GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 11

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.What fashion did General Ambrose Burnside start in Civil War

Answers: Sideburns


Q2.In what village do Tom Sawer and Huckleberry Finn live

Answers: St Petersburg


Q3.What Opera’s story is about a female cigar factory worker

Answers: Carmen


Q4.E is the international car registration plate for which country

Answers: Spain (Espania)


Q5.USA has most roads what country has second most

Answers: India


Q6.Part of the human body can expand 20 times its normal size

Answers: Stomach 0.5 litres to 5 litres


Q7.In the 1920s Dr Ida Rolf developed Rolfing as what alt therapy

Answers: Deep Massage


Q8.Which dinosaurs name translated as speedy predator

Answers: Velociraptor


Q9.Price one kilo went from $63 to $260 in 1976 when sale illegal

Answers: Ivory


Q10.The island of Yap has the worlds largest what

Answers: Coins up to 12 feet across


Q11.Ben Franklin invented it – Britain tried it in 1916 – What

Answers: Daylight saving Time


Q12.In which country is Mount Aspiring National Park

Answers: New Zealand (South Island)


Q13.Alfred Wallace coined which phrase – Wrongly given to Darwin

Answers: Survival of the Fittest


Q14.Who won the first Nobel prize for Physics in 1901 – gave away

Answers: Wilhelm Roentgen


Q15.What countries days include Fire day, Water day and wood day

Answers: Japan Tue Wed Thu


Q16.What was Hebe the goddess of

Answers: Youth


Q17.What are a Galliard, Sarabande, Morisca and Courente

Answers: Dance Types


Q18.Who composed the overture Hebrides (Fingals cave) two names

Answers: Felix Mendelssohn


Q19.Tanjong Panger Container Terminal where worlds largest con port

Answers: Singapore


Q20.What would an anemometer measure

Answers: Wind Speed


Q21.If you were eating calemare – what are you snacking on

Answers: Squid


Q22.Which women injured riding, eloped with a poet, dog called Flash

Answers: Elizabeth Barret Browning


Q23.The Bermuda Bowl is world championship in which game

Answers: Bridge


Q24.ROK international car registrations which country

Answers: Korea


Q25.USA has most cars what country has second most

Answers: Japan


Q26.Over 90% of the worlds total population of what gone since 1970

Answers: Rhinoceros


Q27.1804 J M Jacquard invented first programmable device – what

Answers: Loom (programmed punch cards)


Q28.Sobek was an Egyptian god – in what form is he seen

Answers: Crocodile


Q29.The Amati family were famous for making what

Answers: Violins


Q30.Oliver was fed gruel – its made from water and what

Answers: Oatmeal


Q31.Nacre is more commonly known as what

Answers: Mother of Pearl


Q32.In the 18th century Siberia used solid blocks of what as money

Answers: Tea


Q33.In fable who pulled the thorn from the lions paw – not eaten

Answers: Androcles


Q34.Thomas Chippendale mostly worked in what wood

Answers: Mahogany


Q35.The USA has the most railtrack – what country second

Answers: Canada


Q36.Aleksei Leanov was the first to do what

Answers: Space walk


Q37.What is the name of Moses and Aaron’s sister

Answers: Miriam


Q38.The American Triple Crown – Belmont st Kentucky Derby and?

Answers: Preakness Stakes


Q39.John Gore, Edward Saunders pioneered what org in Australia

Answers: Salvation Army


Q40.What dog in ancient China was restricted to the aristocracy

Answers: Pekinese


Q41.Name Captain Nemo’s pet seal

Answers: Esmeralda


Q42.Rouget de Lisle did what to make him famous

Answers: Composed Marseillaise


Q43.The Caspian Java Bali what became extinct in 19th Century

Answers: Tigers


Q44.Whose magazine is called The Watchtower

Answers: Jehovah Witnesses


Q45.What does a manometer measure

Answers: Gas pressure


Q46.What county has the largest army in the world

Answers: China


Q47.In which city is the worlds oldest museum – Ashmolian 1679

Answers: Oxford


Q48.Which American state has the motto Esto Perpetua – its forever

Answers: Idaho (Gem State)


Q49.What is the correct name for The Laughing Jackass

Answers: Kookaburra


Q50.Marilyn Munroe was the model for which Disney Character

Answers: Tinker Bell


Q51.In the Chinese calendar what year follows Monkey

Answers: Chicken


Q52.What river flows through 8 countries and four capitols

Answers: Danube


Q53.What does the word Desert (from Latin desertus) translate as

Answers: Abandoned


Q54.In 1848 The London Daily News carried the worlds fist what

Answers: Weather report / forecast


Q55.What is a Kakapoo

Answers: Nocturnal New Zealand Parrot


Q56.Which tennis player was sued by his fan club

Answers: Jimmy Connors


Q57.What animal – faster horse – longer no h20 camel – see behind

Answers: Giraffe


Q58.What is a chemically castrated cock called

Answers: Capon


Q59.Nessus killed Hercules – What was Nessus

Answers: Centaur


Q60.Eva Shain was the first woman to do what

Answers: Judge pro heavy boxing Match


Q61.What city has the longest metro system

Answers: London


Q62.Yoga (the meditation) is a Sanskrit word meaning what

Answers: Union


Q63.What was invented 1903 – patented 1906 G C Beilder

Answers: Photocopier


Q64.Which SF author invented the idea of the com Satellite

Answers: Arthur C Clark


Q65.What country consumes the most coal each year

Answers: China


Q66.In Britain pool and snooker players call it side – what USA name

Answers: English


Q67.What form modern sculpture invented Calder named Dechamp

Answers: The Mobile


Q68.What book featured Topsy who growed

Answers: Uncle Toms Cabin –H B Stowe


Q69.Where – accident 1953 – motor sport killed 83 spectators

Answers: Le Mans


Q70.James Outram invented what

Answers: Tramways


Q71.All Sikhs must possess five things – one is a Kangha – what is it

Answers: Comb


Q72.What colour graded slope do expert skiers use

Answers: Black


Q73.Randy Newman said short people don’t have what

Answers: Reason to Live


Q74.To which gentleman’s club did Phineas Fogg belong

Answers: The Reform


Q75.What’s the only alt therapy fully recognised Western medicine

Answers: Osteopathy


Q76.Arnold Cream was a famous (early) boxer – who

Answers: Jersey Jo Walcott


Q77.Bunyon wrote Pilgrims Progress – where

Answers: Bedford Jail


Q78.Who did Mork call to each week on Ork

Answers: Orsen


Q79.What composer boasted “I could set a laundry list to music”

Answers: Rossini


Q80.What dinosaurs name translates as three horned

Answers: Triceratops


Q81.What device did Henry Doherty patent in 1972

Answers: Pooper Scooper


Q82.Earl D Biggers created which oriental detective (both names)

Answers: Charlie Chan


Q83.Whose backing group was The Coconuts

Answers: King Creole


Q84.What does soviet mean

Answers: Workers Council


Q85.What is a smew

Answers: A type of wild duck


Q86.Which actor wrote the book The Outlaw Trail

Answers: Robert Redford


Q87.What was pirate Captain Flint’s ship called

Answers: Walrus


Q88.Bartommelo Christofori invented what

Answers: Piano


Q89.What is a ziggurat

Answers: Mesopotainian Temple tower


Q90.Daisy Hawkins original name of which Beatles hit song

Answers: Eleanor Rigby


Q91.Why did the USA govt open Lincolns coffin in 1887 and 1901

Answers: Check body still there


Q92.You’ll Never Walk Alone came from which 1945 musical show

Answers: Carousel


Q93.Which Greek philosopher wrote The Republic and The Laws

Answers: Plato


Q94.EAU international car registration plate which country

Answers: Uganda


Q95.Iolanda Balas – Romania – won 150 consecutive events – what

Answers: High Jump 1956 – 67


Q96.Which insect has the best eyesight

Answer: Dragonfly


Q97.The Campbell-Stokes recorder measures what with a glass ball

Answers: Sunshine


Q98.Which country are the current Olympic Rugby Champions 1924

Answers: USA


Q99.What did William Young invent in 1800

Answers: Different shoes left right


Q100.Who was La Purcelle of Voltair’s poem

Answers: Joan of Arc

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.