GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 13

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What is the national flower of Australia

Answers: The Wattle Blossom


Q2.A nudist is Spain fined £65 – £60 for being nude and £5 for what

Answers: Having no ID papers


Q3.Adolf Hitler took nude photos of Ava Brown – What part why

Answers: Arse – so she not recognised


Q4.What links Sheffield, Edinburgh, Rome

Answers: Built on 7 Hills


Q5.What pet did Florence Nightingale carry with her

Answers: An Owl (in her pocket)


Q6.What are the worlds smallest trees – (not Bonsai)

Answers: Dwarf Willows(Greenland) 2 inch


Q7.Paul Revere was a silversmith, copper engraver and what

Answers: Dentist


Q8.What fruit did Eve give to Adam in the bible

Answers: Fig – Apple mistranslation


Q9.Gavrilo Princip assassinated who

Answers: Archduke Ferdinand


Q10.What is the only bird that can smell

Answers: Emus


Q11.An Arab horse has less what than other horses

Answers: Bones – one vertebra less


Q12.An exultation is a group of what animals

Answers: Larks


Q13.Pertussis has what more common name

Answers: Whooping Cough


Q14.Which actress was jailed in 1982 for tax evasion

Answers: Sophia Loren


Q15.In what country did red onions originate

Answers: Italy


Q16.Speed skating started in which country

Answers: Netherlands


Q17.What job did Ernest Hemmingway do in WW1

Answers: Ambulance Driver


Q18.Betty Joan Perske is better known as who

Answers: Lauren Bacall


Q19.What was the name of the Roman God of sleep

Answers: Somnos


Q20.Vivaldi the composer had what other profession

Answers: Priest


Q21.What was the final episode of MASH called

Answers: Goodbye Farewell and Amen


Q22.Joe Yule jr born 1920 became famous as who

Answers: Mickey Rooney


Q23.In what sport are Triffus, Miller and Rudolf moves

Answers: Trampolining


Q24.Albert Finney turned down which role – Peter O Tool – Oscar

Answers: Laurence of Arabia


Q25.Douglas Engelbart invented what – we all use it

Answers: Mouse


Q26.What is unusual about the nobody crab

Answers: Transparent appears No Body


Q27.Collective nouns – what group af animals are a labour

Answers: Moles


Q28.Durbarry is cream of a vegetable soup – what one

Answers: Cauliflower


Q29.What is the Australian name for a long narrow ox bow lake

Answer:Billabong


Q30.Les Reed wrote which famous song for a Welsh singer

Answers: Its not Unusual – Tom Jones


Q31.Whose last words were – “That was the best soda I ever tasted”

Answers: Lou Costello


Q32.What is the common name for the astyeroidea

Answers: Starfish


Q33.Jonquil is a shade of what colour

Answers: Yellow


Q34.Vincent Furnier is better known as who

Answers: Alice Cooper


Q35.If you were severed a dish ‘belle h’elen what fruit would it be

Answers: Pears


Q36.Which acid gives nettles their sting

Answers: Formic acid


Q37.In the Hindu religion what is a Mandir

Answers: Temple


Q38.Which wine grape variety is most planted in California

Answers: Chardonnay


Q39.A paddling is a group of which animals

Answers: Ducks


Q40.From what country does the dish skordalia come

Answers: Greece


Q41.Declan McManus became famous as who

Answers: Elvis Costello


Q42.Robert Fitzroy captained which famous ship

Answers: The Beagle


Q43.Who said “I have no problems with drugs – only policemen”

Answers: Keith Richard


Q44.Which American city was named after a British Prime Minister

Answers: Pittsburgh


Q45.Spelling counts – what is the singular of scampi

Answers: Scampo


Q46.Vermicelli pasta literally translates as what

Answers: Little worms


Q47.Ernest Hemmingway, Oscar Wilde, Ranier Maria Rilke – Common

Answers: Mothers made them Crossdress


Q48.What foodwise is a Fieldlane Duck

Answers: Baked Sheep’s Head


Q49.When does a Bride walk up the Aisle

Answers: Never Aisles at side only


Q50.How did Marc Quinquadron die while setting a new world record

Answers: Food Poisoning ate 7 snails 3 min


Q51.What did the S stand for in Harry S Truman

Answers: Nothing


Q52.Women 375 – 1 Men 1400 – 1 chance of doing what

Answers: Living to 100


Q53.What colour is Octopus blood

Answers: Blue


Q54.A Rafter is a collection of what creatures

Answers: Turkeys


Q55.In Maryland it is illegal to maltreat which creature

Answers: Oyster


Q56.Apart from man what is New Zealand’s only native mammals

Answers: Bats


Q57.Wo Fat was the enemy of which TV detective

Answers: Steve MacGarett


Q58.Who entered a contest to find his own look-alike and came 3rd

Answers: Charlie Chaplin


Q59.What colour is worn for funerals in Egypt

Answers: Yellow


Q60.What country excludes women from the graveside rituals

Answers: China


Q61.March 21st to April 20th is what Star sign

Answers: Aries


Q62.Viscum Album provides an excuse for stealing what

Answers: A Kiss (its Mistletoe)


Q63.A haboob creates what

Answers: Sandstorm – Desert Wind


Q64.Felix Salten wrote which Disney cartoon

Answers: Bambi


Q65.Nephologists study what

Answers: Clouds – Meteorology


Q66.What is the name of the four holy books of the Hindus

Answers: The Vedas


Q67.Pat Sullivan created which cartoon character

Answers: Felix the Cat


Q68.What is the national flower of Mexico

Answers: Dahlia


Q69.The Pindus is the main mountain range in what country

Answers: Greece


Q70.What animal always gives birth to same sex twins

Answers: Armadillo


Q71.Hans Christian Anderson had what job before writing

Answers: Actor


Q72.What colour is named after a battle fought in Italy in 1859

Answers: Magenta


Q73.In Scotland what was the tawse

Answers: Teachers Strap or belt


Q74.Which authors books are most borrowed from libraries

Answers: Catherine Cookson


Q75.What do you add to vegetables to make the dish salmagundi

Answers: Duck or Chicken


Q76.What does hours d’oeurve literally mean

Answers: Out of course hence Extra Dish


Q77.Nossa Senhora da Aparecida is the Patron Saint which country

Answers: Brazil


Q78What airline used to be called Dobrolet

Answers: Aeroflot


Q79.The Acropolis – what does the word literally mean

Answers: Highest point (of acity)


Q80.What is a Dolly Varden

Answers: Large Hat


Q81.Terrance Nelhams became better knows as who

Answers: Adam Faith


Q82.Dick Turpin the highwayman served and apprenticeship as what

Answers: Butcher


Q83.What is the main food of the Oyster catcher bird

Answers: Mussels


Q84.In which cop show did Petrie and Isbecki appear

Answers: Cagney and Lacey


Q85.In the Bolshoi ballet what does the word Bolshoi mean

Answers: Big


Q86.What is a geoduck

Answers: Clam


Q87.What is Sean Connery’s real first name

Answers: Thomas


Q88.What nationally was Mata Hari shot as a spy

Answers: Dutch


Q89.Who said – Toe err is human – But it feels divine

Answers: Mae West


Q90.Names – Baker – Cook Smith easy – what did a Chandler do

Answers: Make Candles


Q91.What plant was named after the Greek goddess of the rainbow

Answers: Iris


Q92.Which sailor dreamed of Toasted Cheese in Treasure Island

Answers: Ben Gunn


Q93.Who played the girl on the motorcycle in a film of same name

Answers: Marianne Faithful


Q94.What writer was paid $5 for writing thanks

Answers: Rudyard Kipling


Q95.What sort of animal is a fennec

Answers: Desert Fox


Q96.Why two car thieves caught trying to sell stolen car in 1976

Answers: Tried to sell to owner


Q97.Billie Holiday, James Dean, Eva Peron, Janis Joplin – Common

Answers: All were Prostitutes


Q98.What subject Ben Franklins letter to Royal Academy – Brussels

Answers: Perfuming Farts


Q99.Reginald Carey became famous as who
Answers: Rex Harrison

Answers: Spicy Sausage

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.