GK Questions for SSC And UPSC With Answer – SET 12

Here you will find SSC and UPSC GK With Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Concepts of SSC and UPSC Questions. Students also can take a free test of the SSC and UPSC Questions.

Q1.Name the actor who played Ben Casey (both Names)

Answers: Vince Edwards


Q2.What links Elvis Presley, Bruce Willis, Richard Gere

Answers: Married in Las Vegas


Q3.What – advertised phrase “Even your best friends wont tell you”

Answers: Listerine mouth wash


Q4.Who wrote Don’t count your chickens before they are hatched

Answers: Aesop – Milkmaid and her Pail


Q5.Last Words I am Dying with the help of too many Physicians

Answers: Alexander the Great


Q6.Who composed Peter and the Wolf in 1936 (both names)

Answers: Sergai Prokofiev


Q7.Who painted the Water Lilly Pond in 1899 (both names)

Answers: Claude Monet


Q8.Magazine wrote “Fighting for peace” is like fucking for chastity

Answers: Knave March 1977


Q9.In what film was line A mans gotta do what a mans gotta do

Answers: Alan Ladd Shane


Q10.Which famous whore said – God is love but get it in writing

Answers: Gypsy Rose Lee


Q11.In Hamlet who is Ophelia’s father

Answers: Polonius


Q12.Guru Nanak founded which religion

Answers: Sikhism


Q13.What was unusual about the Gossamer Albatross aeroplane

Answers: Man (pedal) powered


Q14.What country is nearest to the North Pole

Answers: Greenland


Q15.If you were in Lou Grants office what city are you in

Answers: Los Angeles


Q16.What city is known as The worlds chocolate capital

Answers: Hershey Pennsylvania


Q17.What is detective Hercules Poirot’s brothers name

Answers: Achille


Q18.To what family does the hippopotamus belong

Answers: Pig


Q19.Smith most common USA name what’s second

Answers: Johnson


Q20.Who secretly married Sara Lowndes in November 1965

Answers: Bob Dylan


Q21.What phantom ship is said to haunt The Cape of Good Hope

Answers: The Flying Dutchman


Q22.In which city is the worlds oldest tennis court from 1496

Answers: Paris


Q23.What word appears over 46000 times in the Bible

Answers: And


Q24.What food dishes name translates as pepper water

Answers: Mulligatawny – from India


Q25.In 1891 what city held the first weightlifting world championship

Answers: London


Q26.What dinosaurs name translates as roof lizard

Answers: Stegosaurus


Q27.In which country did Turkeys originate

Answers: USA


Q28.What is Radar from MASH home town

Answers: Ottumwa – Iowa


Q29.In Macbeth what witch speaks first

Answers: The first witch


Q30.What fabled monster has a lions head and a serpents tail

Answers: Chimera


Q31.Who steals the Pink Panther in the original film

Answers: The Phantom


Q32.What is Challa

Answers: Bread – often plaited


Q33.Cher Ami saved the Lost Battalion in 1918 what was it

Answers: Pigeon


Q34.Whose girlfriend was Virginia Hill – he killed her B Hills 1947

Answers: Bugsy Siegel


Q35.What is the oldest known alcoholic beverage

Answers: Mead


Q36.From what country does the Elkhound originate

Answers: Norway


Q37.An isohel on a map joins place of equal what

Answers: Sunshine


Q38.A Regatta is a boat races – where was the original Regatta

Answers: Venice


Q39.In England what would you buy or get at a Mop Fair

Answers: Servants for Hire


Q40.Who was the little gentleman in velvet – death William III

Answers: A Mole


Q41.The Marie Celeste sailed from which port

Answers: New York


Q42.In Milton’s Paradise Lost what was the lowest point of Hell

Answers: Pandemonium (Hells capitol)


Q43.Pat Reid wrote which book – filmed and TV often

Answers: The Colditz Story


Q44.How was William Huskinson killed in 1830 – first ever

Answers: Run over by Railway Train


Q45.In which country is Zug

Answers: Switzerland – smallest Canton


Q46.What was the Grammy album of the year in 1967 (Full name)

Answers: Beatles Sergeant Peppers


Q47.McLean Stevenson played which character in MASH

Answers: Colonel Blake


Q48.Which company slogan was “We’re No 2 We try harder”

Answers: Avis rent a car


Q49.Who said the quickest way of ending a war is to lose it

Answers: George Orwell


Q50.5 items a Sikh must have Comb Dagger Hair Metal Bracelet and

Answers: Knee lengthundershorts 5Ks


Q51.Man shall not live by bread alone – Which NT book

Answers: Matthew 4.4


Q52.RL international car registration plate which country

Answers: Lebanon


Q53.Which dinosaurs name translates as double beam

Answers: Diplodocus


Q54.Which SF author wrote The Day it Rained Forever

Answers: Ray Bradbury


Q55.Who said “The die is cast” (on crossing the Rubicon)

Answers: Julius Caesar


Q56.Jenny Von Westphalen was married to who

Answers: Karl Marx


Q57.What city is closest to Copacabana beach

Answers: Rio de Janeiro


Q58.Who wrote the music for the film ET (both names)

Answers: John Denver


Q59.In Greek legend what was Pygmalion’s kingdom

Answers: Cyprus


Q60.What was the first penal colony in New South Wales

Answers: Botany Bay


Q61.Who wrote Private Lives – 1930 – Blyth Spirit 1941 (both names)

Answers: Noel Coward


Q62.For which company did Elvis Costello program computers

Answers: Elizabeth Arden


Q63.In what Hitchcock film did Shirley MacLaine debut in 1956

Answers: The trouble with Harry


Q64.The original Peeping Tom had what job

Answers: Tailor


Q65.What song is sung the most

Answers: Happy Birthday


Q66.The Mbuti tribe in Africa are the worlds what

Answers: Shortest race


Q67.Grace Metalious wrote which famous novel (and TV show)

Answers: Peyton Place


Q68.Who said Old age isn’t so bad – considering the alternative

Answers: Maurice Chevalier


Q69.Who composed the opera Billy Budd in 1951 (both names)

Answers: Benjamin Britain


Q70.What film was a California cinema showing when it went on fire

Answers: The Towering Inferno


Q71.In what magazine does Alfred E Newman appear

Answers: MAD


Q72.What amateur Reached Wimbledon Semi final in 1977

Answers: John McEnroe (aged18)


Q73.Who said Politics is the art of the possible 11 Aug 1867

Answers: Otto Von Bismarck


Q74.What advertised phrase Born 1820 still going strong

Answers: Johnnie Walker


Q75.Hugh O’Brian played the lead in what Old Western series

Answers: Wyatt Earp


Q76.CH car international registration plate which country

Answers: Switzerland


Q77.Who said – Give us the tools and we will finish the job Feb 1941

Answers: Winston Churchill


Q78.In The Marriage of Figaro – who did Figaro marry

Answers: Sussanah


Q79.What state was founded by Mohammed Ali Jinnah

Answers: Pakistan


Q80.What nationality are the most immigrants to the USA

Answers: Mexican


Q81.In 1986 Graceland was the Grammy album of the year – who’s

Answers: Paul Simon


Q82.Bob Cummings played which character (both names)

Answers: Maxwell Smart


Q83.Complete advertising phrase from 1935 My Goodness

Answers: My Guinness


Q84.Who said – “The bigger they come the harder they fall” 1899

Answers: Bob Fitzsimmons


Q85.What is Lolita’s surname in Vladimere Nabokovs novel

Answers: Haze


Q86.From what country does soave wine originally come

Answers: Italy


Q87.Antipater of Sidon first listed what 2nd Century AD

Answers: 7 Wonders World


Q88.What are Limerick, Round Bend, Aberdeen and Octopus

Answers: Fishing Hooks


Q89.What fluid ran through the Greek Gods instead of blood

Answers: Ichor


90.Who is Oscar, Zoroaster, Phadrig, Isaac, Norman,Henkle,

Answers: Wizard of Oz Emmanual, Ambrose Diggs


Q91.Who was captured and kept in a cage by Stromboli

Answers: Pinocchio


Q92.Which USA record producer played maracas Stones 1st album

Answers: Phil Spector


Q93.Who was nicknamed The Brocton Bomber

Answers: Rocky Marciano


Q94.Name the Hotel in Arthur Haley’s novel / film of same name

Answers: St Gregory


Q95.Frank and Jesse James father had what job

Answers: Minister


Q96.Edward Teach became famous as who

Answers: Blackbeard the Pirate


Q97.To which dog was a statue erected in Edinburgh

Answers: Greyfriers Bobby


Q98.What does a Puissance event test in showjumping

Answers: High Jump wall


Q99.Who wrote the music to the film The Odessa File

Answers: Andrew Lloyd Webber


Q100.Which Dickens novel features Waxford Squears

Answers: Nicholas Nickleby

We hope the given GK Questions for SSC and UPSC Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding related to SSC and UPSC Questions with Answers, drop your questions below and will get back you as soon as Possible.