Lighthouse on Uist


Q26.George Simenon created Maigret – what nationality was he

Answer: Belgian


Q27.Country singer Hank Wangford had what profession

Answer: Gynaecologist


Q28.Pit Straight – Lesmo Bend – Roggia Bend – which Grand Prix

Answer: Monza Italy


Q29.What is a Chuckwalla

Answer: Lizard


Q30.Edward Whymper was the first to do what

Answer: Climb Matterhorn


Q31.What industry would use a mordant

Answer: Dying – to fix a colour


Q32.Catherine the Great of Russia was born in which country

Answer: Poland


Q33.What tanker caused a severe oil spill in 1989

Answer: Exxon Valdez (Alaska)


Q34.Which soul singer was Sittin on the Dock of the Bay

Answer: Otis Redding


Q35.In which city would you find The Blue Mosque

Answer: Istanbul


Q36.Where in the world is Radwick racecourse situated

Answer: Sydney Australia


Q37.What has a palimped got

Answer: Webbed Feet


Q38.Treifa foods are forbidden to which religious group

Answer: Jews – opposite of Kosher


Q39.Which metal is the best conductor of electricity

Answer: Silver


Q40.What ship was sunk in Auckland harbour in 1987

Answer: Rainbow Warrior(Greenpeace)


Q41.The Germans call them Stumphhose – what are they

Answer: Tights


Q42.Who might wear a wimple

Answer: A Nun


Q43.What is the largest country in Africa

Answer: Sudan


Q44.What tree can be English, American or Eurasian

Answer: Elm


Q45.Which dictator preferred 50,000 rifles to 50,000 votes

Answer: Benito Mussolini


Q46.What country was once named New France

Answer: Canada


Q47.Name ship sunk by the submarine Conqueror Falklands War

Answer: General Belgrano


Q48.In which country were modern banknotes first used

Answer: Sweden


Q49.What was invented in the Humpty Dumpty store Oklahoma

Answer: Supermarket Trolley


Q50.Which country produces wine in the Casablanca valley

Answer: Chile


Q51.The Sam Maguire Trophy is played for in which sport

Answer: Gaelic Football


Q52.The Somers Islands has what more familiar name

Answer: Bermuda


Q53.The Three Stars is the national ice hockey team which country

Answer: Sweden


Q54.How did camerawoman Lee Lyon die while working

Answer: Charged by Elephant


Q55.What type of animal is a markhor

Answer: Wild Goat


Q56.What historical event was referred to as Black 47

Answer: Irish Potato Famine


Q57.What game was patented under the name Sphairistrike

Answer: Lawn Tennis


Q58.What organisation did C T Russell found

Answer: Jehovah Witnesses


Q59.Paris and What other capital had the worlds first telephone link

Answer: Brussels


Q60.Tempera uses water and what to paint with

Answer: Egg Yoke


Q61.What song was The Pittsburgh Pirates anthem

Answer: We are Family –Sister Sledge


Q62.Whit countries parliament is called The Storting

Answer: Norway


Q63.Who directed Four Weddings and a Funeral

Answer: Mike Newell


Q64.Which company developed the Laser Printer

Answer: Cannon


Q65.Parsley is a member of which family

Answer: Carrot


Q66.The sackbut developed into which modern instrument

Answer: Trombone


Q67.The GRA govern which sport

Answer: Greyhound Racing Association


Q68.Which record label signed the Rolling Stones in 1991

Answer:Virgin


Q69.In heraldry gules are what colour

Answer: Red


Q70.Reginald Truscott-Jones became famous as who

Answer: Ray Miland


Q71.Mary Read and Anne Boney had what job in common

Answer: Pirates


Q72.Short actors stand on what wooden object – to appear bigger

Answer: Pancake


Q73.What is the commonest name for a pub in Britain

Answer: The Red Lion


Q74.What does the word economy mean in original Greek

Answer: Home Management


Q75.Pok ta Pok started in Mexico – what modern game/sport is it

Answer: Basketball


Q76.Edward Whymper was the first to do what

Answer: Climb Matterhorn


Q77.What is Pancetta

Answer: Bacon


Q78.In what film did Bruce Willis play a time travelling criminal

Answer: Twelve Monkeys


Q79.Who was the first gymnast to score a perfect 10 in Olympics

Answer: Nadia Comaneci


Q80.What bird is sacred in Peru

Answer: Condor


Q81.What was Colombo’s dog called

Answer: Fang – Basset Hound


Q82.What country makes Sukhindol wine

Answer: Bulgaria


Q83.The minnow is the smallest member of what fish family

Answer: Carp


Q84.Lucille Le Sueur became famous as who

Answer: Joan Crawford


Q85.In which city is The Abbey theatre

Answer: Dublin


Q86.Which islands capital is Flying Fish Cove

Answer: Christmas Island


Q87.A Myologist studies what

Answer: Muscles


Q88.Orpheus went into the underworld to rescue who

Answer: Eurydice


Q89.Where on the human body is the skin the thinnest

Answer: Eye


Q90.Colleen McCullough wrote which best selling book

Answer: The Thorn Birds


Q91.What would you put on your escutcheon – if you had one

Answer: Coat of Arms


Q92.What was Alka-Seltzer first marketed as

Answer: Cold Cure


Q93.What would be happening if you suffered from canitis

Answer: Greying Hair


Q94.According to the proverb which fruit tastes sweetest

Answer: Forbidden


Q95.What animals name literally translates as earth pig

Answer: Aardvark


Q96.What dance is usually performed to Orpheus in the Underworld

Answer: Can Can


Q97.The Air Canada Silver Broom is won in which sport

Answer: Curling


Q98.Iain Stewart – dropped – looked too normal – what pop group

Answer: The Rolling Stones


Q99.What is the main flavour of aioli

Answer: Garlic


Q100.What was the worlds first passenger jet aircraft

Answer: Comet


We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.