GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 10

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.In the Chinese New Year what year follows Rat

Answers: Ox


Q2.Genuphobia is the fear of what

Answers: Knees


Q3.Percy LeBaron Spencer invented what in 1945 in USA

Answers: Microwave Oven


Q4.St Peter was the first Pope – Who was second

Answers: St Linus


Q5.What 1945 film won best picture, actor, director Oscars

Answers: The Lost Weekend


Q6.What European nation was the first to drink tea

Answers: The Dutch


Q7.Beaufort – the wind scale man – had what job

Answers: Sailor (Admiral)


Q8.What bird is the symbol of Penguin books (children’s section)

Answers: Puffin


Q9.Diane Leather was the first woman to do what

Answers: Sub 5 minute mile


Q10.What is Admiral Sir Miles Messervy usually known as

Answers: M (Bond films)


Q11.What is sericulture

Answers: Growing Silkworms


Q12.What was Edison’s first practical invention

Answers: Tick a Tape for stockmarket


Q13.Frigophobia fear of what

Answers: Being Cold


Q14.Which company invented the transistor radio in 1952

Answers: Sony


Q15.Who is the only solo performer to win Euro song twice

Answers: Johnny Logan 1980 –1987


Q16.Robert Whithead invented what weapon in 1866

Answers: Torpedo


Q17.Zymase and Glucose combine to form what drug

Answers: Alcohol


Q18.Translated literally what does television mean

Answers: Far Seeing


Q19.Not as soups what have gazpacho – vichyssoise in common

Answers: Served Cold


Q20.Who was the Greek goddess of retribution

Answers: Nemesis


Q21.What is dittology

Answers: Double meaning


Q22.Who played Pink in the movie The Wall

Answers: Bob Geldorf


Q23.Rhabdophobia fear of what

Answers: Being Beaten


Q24.Dr C W Long was the first to use what (anaesthetic) in 1842

Answers: Ether


Q25.Hey Big Spender comes from what musical

Answers: Sweet Charity


Q26.The name Malissa means what

Answers: Bee


Q27.What was Acadia

Answers: Nova Scotia (French Name)


Q29.Dragoon, Antwerp, Poulter, Tumbler, Horseman types of what

Answers: Pigeon


Q30.What was the first frozen food available in Britain in 1937

Answers: Asparagus


Q31.If you suffer from cynanthropy what do you think you are

Answers: Dog


Q32.Madame Pauline de Vere first female circus performer – do what

Answers: Head in Lions Mouth


Q33.How was Alexander the Greats body preserved

Answers: In large jar of honey


Q34.Californian law no shooting any animal – moving car except what

Answers: Whale


Q35.Peter Falk plays Lt Colombo but who was first offered role

Answers: Bing Crosby


Q36.What type of birds (Hugin + Munin) sit on the shoulders of Odin

Answers: Ravens


Q37.What was the last European nation to accept the potato

Answers: France


Q38.Students at Cambridge – no dogs – what Lord Byron keep

Answers: Bear


Q39.King Mongut had aprox 9000 wife’s/concubines what country

Answers: Siam – Thailand


Q40.Only approx one third worlds population uses what regularly

Answers: Fork


Q41.William Tayton was the first man to do what

Answers: Appear on TV – at Bairds demo


Q42.What pop group took their name from a Herman Hess novel

Answers: Steppenwolff


Q43.How often does a Hebdomadal Council meet

Answers: Weekly


Q44.What was unusual about Tyrell’s car in the 1976 Spanish G Prix

Answers: Six Wheels


Q45.In what country is the Eucumbene Dam

Answers: Australia New S Wales


Q46.Males outnumber females by 5 to 1 in what addiction

Answers: Alcoholism


Q47.Dr F Lanchester invented what motor safety aid in 1902

Answers: Disc Brakes


Q48.Halophobia fear of what

Answers: Speaking


Q49.Arthur Jefferson better known as who

Answers: Stan Laurel


Q50.Why is the city La Paz in Bolivia safe from fire

Answers: To high – Not enough air to burn


Q51.What is the national drink of Yugoslavia

Answers: Slivovitz


Q52.What is the literal translation of pot-pouri

Answers: Putrid Pot


Q53.Who did James Bond marry – character – (both names)

Answers: Theresa Draco


Q54.What is studied in the science of somatology

Answers: The Body 9


Q55.What was Hugh Hefner’s jet plane called

Answers: Big Bunny


Q56.What profession did Handel originally study

Answers: The Law


Q57.Which part of the body is most sensitive to radiation

Answers: The Blood


Q58.What film made 58 times – cartoon, porrno, operatic, ballet

Answers: Cinderella


Q59.Mr Chips said goodbye from Brookfield school – What subject

Answers: Latin


Q60.In which American city can you get doctorate in hambugerology

Answers: Hamburger College –Chicago


Q61.Which author created The Saint (both names)

Answers: Leslie Charteris


Q62.Franz Liszt was the farther in law of what composer

Answers: Richard Wagner


Q63.In what town was Leonardo Da Vinci born

Answers: Vinci


Q64.Who directed the Halloween series of films

Answers: John Carpenter


Q65.What metal impurity makes rubies red and emeralds green

Answers: Chromium


Q66.Helen Mitchell became famous as what soprano

Answers: Nellie Melba


Q67. 47 people worked on a committee to produce what work

Answers: Authorised version of Bible


Q68.What book was made into the first feature length British cartoon

Answers: Animal Farm in 1954


Q69.Who first said “Publish and be Damned”

Answers: Wellington re Harriot Wilson mistress


Q70.Edwin Drake sank the first of them in 1859 – what were they

Answers: Oil Wells


Q71.Calico cloth was invented in which country

Answers: India


Q72.Jamie Farr played what role in MASH

Answers: Corporal Clinger


Q73.Whets the correct name for golf club called Texas Wedge

Answers: Whose nickname was slowhand (both names) Eric Clapton


Q74.Which country invented the mariners compass

Answers: China


Q75.What countries international car registration letters are DZ

Answers: Algeria


Q76.What is the phonetic alphabet word for letter P

Answers: Papa


Q77.What is a runcible spoon

Answers: A broad Pickle fork


Q78.The artist Abbott Thayer’s developed what for military use

Answers: Camouflage colours


Q79.What did Francis Bacon call The Purest of Pleasures

Answers: The Garden


Q80.What is the largest single known gold object in the world

Answers: Tutankhamens Coffin


Q81.Where are you most likely to have a serious accident

Answers: In your home


Q82.Melvin R Bissell invented what in 1876 in the USA

Answers: Carpet Sweeper


Q83.Peniaphobia fear of what

Answers: Being Penniless


Q84.About which game has most books been written

Answers: Chess


Q85.Albert De Salvo was better known as who

Answers: The Boston Strangler


Q86.Clemintina Campbell famous as who

Answers: Cleo Lane


Q87.What should you give after 15 years of marriage

Answers: Crystal


Q88.What is a Charollais

Answers: Type of Cattle


Q89.What place is called Rapa-nui by its native inhabitants

Answers: Easter Island


Q90.Where was/is the original Penthouse

Answers: In a Real Tennis Court


Q91.For what would an Edgar be awarded or won

Answers: Mystery Writing


Q92.What are salopettes

Answers: Snow proof Dungaree trousers


Q93.Which society cared – plague victims when physicians left 1665

Answers: Apothecaries


Q94.Domenikos Theotocopoulos born Crete – died Spain – who

Answers: El Greco


Q95.What nation on average takes most time to eat meals

Answers: French


Q96.Agnes the girls name means what

Answers: Chaste


Q97.What were the wicks in the Vestal Virgins lamps made from

Answers: Asbestos


Q98.Who is the Patron Saint of France

Answers: St Denis


Q99.What are you supposed to give/get for 40 years of marriage

Answers: Ruby


Q100.What is the Roman Numeral for 1000

Answers: M

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.