GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 14

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What do the quarters of a hot cross bun symbolise

Answers: Four Seasons


Q2.What is the literal translation of terrapin

Answers: Eatable (Algonquin word)


Q3.What to a French or Spanish man is an OVNI

Answers: UFO


Q4.What is it against the law to kill in Pacific Grove California

Answers: Butterflies – local ordinance 352


Q5.Ernest Hemmingway said what would protect against allergies

Answers: Having lots of sex


Q6.What better name is Mary Westmacott better known

Answers: Agatha Christie


Q7.In the Bible what did David give Saul as a dowry for Michal

Answers: 200 Foreskins from Philistines


Q8.What did Dr Samuel Mudd do that your inspired “name is mud”

Answers: Treated J W Booth Life imprison


Q9.How do you Rizzle something

Answers: Sun dry


Q10.If you suffered from pruritus – what would be wrong

Answers: Itching


Q11.What happened to the first traffic lights outside HP 1868

Answers: They exploded


Q12.What was unusual – beauty contest judge Percy Moorby 1985

Answers: He was Blind


Q13.What ruined Cesar Borgia’s honeymoon night

Answers: Mate gave him Laxatives


Q14.John Ruskin – Art Critic – Marriage collapsed when wife had what

Answers: Pubic Hair


Q15.Who called himself 8th wonder of world cos of his big dick

Answers: Charlie Chaplain


Q16.What country invented castanets

Answers: Egypt


Q17.Who is the patron saint of music

Answers: St Cecilia


Q18.Whose first box office film was called Risky Business

Answers: Tom Cruise


Q19.What is the smallest state of Australia

Answers: Tasmania


Q20.What is measured by an interferometer

Answers: Wavelength of light


Q21.Sarah Josepha Hall wrote what

Answers: Mary had a little lamb


Q22.What is the main ingredient of faggots

Answers: Liver


Q23.Who were the first people to measure the year

Answers: Babylonians


Q24.Who voices the female hyena in the lion king

Answers: Whoopee Goldberg


Q25.Anthony McMillan became famous as who

Answers: Robbie Coltrane


Q26.In Penny Lane what is the nurse selling from a tray

Answers: Poppies


Q27.Whose last words were “lets do it”

Answers: Garry Gilmore


Q28.The Black Swan is native to which country

Answers: Australia


Q29.Who said “All the world’s art ain’t worth a good potato pie”

Answers: L S Lowrie


Q30.Collective nouns a Toc of what

Answers: Capercailzie


Q31.Where does the spice saffron come from

Answers: The Crocus


Q32.What tennis player had trials with Bayern Munich soccer club

Answers: Boris Becker


Q33.Which children’s character was created by Mary Tourtel

Answers: Rupert the Bear


Q34.What does the name Ghengis Khan mean

Answers: Very Mighty Ruler


Q35.Who was Canada’s first prime minister

Answers: Sir John MacDonald


Q36.What do Stacey Keach and Oscar Wilde have in common

Answers: Reading Jail


Q37.Mathew Webb swam the channel – where did he drown

Answers: Niagara Falls


Q38.In what movie did Sinatra sing My Kind of Town

Answers: Robin and the 7 Hoods


Q39.Whose last unfinished novel was The Last Tycoon

Answers: F Scott Fitzgerald


Q40.What do callipygian people have

Answers: Prettily shaped buttocks


Q41.Cheers exterior shots featured a real bar – what’s it name

Answers: Bull & Finch


Q42.What flavouring is used in the Belgian beer Kriek

Answers: Cherries


Q43.A young what is called an Eyas

Answers: Hawk


Q44.Who was given an honorary Oscar in 1985 after 50 years acting

Answers: James Stuart


Q45.Handel’s Harmonious Blacksmith was written for what instrument

Answers: Harpsichord


Q46.A paratrichosic person has extra what

Answers: Hair in unusual places


Q47.What is added to brandy to make a sidecar

Answers: Cointreau or Triple Sec


Q48.Josip Broz became famous as who

Answers: Marshal Tito


Q49.The Pampero blows over which mountains

Answers: Andes


Q50.Which Canadian city is know as The Steel City

Answers: Hamilton – Ontario


Q51.The Gettysburg Address was written on what

Answers: Used envelopes


Q52.Collective nouns – a siege of

Answers: Herons


Q53.Who was banned from writing USA Constitution – secret Jokes

Answers: Benjamin Franklin


Q54.The 9 banded armadillo and humans have what in common

Answers: Both catch Leprosy


Q55.How did Attila the Hun die on honeymoon

Answers: Booze – Honeymoon 30 day booze up


Q56.Andr’e Gide the writer was expelled from school for what crime

Answers: Masturbating during lessons

Q57.What is the most popular Saints name

Answers: Felix – 67 John 65


Q58.What type of food is a Munster plum

Answers: Potato


Q59.Old superstition Wearing socks inside out protection from what

Answers: Witches


Q60.What food item did Pythagoras advise his followers to avoid

Answers: Beans


Q61.What given out celebrate birthday of King Bjumbal Thailand 1983

Answers: Free Vasectomies


Q62.What would a nidologist be interested in

Answers: Birds nests


Q63.In the 18th century what job did a fart-catcher do

Answers: A footman – walk behind master


Q64.What is a young pigeon called

Answers: Squab


Q65.Around which French town is the champagne industry located

Answers: Epernay


Q66.What airlines identification code is VS

Answers: Virgin Atlantic


Q67.In which G&S operetta is eating a sausage roll a secret sign

Answers: The Grand Duke


Q68.What emperor ordered St Peter crucified

Answers: Nero


Q69.What was the name of Ali Babas female slave

Answers: Morgiana


Q70.In which novel does the character Quebec Bagnet appear

Answers: Bleak House


Q71.Roy Thines played David Vincent in which TV series

Answers: The Invaders


Q72.What colour is the cap given to an England cricket player

Answers: Blue


Q73.What capital city began as the village of Edo

Answers: Tokyo


Q74.Whose music was on the soundtrack of When Harry met Sally

Answers: Harry Connick Jr


Q75.In which sport is there a York round

Answers: Archery


Q76.If you had podobromhidrosis what would you have

Answers: Smelly Feet


Q77.What instrument is also called the octave flute

Answers: Piccolo


Q78.What type of food is coulibac

Answers: Russian Fish Pie


Q79.What spice is used to make a whiskey sling

Answers: Nutmeg


Q80.What sort of creature is a tarantula hawk

Answers: Wasp – hunts spiders66


Q81.In Utmost Good Faith is the motto of which organisation

Answers: Lloyds of London


Q82.The Shadows first record went straight to no 1 – what was it

Answers: Apache


Q83.What is the most common disease in the world

Answers: Dental Caries


Q84.Cirrus is a cloud type – what literal translation of its Latin name

Answers: Lock of Hair


Q85.Which country was the first to make seat belts compulsory

Answers: Czechoslovakia


Q86.Collective nouns a Host of

Answers: Sparrows


Q87.Zubin Mehta conducted who in concert

Answers: Three Tenors


Q88.Who wrote and starred in the 1922 version of Robin Hood

Answers: Douglas Fairbanks


Q89.Where were the 1952 Olympics held

Answers: Helsinki


Q90.Franz Halls The Laughing Cavalier – what’s the paintings real title

Answers: Portrait of a man


Q91.Which US state is known as the Nutmeg State

Answers: Connecticut


Q92.In a Gynocracy – who rules

Answers: Women


Q93.In golf the no 10 iron is usually called what

Answers: Wedge


Q94.What was the name of the Jester in As You Like It

Answers: Touchstone


Q95.What alternative scale (not Richter) measures earthquakes

Answers: Mercalli


Q96.If an alloy is an amalgam what metal must it contain

Answers: Mercury


Q97.What stretch of water separates Italy and Sicily

Answers: Straights of Messina


Q98.The Althing rules in which country

Answers: Iceland


Q99.Who won an Oscar for the soundtrack to Chariots of Fire

Answers: Vangelis


Q100.Collective nouns – a Barren of what

Answers: Mules

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.