Current Affairs For Class 9 With Answers 2021

Here you will find Current Affairs GK For Class 9 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 9 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 9 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. ‘International Bird Festival’ is to be organized in which district of Uttar Pradesh?

Answer: Gorakhpur in February 2021.


Q2. ‘Tata Literature Lifetime Achievement Award’ conferred to whom?

Answer: Ruskin Bond.


Q3. “Payout Links” for small businesses launched by which company in India?

Answer: Paytm.


Q4. Tata AIA Life Insurance company partnered with whom to drive Life Insurance Protection through Digital sales?

Answer: PayBima.


Q5. To address the irrigation problems faced by farmers, which app launched by Odisha Chief Minister Naveen Patnaik?

Answer: Naveen Patnaik.


Q6. Palle Pragathi Panchayat Secretary app and Palle Pragathi Inspection Officer app launched in which state of India?

Answer: Telangana.


Q7. Roadmap to “Aatma Nirbhar Madhya Pradesh 2023” launched by which state in India?

Answer: Madhya Pradesh.


Q8. Mumbai Indians defeated which team in the final of IPL 2020?

Answer: Delhi Capitals.


Q9.‘Edelgive Hurun India Philanthropy List 2020’ topped by whom?

Answer: Azim Premji.


Q10.When the ‘National Education Day’ celebrated in 2020?

Answer: 11 November.


Q11. Which bank launched ‘Contactless RuPay National Common Mobility Card’ in the India?

Answer: Karnataka Bank.


Q12. How much Ganga main river is high on biodiversity?

Answer: 49%.


Q13. Which country released special anthology on Mahatma Gandhi?

Answer: Nepal.


Q14.‘World’s first 6G experiment satellite’ launched by which country?

Answer: China.


Q15. Bahrain’s Prime Minister Khalifa bin Salman al-Khalifa has passed away at the age of what?

Answer: 84.


Q16. ‘Public Service Broadcasting Day 2020’ celebrated on which date?

Answer: November 12.


Q17. 2nd National Water Awards organized by whom?

Answer: Ministry of Jal Shakti.


Q18. India’s got which rank in BMI ranking by international medical journal The Lancet?

Answer: 196th.


Q19. Who organized the ’13th Urban Mobility India Conference 2020′?

Answer: Ministry of Housing and Urban Affairs.


Q20. ‘The Ayurveda Day 2020’ observed on which date?

Answer: November 13th.


We hope the given GK Questions for Class 9 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 9 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.